همه گزینه‌ها برای شهرداری تهران
1396/03/09
پنجره‌ایرانیان: با اعلام نتایج انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران و پیروزی اصلاح‌طلبان بر رقیب خود در این انتخابات، رفتن «محمدباقر قالیباف» از شهرداری قطعی شده و با توجه به در دست گرفتن شورای اسلامی تهران توسط اصلاح‌طلبان، قطعا جانشین وی، چهره‌ای اصلاح‌طلب خواهد بود.
همه گزینه‌ها برای شهرداری تهران

به گزارش تابناک؛ شهرداری تهران به دلیل داشتن رسانه‌های گسترده، بانک شهر و سازمان‌های بسیار ازجمله سازمان بازرسی شهرداری تهران، سازمان ورزش و تندرستی، سازمان بهشت‌زهرا، سازمان نوسازی، سازمان میادین میوه و تره‌بار، سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران، سازمان فرهنگی هنری و...بسیار حائز اهمیت بوده و نمی‌توان به‌راحتی از مدیریت این مجموعه بزرگ که کار مدیریت شهری پایتخت را سامان می‌دهد، گذشت.

از مردادماه سال جاری، دوره چهارم شوراها پایان می‌یابد و پس‌ازآن نوبت به نشستن اعضای لیست امید بر کرسی‌های ساختمان بهشت خواهد رسید. اکنون شمارش معکوس برای تغییر روند کاری شورا از یک مدیریت نسبتا اصولگرایانه به مدیریت کاملا اصلاح‌طلبانه آغاز شده است و این جریان سیاسی گزینه‌های متعددی را برای پست و جایگاه مهم شهرداری تهران مطرح کرده و در حال بررسی سوابق آن‌ها و رایزنی در این خصوص است.

اکنون اصلاح‌طلبان از نفر اول انتخابات شورای شهر تهران یعنی «محسن هاشمی رفسنجانی» تا افرادی نظیر «محسن صفایی فراهانی، معصومه ابتکار، اسحاق جهانگیری، علی عبدالعلی‌زاده، حبیب‌الله بی‌طرف، محسن مهرعلیزاده، پیروز حناچی، عباس آخوندی و ...» را در سبد چهره‌های خود برای تصدی شهرداری تهران دارند.

 

محسن هاشمی گزینه اصلی اصلاح‌طلبان

یکی از گزینه‌های اصلی اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران، «محسن هاشمی رفسنجانی» است. هاشمی در انتخابات شورای شهر با کسب حدود یک‌میلیون 800 هزار رأی بااقتدار نفر اول شورای تهران شد. او سیزده سال ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت متروی تهران را بر عهده داشته و اکنون به‌عنوان معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی فعال است. هاشمی در کارنامه مدیریتی خود رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه قطارهای شهری کشور و ریاست هیئت‌مدیره انجمن مهندسی حمل‌ونقل ریلی ایران را عهده‌دار بوده است.

او در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، گزینهٔ اصلی اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران بود که درنهایت با یک رأی مغلوب «محمدباقر قالیباف» شد و اکنون انتخاب شهردار جدید به عهده شورای شهر جدید خواهد بود.

«غلامحسین کرباسچی» دبیر کل حزب کارگزاران از افراد ذی‌نفوذ جریان اصلاحات، در همین زمینه گفته که او گزینه اصلی شهرداری تهران است ولی خب برخی از بدنه اصلاح‌طلبان می‌گویند، او نباید رأی مردم را نادیده بگیرد، به‌ویژه با توجه به اینکه با حضور او در شهرداری و استعفا از شورای شهر، «مهدی چمران» خواهد توانست وارد شورای شهر شود و تمامیت اصلاح‌طلب شورا از بین خواهد رفت.

از سوی دیگر، «صادق زیباکلام» هم اعلام کرده، درست است که آقای محسن هاشمی میثاق نامه امضا نکرده‌اند، ما بنا داریم در جریان اصلاح‌طلبی، همه‌چیز را بر اساس شور و مشورت و خرد جمعی پیش ببریم؛ بنابراین، اگر رهبری اصلاح‌طلبان در شورای شهر به این جمع‌بندی برسند که آقای محسن هاشمی بر اساس پارامتر‌هایی که دارند برای شهرداری تهران مناسب هستند، باید ایشان را انتخاب کنند.

وی ادامه داد: میثاق نامه وحی ملزم نیست، میثاق نامه را خودمان ایجاد کردیم. با توجه به شرایط خاص «محسن هاشمی» می‌شود میثاق نامه را در مورد ایشان نادیده گرفت.

 

جهانگیری 96 در بهشت 1400 در پاستور

«اسحاق جهانگیری»، یکی از سرشناس‌ترین گزینه‌هایی است که این روزها برای نشستن بر صندلی شهردار پایتخت مطرح می‌شود. او در حال حاضر معاون اول رئیس‌جمهور است و در کارنامه خود سابقه دو دوره وزارت صنعت و معدن، استانداری اصفهان و نمایندگی مجلس را دارد.

برخی تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند که اصلاح‌طلبان به دنبال آن هستند که «اسحاق جهانگیری» را برای سال 1400 به‌عنوان نامزد اصلی خود در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کنند و بنابراین، او را برای آمادگی در انتخابات و شناخت بیشتر مردم از توانایی‌های مدیریتش به‌عنوان شهردار تهران منصوب خواهند کرد. البته پس از مطرح‌شدن جهانگیری برای شهرداری تهران، این مسئله در برخی رسانه‌ها به نقل از جهانگیری تکذیب شد.

 

صفایی فراهانی با کارنامه موفق در سه حوزه

از سوی دیگر، «محسن صفایی فراهانی» از دیگر گزینه‌های اصلی اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران است. او از معدود افرادی است که در سه حوزه سیاست، اقتصاد و ورزش حضور مدیریتی داشته و کارنامه خوبی از خود به ثبت رسانده است. معاونت طرح و برنامه وزارت صنایع سنگین، معاون و قائم‌مقام وزارت صنایع سنگین،‌ مدیریت عامل شرکت و تأسیس شرکت‌های فراب و مپنا، ریاست فدراسیون فوتبال ایران، نمایندگی مردم تهران در مجلس ششم، قائم‌مقامی وزارت امور اقتصادی و دارایی از سوابق اوست که به نیکی از آن یاد می‌شود.

 

مهرعلیزاده گزینه تهران، مشهد یا...

«محسن مهرعلیزاده» هم یکی از گزینه‌های مطرح برای شهرداری تهران است. او که برای حضور در شورای شهر تهران نام‌نویسی کرده بود، پس از اعلام نام لیست امید در پایتخت از کاندیداتوری انصراف داد که بسیاری انصراف او را به‌منزله احتمال انتخابش به‌عنوان شهردار تهران دانستند؛ مسئله‌ای که باید دید با توجه به مطرح‌شدن گزینه‌های متعدد و پرتوان برای این جایگاه، آیا به واقعیت نزدیک خواهد شد یا خیر؟!

او اکنون ریاست فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و عضو هیئت‌مدیره سازمان منطقه سازمان منطقه آزاد کیش را بر عهده ‌دارد. پیش‌ازاین، مهرعلیزاده استاندار خراسان و رئیس سازمان تربیت‌بدنی بود. پس از مطرح‌شدن گزینه‌های پرشانس‌تر از مهرعلیزاده برای شهرداری تهران، برخی از او به‌عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری مشهد هم نام می‌برند، چون لیست امید در مشهد هم توانسته تمامی کرسی‌های پارلمان شهری را از آن خود کند.

 

ابتکار تنها گزینه زن برای شهرداری تهران

«معصومه ابتکار» که مدتی را در شورای شهر تهران و در کسوت نمایندگی مردم در شورا گذرانده است، یکی دیگر و تنها گزینه زن اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران است. او در دوره اصلاحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست بوده است و پس از هشت سال با روی کار آمدن «حسن روحانی» بار دیگر بر کرسی ریاست ساختمان سبز پارک پردیسان تکیه زد و تاکنون هم این مسئولیت را بر عهده داشته و دارد.

 

بی‌طرف از وزارت نیرو تا شهرداری تهران

از سوی دیگر، حبیب‌الله بی‌طرف وزیر نیروی دولت هشتم و استاندار پیشین یزد هم از گزینه مطرح از سوی اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران است که در رسانه‌ها نیز نام او ذکر شده است. او در حال حاضر معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزیر نفت و رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان تهران است. از بی‌طرف به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی وزارت نیرو در دولت دوازدهم نیز نام برده می‌شود.

از «پیروز حناچی» نخستین رئیس مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی شهرسازی و معماری ایران و معاون فعلی نظام‌مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی نیز به‌عنوان یکی دیگر از گزینه‌های اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران نام برده می‌شود.

از «علی عبدالعلی‌زاده» مشاور عالی وزیر کشور در امور مناطق هم به‌عنوان گزینه‌های مطرح‌شده اصلاح‌طلبان برای شهرداری کلان‌شهر تهران یاد می‌شود. او پیش‌ازاین نمایندگی در مجلس دوم و سوم، استانداری آذربایجان شرقی در دولت هاشمی رفسنجانی و هشت سال وزارت مسکن در دوره اصطلاحات را در کارنامه خود دارد.

 

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر