وضعیت بازار مسکن بعد از حذف قیمت در آگهی‌ها
1399/03/13
پنجره‌ایرانیان؛ اولین برداشت از بازار مسکن شهر تهران بعد از ۲۰ روز که از حذف قیمت آگهی‌های فروش ملک می‌گذرد حاکی از آن است که سرعت رشد ماهیانه قیمت‌های پیشنهادی در خردادماه حدود ۲ درصد نسبت به اردیبهشت کاهش یافته اما تعداد فایل‌های طرف عرضه افت کرده است.
وضعیت بازار مسکن بعد از حذف قیمت در آگهی‌ها

به گزارش ایسنا، دومین مرحله از تغییرات قیمتی در بازار مسکن البته به شکل محدود در حال انجام است. بررسی‌های میدانی و همچنین آمارهای غیررسمی از بازار مسکن شهر تهران در ۱۲ روز ابتدای خردادماه نشان می‌دهد سرعت رشد ماهیانه قیمت حدود ۲ درصد کاهش یافته اما در سه منطقه ۱، ۷ و ۸ که جزو نقاط پرمعامله محسوب نمی‌شوند تغییرات قیمت‌های پیشنهادی محسوس بوده است؛ زیرا گروهی از مالکان نسبت به بروز رسانی قیمت‌ها در خردادماه اقدام کرده‌اند.

باوجودآنکه رشد ۱۱ درصدی ماهیانه قیمت که در اردیبهشت اتفاق افتاد کند شده، اما به دلیل انتظارات تورمی و همچنین امتناع مالکان از فروش در شرایط کنونی، حجم فایل‌های عرضه‌شده به بازار مسکن به‌طور محسوسی کاهش یافته است. گروهی از فروشندگان تحت تاثیر برداشتن قیمت از آگهی‌های سایت‌های اینترنتی، به‌زعم خود شرایط کنونی را ابهام‌آلود می‌دانند و تا زمان برداشته شدن این محدودیت فروش را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

روز ۲۱ اردیبهشت‌ماه، با دستور ضابط قضایی، سایت‌های اینترنتی از درج قیمت مسکن منع شدند. دراین‌بین گروهی از سفته‌بازان که مهم‌ترین ابزار خود را برای نوسان گیری از دست داده‌اند، شرایط را ابهام‌آلود عنوان می‌کنند. بعضی سایت‌ها نیز به ابهام کنونی دامن می‌زنند. به‌طور مثال یکی از سایت‌های معروف، شرایط فعلی را به‌نوعی تحمیلی دانسته که به شفافیت بازار مسکن خدشه وارد کرده است.

 

رقابت منفی مالکان در سایت‌های اینترنتی

بااین‌حال رئیس اتحادیه مشاوران املاک، عامل اصلی التهابات بازار مسکن را درج قیمت به شکل بی‌حساب‌وکتاب در سایت‌های اینترنتی می‌داند. مصطفی قلی‌خسروی ضمن تشکر از پلیس فتا برای برداشتن قیمت از آگهی‌های ملکی به ایسنا گفت: با توجه به اینکه هر فردی در هر نقطه از کشور می‌تواند یک آگهی ثبت کند، رقابت منفی در بازار مسکن ایجاد شده است. به‌طور مثال یک نفر خانه خود را متری ۱۵ میلیون تومان آگهی می‌کند، همسایه او که تا قبل از آن با قیمت متری ۱۳ میلیون تومان قصد فروش داشت نرخ جدید را ۱۷ میلیون تومان ثبت می‌کند. نفر دیگری در کوچه پایینی ولو این‌که قصد فروش خانه خود را هم نداشته باشد یک آگهی به مبلغ ۱۸ میلیون تومان در هر مترمربع به ثبت می‌رساند. این وضعیت هرج‌ومرج ادامه می‌یابد و قیمت‌ها به‌طور اسمی افزایش پیدا می‌کند.

 

معاون وزیر: فعلا درج قیمت ممنوع!

چند روز قبل نیز معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگویی اظهار کرد: تا رفع التهاب بازار مسکن، اجازه درج قیمت در آگهی‌های اینترنتی را نمی‌دهیم.

محمود محمودزاده گفت: مجموعه و گروه ذی‌نفع در سایت‌های اینترنتی نسبت به درج قیمت‌های غیرواقعی اقدام کرده‌اند و تا زمانی که بازار مسکن به آرامش نرسد اجازه درج قیمت‌ها را نخواهیم داد.

وی درباره نقش سایت‌های اینترنتی اجاره و فروش املاک در التهاب بازار مسکن تاکید کرد: عده‌ای به دنبال التهاب در بازار مسکن و جریان سازی هستند که تمام این قیمت‌ها هم کاذب است و اساسا با این قیمت‌ها معاملاتی هم صورت نمی‌گیرد. ازاین‌رو حذف قیمت از سایت‌های اینترنتی در معاملات مسکن چه در بخش اجاره و چه فروش تصمیم نظام است تا بتوان این بازار کاذب را مدیریت کرد.

از سوی دیگر آمار تحولات بازار مسکن شهر تهران که توسط بانک مرکزی در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ ارائه شد حاکی از آن است که بازار تقریباً به‌طور کامل در قبضه سفته‌بازان و سرمایه‌گذاران قرار دارد. مصداق این موضوع آن است که در ارزان‌ترین منطقه تهران فقط دو درصد معاملات انجام می‌شود و در ۷ منطقه ارزان‌قیمت که در کانال میانگین زیر ۱۰ میلیون تومان در هر مترمربع قرار دارند صرفاً ۱۵ درصد معاملات صورت گرفته است.

میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر مترمربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر