پرداخت آورده متقاضیان نهضت مسکن در ۴ تا ۵ مرحله
1400/08/19
پنجره‌ایرانیان؛ آن‌طور که معاون وزیر راه و شهرسازی گفته، آورده متقاضیان واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن طی ۴ تا ۵ مرحله پرداخت می‌شود و تسهیلات این واحدها تا ۸۰ درصد هزینه ساخت را پوشش می‌دهد. به مجردها نیز به‌شرط تاهل در زمان واگذاری، مسکن تعلق می‌گیرد، البته این موضوع هنوز در شورای عالی مسکن به تصویب نرسیده و در صورت تحقق، اطلاع‌رسانی می‌شود.
پرداخت آورده متقاضیان نهضت مسکن در ۴ تا ۵ مرحله

به گزارش ایسنا، تا روز گذشته بیش از ۹۸۰ هزار نفر در طرح جهش تولید و تامین مسکن (نهضت ملی مسکن) ثبت‌نام کرده‌اند و نام‌نویسی تا ۲۸ آبان ادامه دارد. در مرحله اول، ثبت‌نام در ۴۶۰ شهر که اراضی در آن‌ها مشخص شده بود آغاز شد و به‌تدریج با مشخص شدن وضعیت شهرهای جدید، این تعداد به بیش از ۵۲۰ شهر افزایش یافت.

 

ساخت ۴۰۰ هزار خانه برای دهک‌های پایین

در این پروژه قرار است طی چهار سال چهار میلیون واحد مسکونی احداث شود. ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای دهک‌های اول تا سوم درآمدی احداث می‌شود. برای سایر دهک‌ها نیز به‌تناسب سهمیه در نظر گرفته شده است. همچنین ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده و ۴۰۰ هزار واحد در بافت موجود شهری احداث خواهد شد.

رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ به‌تازگی گفته است: عملیات احداث بالای ۱۶۰ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در حال شروع شدن است و بعضا شروع نیز شده است. ساخت مسکن اصولا در ایران بیش از یک سال تا یک سال و نیم طول می‌کشد، بنابراین برای عمل به تعهد ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال، باید در سال اول احداث بیش از یک میلیون واحد مسکونی را شروع کنیم. برنامه این است که در گام اول احداث ۲ میلیون واحد مسکونی را آغاز کرده و با پشت سر گذاشتن این مرحله احداث ۲ میلیون واحد بعدی آغاز شود.

 

آغاز احداث ۲۷ هزار واحد در روزهای آینده

به گفته قاسمی، اکنون در بسیاری از استان‌ها عملیات اجرایی احداث واحدها در حال آغاز است و به‌عنوان‌مثال، در سفر آینده هیئت دولت به استان زنجان عملیات اجرایی احداث نزدیک به ۱۲ هزار واحد مسکونی آغاز خواهد شد. اکنون در اراک حدود ۱۵ هزار واحد آماده عملیات اجرایی است، بنابراین تردیدی ندارم که کار با سرعت پیش خواهد رفت.

 

پرداخت آورده متقاضیان در ۴ تا ۵ مرحله

همچنین محمود محمودزاده ـ معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ـ شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: بخش عمده قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن توسط تسهیلات دولتی، تامین اعتبار می‌شود و مابقی نیز طی ۴ تا ۵ مرحله توسط متقاضیان در طول دوره ساخت، تامین خواهد شد.

وی درباره اقساط تسهیلاتی که به نهضت ملی مسکن تعلق می‌گیرد اعلام کرد: سود تسهیلات بر اساس دهک‌های درآمدی تنظیم شده و بستگی دارد به اینکه متقاضی در چه دهک درآمدی قرار گرفته باشد. بر اساس منابعی که از طریق صندوق ملی مسکن در اختیار این کار قرار می‌گیرد، دولت بخشی از سود تسهیلات بانکی را تقبل می‌کند که بر اساس دهک‌های درآمدی این مبلغ تنظیم شده است و مبلغ اقساط نیز به میزان وام و دهک درآمدی مرتبط است.

محمودزاده درباره چگونگی شناسایی افراد در دهک‌های درآمدی مختلف، توضیح داد: دو منبع اصلی شناسایی دهک‌های درآمدی وجود دارد. عموما دهک‌های اول تا سوم، خانوارهایی هستند که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار دارند. برای سایر دهک‌ها نیز شناسایی از طریق سامانه رفاه ایرانیان که اطلاعات خانوارها در سامانه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شده است، رده‌بندی و انجام می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شرایط مجردان برای ثبت‌نام نهضت ملی مسکن با توجه به تاکید وزیر راه و شهرسازی گفت: ثبت‌نام نهضت ملی مسکن برای افرادی که آماده ازدواج هستند و داشتن مسکن یکی از الزامات ابتدایی ازدواج است، برنامه‌ریزی شده است. جزئیات حضور مجردان با شرایط عنوان‌شده در شورای‌عالی مسکن به تصویب می‌رسد و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس تاکید وزیر راه و شهرسازی، شرط تحویل مسکن برای مجردانی که شرایط اعلام‌شده را ندارند، منوط به متاهل شدن است.

 

وام ۸۰ درصد هزینه ساخت را پوشش می‌دهد

محمودزاده همچنین روز گذشته با حضور در فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این طرح بیشترین حمایت از دهک‌های اول تا سوم درآمدی انجام می‌شود، گفت: تسهیلات ساخت مسکن ۸۰ درصد از هزینه ساخت واحدهای مسکونی را پوشش خواهد داد. مبالغی نیز به‌عنوان کمک بلاعوض در قالب تفاهم با بنیاد مستضعفان و از محل ایجاد ارزش‌افزوده برای این بنیاد توسط وزارت راه و شهرسازی اعطا خواهد شد. در این طرح زمین، انشعابات و صدور پروانه ساختمانی رایگان است و مالیات ساخت نیز یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: حمایت در این طرح هوشمند و مبتنی بر توان پرداخت خانوار است و هرچه قدر توان مالی افزایش یابد، خدمات کمتر خواهد شد. همچنین برای حفظ سطح ساخت‌وساز موجود در کشور برنامه‌ریزی شده و به بخش خصوصی تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد اعطا می‌شود. در صورت تخصیص واحدهای ساخته‌شده توسط بخش خصوصی به دهک‌های پایین درآمدی، تسهیلات با تخفیف ارائه خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این طرح همچنین برای اولین بار مبحث اجاره‌داری حرفه‌ای دیده شده و کارمزد آن برای دهک‌های اول تا سوم درآمدی ۵ درصد و برای سایر دهک‌ها ۱۲ درصد خواهد بود.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها ۴۵۰ میلیون تومان شد
تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها ۴۵۰ میلیون تومان شد

پنجره‌ایرانیان؛ تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها تا ۴۵۰ میلیون تومان و در بافت فرسوده به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
متقاضیان وام مسکن منتظر رای شورای پول و اعتبار
متقاضیان وام مسکن منتظر رای شورای پول و اعتبار

پنجره‌ایرانیان؛ افزایش قیمت مسکن، قدرت خرید مردم را کاهش داده و این در حالی است که در سال جدید سه برنامه مجزا برای افزایش قدرت خرید مردم و کنترل قیمت مسکن برنامه‌ریزی‌شده که یکی از آن‌ها افزایش مبلغ وام مسکن در صورت تائید شورای پول و اعتبار است.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر