دبیر انجمن مهندسی شیمی از راه اندازی مرکز تحقیقات شیشه ایران در نیمه دوم امسال دردانشگاه صنعتی شریف خبر داد.
به گزارش ایرنا، دکتر وحید تقی خانی در جمع خبرنگاران گفت: اگرچه در زمینه تولید انواع شیشه شاهد رشد کمی بسیار مطلوبی بوده اما از نظر کیفیت پیشرفت قابل توجهی نداشته ایم. وی اظهار داشت : صنعت شیشه برای حضور فعال و پررنگ در عرصه جهانی و افزایش سطح صادرات نیازمند بهبود کیفیت و رقابت پذیری شیشه ایرانی است که این امر تنها با استفاده از فناوری های نوین در این صنعت امکان پذیر است . به گفته دبیرانجمن مهندسی شیمی ، در حال حاضر دانشگاه صنعتی شریف گام های اولیه را برای تاسیس و راه اندازی مرکز تحقیقات شیشه در این دانشگاه برداشته است .
وی گفت : صنعت شیشه یکی از عرصه هایی است که ضعیف ترین ارتباط بین دانشگاه و صنعت در آن مشاهده می شود که امیدوارم با راه اندازی مرکز تحقیقات شیشه و همچنین برگزاری نخستین همایش ملی صنعت شیشه ، ارتباط مطلوب بین دانشگاه و صنعت شیشه برقرار شود . تقی خانی همچنین از امضای توافقنامه بین انجمن علمی مهندسی شیمی ایران و انجمن صنفی شیشه ایران خبر داد و گفت : این نخستین بار است که یک انجمن علمی و یک انجمن صنفی برای افزایش سطح همکاری ها و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه توافقنامه امضا می کنند. به گفته وی استفاده از فناوری های نوین لازمه پیشرفت صنعت شیشه است و این صنعت به دلیل مصرف بالای انرژی، مسایل زیست محیطی و ایمنی نیازمند فناوری های نوین در بهبود کیفیت است.
تقی خانی در مورد برپایی نخستین همایش ملی صنعت شیشه گفت : این همایش 17 و 18 خرداد ماه در دانشگاه شریف برگزار می شود و در آن 20 مقاله به صورت شفاهی و 18 مقاله به صورت پوستر ارایه می شود. به گفته وی بررسی انواع شیشه های تخت با کیفیت های ساختمانی و خودرویی، شیشه های ایمنی خودرو، فناوری های نو در صنعت شیشه شامل Low-E ، فتوولتاییک، شیشه های خورشیدی و پوشش های خاص، محصولات و ظروف شیشه ای، قوانین و استانداردها در صنعت شیشه و موضوعات زیست محیطی، بازیافت و ایمنی در صنعت شیشه از جمله محورهای علمی این همایش دو روزه است. عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف یادآور شد که یکی از شعارهای این همایش'شیشه به جای PET ' است . زیرا محصولات شیشه ای یک بار مصرف بهترین گزینه برای نگه داری مواد غذایی و دارویی است و از این رو می توان از شیشه به جای ظروف پلاستیکی PET استفاده کرد. وی همچنین از تلاش برای راه اندازی یک مرکز دائمی به منظور برگزاری نمایشگاه های علمی- فناوری در صنعت شیشه با نام پیشنهادی (Iran Glass Expo ) خبر داد و گفت : در صورت تصویب چنین طرحی ، می توان هر دو سال یک بار دستاوردها و محصولات شیشه ایران را به معرض نمایش عمومی گذاشت.
نشریه پنجره ایرانیان، سال پنجم ، شماره 56 ، خردادماه 1391