بهترین گزینه برای تولید انرژی
1392/08/01

بنابر نتایج مطالعات صورت گرفته توسط دپارتمان انرژی آمریکا (DOE) که یک از اهداف آن "بررسی جامع هزینه‌‌های انرژی" کشور آمریکاست، استفاده از انرژی‌‌های تجدیدپذیر ارزان‌ترین گزینۀاینکشوربرایتولیدانرژیاست. بهگزارشسازمانبهره‌وریانرژیایران،براساساینمطالعهتغییرمسیرکشورآمریکابه‌سوی انرژی‌‌های تجدیدپذیر نه تنها برای جهان بسیار سودمند خواهد بود بلکه ازنظر اقتصادی نیز برای این کشور بسیار مقرون به صرفه می‌باشد. اگرچه تصور می‌شود تولید الکتریسیته از سوخت‌‌های فسیلی گزینۀارزان‌تری است اما وقتی که این مطالعه تأثیر آلودگی حاصل از این روش را در سلامتی عمومی‌افراد، محیط‌زیست و امور اجتماعی مورد بررسی قرار می‌دهد به این نتیجه می-رسدکه منابع انرژی‌‌های تجدیدپذیر برای تولید انرژی مقرون به صرفه خواهند بود.

مطالعات نشان می‌دهد امروزه بیشتر آلودگی‌‌های تولیدشده در آمریکا حاصل از نیروگاه‌‌های با سوخت زغال‌سنگ می‌باشد که درواقع 40 درصد از گازهای گلخانه‌ای این کشور حاصل از این نیروگاه‌‌هاست. براساس بررسی دپارتمان انرژی آمریکا (DOE) که با نام "هزینه‌‌های اجتماعی حاصل از کربن (SCC)"می‌باشد، هر تُن از کربن (گازهای گلخانه‌ای) که به‌وسیلۀایننیروگاه‌‌ها خارج می‌شود مالیاتی بالغ بر 33 دلار بر آن تعلق می‌گیرد.

دکتر لَری جانسون اقتصاددان ارشد در آب و هوا و برنامه‌‌های هوای پاک دپارتمان انرژی آمریکا در این زمینه می‌گوید: این‌که تصور می‌شود هیچ نوع محدودیتی برای خروج گازهای گلخانه‌ای حاصل از سوخت نیروگاه‌‌ها وجود ندارد اشتباه است چراکه این بی‌توجهی آینده را به خطر خواهد انداخت. ما تلاش می-کنیم میزان جیوه، آرسنیک، دوده و دیگر آلودگی‌‌های حاصل از سوخت نیروگاه‌‌ها را کاهش دهیم و هم‌اکنون زمان کاهش میزان آلودگی‌‌های حاصل از سوخت نیروگاه‌‌های زغال‌سنگ است.

وی در ادامه می‌افزاید: علاوه بر تأثیر آلودگی کربن بر سلامتی، تأثیر آن به محیط‌زیست نیز یک هزینۀاقتصادیبزرگاست. سالگذشته 100 میلیارددلاربهتنهاییبرایمالیاتحاصلازخروجگازهایگلخانه‌اینیروگاه‌‌های با سوخت زغال‌سنگ پرداخته شد. وی همین‌طور تأکید می‌کند آلایندگی حاصل از این نیروگاه‌‌ها موجب تغییرات آب و هوایی نیز می‌شود که این تغییرات آب و هوایی باعث ایجاد بادهای گرم، سیل، خشک‌سالی و طوفان‌‌های شدید شده است و اگر اقدامی در زمینۀکاهشآلودگیحاصلازسوختنیروگاه‌‌ها انجام نشود، این خسارت‌‌ها افزایش خواهد یافت. اما خوشبختانه یک گزینۀمقرون به صرفه وجود دارد که آن استفاده از منابع انرژی-های تجدیدپذیر به‌جای نیروگاه‌‌های زغال‌سنگ می‌باشد.

 

نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 73 ،آبان ماه 1392

نامه‌نگاری درباره لیزینگ مسکن
نامه‌نگاری درباره لیزینگ مسکن

پنجره ایرانیان:مشاور وزیر راه با بیان اینکه بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران قیمت است، گفت: نامه‌ای را خطاب به بانک مرکزی تنظیم خواهیم کرد تا لیزینگ‌‌ها را در خصوص لیزینگ مسکن در چارچوب برنامه‌‌هایشان آزاد بگذارند.

مطالب بیشتر
افزایش صادرات ایران به ترکیه
افزایش صادرات ایران به ترکیه

پنجره ایرانیان: بعد از توافق نامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه، صادرات کالای ایرانی به این کشور دو برابر شده است.

مطالب بیشتر