حذف یارانه‌ها در مصر
1392/08/01

دولت مصر در نخستین گام برای حذف یارانه‌های انرژی در این کشور اعلام کرد تا سه ماه آینده ۵ میلیون کارت هوشمند سوخت توزیع می‌شود و سوختگیری وسائل نقلیه فقط با این کارت‌ها انجام خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، دولت مصر با هدف کنترل مصرف سوخت و به عنوان نخستین گام برای حذف یارانه‌های انرژی قصد دارد اقدام به صدور کارت‌های هوشمند سوخت در این کشور کند.

وزیر دارایی مصر گفت 5 میلیون کارت هوشمند سوخت در حال آماده شدن است که قرار است در سه ماه آینده توزیع شوند. وسائل نقلیه موتوری از این کارت‌ها برای سوختگیری در پمپ بنزین‌ها استفاده می‌کنند اما در مرحله اول محدودیتی در میزان سوختگیری اعمال نمی‌شود و سهمیه‌ای برای خودروها تعیین نمی‌شود. بر اساس گزارش رویترز، توزیع کارت‌های هوشمند سوخت در وهله اول با هدف مقابله با قاچاق انجام می‌گیرد. انتظار می‌رود اعمال نظام سهمیه بندی سوخت اقدام بعدی دولت در جهت کنترل مصرف در این کشور باشد.

قیمت فرآورده‌های نفتی در مصر بسیار پایین‌تر از قیمت‌های بین‌المللی است و این مسئله بار مالی سنگینی را به دولت وارد می‌کند. حذف یارانه‌های انرژی از آرزوهای دیرینه دولتمردان مصری بوده است. یارانه‌های انرژی بیش از 20 درصد هزینه‌های دولت مصر را تشکیل می‌دهد. نگرانی از واکنش تند مردم عامل اصلی به تعویق افتادن اجرای طرح حذف یارانه‌های انرژی در مصر بوده است. به گفته وزیر دارایی مصر در مرحله اول کارت‌های هوشمند برای بنزین و گازوئیل صادر می‌شود و در مراحل بعد به سایر فرآورده‌های نفتی توسعه می‌یابد.

نشریه پنجره ایرانیان، سال ششم ، شماره 73 ، آبان ماه 1392

نامه‌نگاری درباره لیزینگ مسکن
نامه‌نگاری درباره لیزینگ مسکن

پنجره ایرانیان:مشاور وزیر راه با بیان اینکه بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران قیمت است، گفت: نامه‌ای را خطاب به بانک مرکزی تنظیم خواهیم کرد تا لیزینگ‌‌ها را در خصوص لیزینگ مسکن در چارچوب برنامه‌‌هایشان آزاد بگذارند.

مطالب بیشتر
افزایش صادرات ایران به ترکیه
افزایش صادرات ایران به ترکیه

پنجره ایرانیان: بعد از توافق نامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه، صادرات کالای ایرانی به این کشور دو برابر شده است.

مطالب بیشتر