معماری ساختمان‌های تبریز از سنت فاصله می‌گیرد
1392/09/01
کارشناسان در همایش یک روزه معماری شهری معاصر، نسبت به فاصله گرفتن معماری ساختمان‌های شهر تبریز از معماری سنتی هشدار دادند.
معماری ساختمان‌های تبریز از سنت فاصله می‌گیرد

 این همایش در جهت استفاده از تجارب معماری شهری دو کشور ایران و ژاپن و همچنین بحث و بررسی چالش‌های آن‌ها در حوزه طراحی و معماری شهری و تحلیل اقدامات صورت گرفته برگزار شد. معاون معماری و شهرسازی شهرداری تبریز در این همایش با بیان اینکه از زمان قاجار معماری شهری ما به سمت تقلید محض از مدرنیته پیش‌رفته است، یادآور شد: سال‌هاست از ضرورت احیای معماری سنتی در کشور صحبت می‌شود ولی به توفیق چندانی در این زمینه دست نیافته‌ایم.

محمد عزتی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در شناخت معماری سنتی ایران انقطاع فرهنگ معماری سنتی و پیدایش گونه‌هایی از فضاهای جدید معماری و شهری است. عزتی اضافه کرد: معماری سنتی ایرانی آرامش را به خانواده القا می‌کرد و با تقسیم خود به فضای اندرونی و بیرونی بسیاری از مسائل اخلاقی و اجتماعی نیز قابل حل می‌شد.

وی ضعف نظام مدیریت، عدم نظارت بر معماری شهری، عدم تبیین سیاست‌های صحیح، استفاده نامناسب از فرهنگ بومی ‌و عدم توجه به معماری مدرن به صورت محض را از جمله مشکلات پیش‌روی ورود دوباره معماری سنتی به ساخت و ساز‌های شهری عنوان کرد.

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی ‌تبریز هم در مراسم افتتاح همایش گفت: سنت‌گرایی در معماری کنونی شهرهای ما به ندرت دیده می‌شود و علت آن را می‌توان در مواردی چون عدم آموزش و عدم نظارت بر ساخت و ساز شهری و برخی مسائل اجتماعی مانند فقرگرایی جستجو کرد.مرتضی میرغلامی ‌با بیان موارد مشترک فراوان فرهنگی و اجتماعی ایرانیان با مردم ژاپن، ابراز امیدواری کرد تا با استفاده از تجربه‌های این کشور در پیاده‌سازی معماری سنتی خود در بافت‌های جدید شهری، ما نیز به این مهم دست یابیم.

همچنین پروفسور ریچی میاکه نائب رئیس دانشگاه فوجی ژاپن طی دو نوبت صبح و بعداز ظهر در خصوص تجربیات معماران ژاپنی در تلفیق و استفاده از الگوهای سنتی در عین پیاده سازی پیشرفت‌های تکنولوژیکی به سخنرانی پرداخت و انتقال تجربیات معماران و جامعه علمی‌و دانشگاهی دو کشور را خواستار شد.

 ارائه دستاوردهای کشور ژاپن در حوزه مدیریت بحران پس از سوانحی نظیر سونامی‌و زلزله و توجه به مقاومت در مقوله ساخت و ساز یا مرمت بناها از دیگر مطالب عنوان شده توسط این متخصص ژاپنی بود. 

رفع آلایندگی صنایع اعتبارات ملی می‌خواهد
رفع آلایندگی صنایع اعتبارات ملی می‌خواهد

استاندار خوزستان گفت: برای رفع مشکلات زیست محیطی و آلایندگی صنایعی همچون نفت، گاز، پتروشیمی و سایر صنایع بزرگ در خوزستان باید اعتبارات ملی اختصاص داده شود.

مطالب بیشتر
سنگ‌اندازی‌ در ساخت مسکن مهر نابینایان اصفهان
سنگ‌اندازی‌ در ساخت مسکن مهر نابینایان اصفهان

مسوول جامعه نابینایان و کم بینایان شاهین شهر و میمه گفت: متاسفانه در ساخت مسکن مهر سنگ اندازی زیادی برای نابینایان می‌شود در حالی که این افراد هزینه مسکن‌های مهر را به سختی فراهم کرده‌اند.

مطالب بیشتر
کرمان؛ بی توجهی به انرژی پاک در قطب انرژی
کرمان؛ بی توجهی به انرژی پاک در قطب انرژی

این روزها شاهد افزایش آلودگی روز افزون هوای کرمان هستیم این در حالیست که این استان یکی از قطبهای اصلی انرژی خورشیدی و بادی کشور محسوب می شود اما عدم استفاده بهینه از این امکانات نگرانیهایی را در خصوص آلودگی هوا توسط سوختهای فسیلی به همراه داشته است.

مطالب بیشتر
وعده حل مشکلات مسکن مهر ایلام
وعده حل مشکلات مسکن مهر ایلام

فرماندار ایلام گفت: مشکلات مسکن مهر ایلام حل می‌شود. ولی الله حیاتی در جلسه شواری مسکن شهر ایلام اظهار داشت: مشکلات زیربنایی و ساختاری مسکن مهر شهر ایلام بر طرف می‌شود.

مطالب بیشتر
پایان مطالعات بهینه‌سازی مصرف انرژی بخش کشاورزی مرکزی
پایان مطالعات بهینه‌سازی مصرف انرژی بخش کشاورزی مرکزی

سرپرست دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: طرح بررسی و مطالعه بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش کشاورزی در این استان به پایان رسید.

مطالب بیشتر
کردستان؛ نگاه ویژه به انرژی‌های تجدیدپذیر
کردستان؛ نگاه ویژه به انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیرکل محیط زیست استان کردستان توجه به انرژی‌های طبیعی و نوین را یکی از عوامل مؤثر در پیشبرد اهداف برنامه‌ریزی شهری اعلام کرد.

مطالب بیشتر
انتقاد از مسکن مهر بندرعباس
انتقاد از مسکن مهر بندرعباس

فرماندار بندرعباس با اعلام نارضایتی از وضعیت زیرساخت‌های مسکن مهر در این شهرستان، گفت: دلیل اجرا نشدن برخی از مصوبات شورای مسکن بندرعباس کم کاری مدیران است.

مطالب بیشتر
زنجان موفق در اهداف مسکن مهر

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: زنجان یکی از استان‌های موفق در تحقق اهداف مسکن مهر است. حافظ باباپور در جلسه شورای مسکن استان زنجان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مسکن مهر، اظهار داشت:

مطالب بیشتر
زاهدان رکورددار بافت فرسوده
زاهدان رکورددار بافت فرسوده

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری زاهدان گفت: شهر زاهدان با داشتن حدود 2000 هکتار بافت فرسوده‌ی شهری در این زمینه مقام نخست کشوری را دارد.

مطالب بیشتر
مسکن‌مهر منوجان به هر بادی می‌لرزد!
مسکن‌مهر منوجان به هر بادی می‌لرزد!

پروژه مسکن‌مهر فرهنگیان منوجان در حالی دوم آذر ماه امسال با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد که با کوچکترین عامل طبیعی نظیر باد برخی دیوارهای ساختمان‌ها تخریب و فرو ریخته است.

مطالب بیشتر
کالبد شکافی میزان مصرف برق در ادارات زنجان
کالبد شکافی میزان مصرف برق در ادارات زنجان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی از وظایف کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی است.

مطالب بیشتر