کسب انرژی نور بهینه می‌شود
1392/11/19
پژوهشگران ایرانی دانشگاه نورث ایسترن در بوستون آمریکا شیوه نوینی ابداع کرده‌اند که در نهایت به کاهش هزینه و زمان مورد نیاز برای شبیه‌سازی ساخت سامانه‌های الکترونیکی، اپتیکی و الکترومغناطیسی منجر می‌شود.
کسب انرژی نور بهینه می‌شود

دکتر داوود انصاری یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی درباره این پروژه گفت: در ابتدا به عنوان دلیل پرداختن به این نوع محاسبه باید به این مساله اشاره کنم که همه داستان از یک باکتری که توجه بیوشیمدان‌های هاوارد را به خود جلب کرده بود آغاز شد.به گفته وی پدیده فوتوسنتز در یک نوع باکتری خاص بنام علمی tepidem chlorobaculom  به علت راندمان نسبی بالای خود در جذب انرژی نور، مورد توجه دانشمندان قرار گرفت و دانشمندان در تلاش اند با الگو برداری از نحوه عملکرد این باکتری به روش‌های موثرتری برای به دام انداختن انرژی نور دست یابند.

این پژوهشگر ایرانی افزود: یکی از اجزای این باکتری که در فرآیند جذب نور نقش گیرنده یا آنتن را بازی می‌کند، ساختاری مارپیچ و متشکل از صدها هزار مولکول ارگانیک است که می‌توان از آن برای شبیه‌سازی چگونگی تعامل با امواج نور از دو روش که یکی مبتنی بر مکانیک کوانتومی و دیگری بر مبنای معادلات کلاسیک ماکسول است، استفاده کرد.این گروه 7 نفره از پژوهشگران دانشگاه نورث ایسترن و دانشگاه هاروارد  یک روش ریاضی محاسباتی موسوم به ماتریس های سلسله - مراتبی پارامتری را به منظور حل مساله تعامل نور با ساختارهای مولکولی که در بالا به آن اشاره شد معرفی و تکمیل کرده اند که امکان محاسبه سریع برای ساختارهای پیچیده را فراهم می‌کند.

به گفته انصاری این شیوه ابزار محاسباتی نیرومندی برای مطالعه و شبیه‌سازی تعامل نور و ساختارهای ملکولی در اختیار شیمیدان‌ها  قرار می‌دهد که می‌تواند به مطالعه چگونگی تعامل نور و ساختارهای ملکولی کمک کند.وی که در زمینه پیاده‌سازی روش های محاسباتی در اپتیک و الکترو مغناطیس فعالیت دارد، معتقد است تحقیقات آنها قطره‌ای هست از دریای گسترده نرم‌افزارها و روش‌های محاسبه و طراحی در علوم مهندسی.

این پژوهشگر می‌گوید نتایج تحقیقات بسیار دشوار، وقت‌گیر و مهم که در قالب نرم‌افزار به بازار عرضه می‌شود به علت عدم رعایت قانون "کپی رایت" در ایران، به فراوانی و با قیمت‌های بسیار نا چیز در اختیار عموم قرار می‌گیرد.به گفته وی تاثیر اصلی این ابزارهای محاسبه، کاهش هزینه طراحی و ساخت سامانه‌های الکترونیکی، اپتیکی و الکترومغناطیسی است که به واسطه شبیه‌سازی و آزمون های شبیه‌سازی شده، ممکن می‌شود.به گفته وی در کشورهای توسعه یافته فعالیت دانشمندان و دانشگاه‌ها با معادل صنعتی آن فاصله عملی و زمانی زیادی دارد و صنایع با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت و میلیون‌ها انسان - ساعت کار مهندسی آن را به ابزارهای کاربردی تبدیل می‌کنند.

این پژوهشگر اظهار داشت: روال معمول این است که در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، پژوهش‌های بنیادی توسعه پیدا می‌کنند و در مراحل بعد صنایع بزرگ از این یافته‌ها بهره اقتصادی می‌برند. به همین علت است که دولت‌ها روی این نوع کارهای تحقیقی که بازدهی اقتصادی و کاربردی مستقیم ندارند سرمایه‌گذاری می‌کنند چرا که در طولانی مدت خوراک توسعه صنایع را تامین می‌کند و صنایع نیز معمولا تمایل زیادی به سرمایه‌گذاری در این نوع تحقیقات ندارند.

انصاری اظهار داشت: میزان اهمیت سرمایه‌گذاری دولت ها در این امور با توجه بحران‌های مالی جهانی تبدیل به یکی از موضوعات بحث بر‌انگیز در طرح بودجه‌های تحقیقاتی دولت هاست.وی همچنین از تمایل پژوهشگران ایرانی خارج از کشور برای همکاری در پروژه‌های پژوهشی دانشگاه‌های داخل خبر داد.در این پروژه علاوه بر انصاری، مسعود رستمی، حسین مصلایی، اکاترینا چرنوبرووکینا، از دانشگاه نورث ایسترن و سیمون سایکین ، استفانی والئو و آلن اسپروگوزیک از دانشگاه هاروارد حضور داشته‌اند.

 

وجود نگاه تبعیض آمیز به انرژی‌های تجدید پذیر
وجود نگاه تبعیض آمیز به انرژی‌های تجدید پذیر

پنجره ایرانیان: صادق زاده با بیان اینکه در ابلاغیه جدید وزارت نیرو مقرر شد تا هر کیلووات ساعت انرژی تولید شده از نیروگاه های زباله سوز به مبلغ 5 هزار و 870 ریال خریداری شود، افزود: این پرداخت به مدت 20 سال ادامه خواهد یافت و تغییری در آن داده نمی‏ شود.

مطالب بیشتر
ساخت نخستین خانه خورشیدی چرخشی
ساخت نخستین خانه خورشیدی چرخشی

پنجره ایرانیان: حتما در مورد پانل‌های خورشیدی مطالب زیادی شنیده‌اید، اما طراحی جدید پانل خورشیدی در پرتغال موجب دریافت انرژی خورشیدی بیشتر به میزان حدود پنج برابر انرژی مورد نیاز ساختمان خواهد شد.

مطالب بیشتر
شیرین‌سازی آب به کمک انرژی خورشیدی
شیرین‌سازی آب به کمک انرژی خورشیدی

پنجره ایرانیان: محققان تکنیکی طراحی کرده‌اند که با انرژی خورشیدی آب شور را در مقیاس کوچک نمک‌زدایی می‌کند. این سیستم هزینه‌ی زیادی ندارد، طوری که حتی خانه‌های عادی هم می‌توانند از آن استفاده کنند.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف حرارت از ساختمان با نانو رنگ‎های عایق حرارتی
کاهش اتلاف حرارت از ساختمان با نانو رنگ‎های عایق حرارتی

پنجره ایرانیان: یک شرکت ایرانی فعال در زمینه پوشش های صنعتی موفق به تولید رنگ های عایق حرارتی و رطوبتی با استفاده از فناوری نانو برای کاهش اتلاف حرارت ساختمان شد.

مطالب بیشتر
تأثیر آلودگی هوا روی رایانه‌ها در آزمایشگاه بدون پنجره
تأثیر آلودگی هوا روی رایانه‌ها در آزمایشگاه بدون پنجره

مشخص شود چگونه می‌توان از بازار قطعات الکترونیک در کشورهایی چون چین و هند که با مشکل بزرگ آلودگی رو به رو هستند محافظت کرد.

مطالب بیشتر
باریک‏ترین برج جهان در انگلستان
باریک‏ترین برج جهان در انگلستان

پنجره ایرانیان: شرکت بریتیش ایرویز i۳۶۰ در برایتون انگلیس موفق به ساخت باریک‏ترین برج جهان شده است.

مطالب بیشتر
مذاکره با دانمارک برای ساخت کارخانه تولید توربین‌ بادی
مذاکره با دانمارک برای ساخت کارخانه تولید توربین‌ بادی

پنجره ایرانیان: وزیر نیرو از مذاکرات اولیه با دانمارکی ‏ها برای ساخت کارخانه تولید توربین‌های بادی در ایران خبر داد.

مطالب بیشتر
ژنراتور و گیربکس توربین‌های بادی در کشور ساخته شد
ژنراتور و گیربکس توربین‌های بادی در کشور ساخته شد

پنجره ایرانیان: ژنراتور و گیربکس توربین ‏های بادی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط شرکت ‏های دانش بنیان داخلی در کشور ساخته شد.

مطالب بیشتر
ساخت کلکتور خورشیدی ردیاب در اصفهان
ساخت کلکتور خورشیدی ردیاب در اصفهان

محققان دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه اصفهان موفق به طراحی و ساخت کلکتور خورشیدی ردیاب شدند. کلکتور یا پنل، اصلی‌ترین جزء سیستم گرمایش خورشیدی است و عمل جذب تابش خورشیدی و انتقال گرما به سیال توسط این قسمت انجام می‌گیرد.

مطالب بیشتر
ساخت خانه 150 متری در 24 ساعت
ساخت خانه 150 متری در 24 ساعت

دستگاه‌های جدیدی در حوزه ساختمان سازی اختراع شده‌اند که علاوه بر آنکه نیاز به نیروی انسانی را به حداقل می‌رسانند، عملیات ساخت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهند.

مطالب بیشتر
دفاع مشاور رییس جمهور از سیاست‌های قیمتی انرژی
دفاع مشاور رییس جمهور از سیاست‌های قیمتی انرژی

پنجره ایرانیان: مشاور اقتصادی ارشد رییس جمهور تصریح کرد: تولید و مصرف انرژی فقط وقتی درست می‌شود که قیمت انرژی اصلاح شود.

مطالب بیشتر
لامپ‌های هوشمند هواشناسی می‌کنند
لامپ‌های هوشمند هواشناسی می‌کنند

پنجره ایرانیان: از این پس با نصب لامپ‌های هوشمندی می‌توان اطلاعات جوی از قبیل: سرما، گرما، وزش باد، اندازه‌گیری دمای هوا، باران، باد و غیره را به سادگی و از طریق تلفن همراه در اختیار داشت.

مطالب بیشتر