خرید و فروش برق آزاد می‌شود
1392/12/03
معاون وزیر نیرو از راه‌اندازی بازارهای خرید و فروش برق توسط بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: با تدوین دستور العملی به زودی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بخش خصوصی به صورت مستقیم امکان خرید و فروش برق را در کشور پیدا می‌کنند.

هوشنگ فلاحتیان درباره راه اندازی بازارهای خرید و فروش برق در ایران، گفت: در حال حاضر برق بخش عمده ای از نیروگاه‌های خصوصی کشور در بورس انرژی عرضه می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه در شرایط فعلی بخش عمده‌ای ظرفیت تولید برق ایران در نیروگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شده و یا نیروگاه با مشارکت کامل سرمایه گذاران بخش خصوصی احداث شده است، تصریح کرد: بر اساس سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی وزارت نیرو باید کل شبکه تولید و توزیع برق کشور را به بخش خصوصی واگذار کند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با وجود واگذاری شبکه تولید و توزیع اما شبکه انتقال برق در تصدی دولت باقی می‌ماند، بیان کرد: از این رو با توجه به سیاست‌های خصوصی سازی دولت و وزارت نیرو و راه اندازی بورس برق و انرژی، راه‌اندازی بازارهای خرید و فروش برق هم در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه سیاست وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید قرار دادن مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بخش خصوصی برق در مقابل یکدیگر است، تبیین کرد: از این دولت با نقش صرفا حاکمیتی خود امکان خرید و فروش برق بین مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برق بخش خصوصی را فراهم می‌کند.

فلاحتیان با یادآوری اینکه در حال حاضر دستور العمل خرید و فروش برق توسط بخش خصوصی در حال تدوین است، اظهار داشت: با تدوین و اجرای این دستور العمل امکان راه اندازی بازارهای خرید و فروش برق صرفا با مشارکت بخش خصوصی در سطح کشور فراهم می‌شود. همایون حائری مدیرعامل توانیر اخیرا با اعلام اینکه در شرایط فعلی ظرفیت تولید برق ایران حدود 70 هزار مگاوات بوده که ایران را به بزرگترین دارنده ظرفیت تولید برق خاورمیانه تبدیل کرده است، گفته است: حدود تبادل انرژی در منطقه خاورمیانه و صادرات و واردات برق، ایران را به قدرت بلامنازع تولید برق در منطقه تبدیل کرده است.

صرفه‏ جویی 35 درصدی مصرف انرژی در بخش ساختمان امکانپذیر است
صرفه‏ جویی 35 درصدی مصرف انرژی در بخش ساختمان امکانپذیر است

پنجره ایرانیان: مجری طرح ‏های بهینه ‏سازی مصرف انرژی سابا (سازمان بهره ‏وری انرژی ایران) گفت: اجرای راهکارهای کاهش مصرف انرژی گرمایشی ساختمان‏ های کشور می‏ تواند، مصرف انرژی را حدود 35 درصد کاهش دهد.

مطالب بیشتر
روس‌ها مدیریت مصرف گاز را جدی می‌گیرند
روس‌ها مدیریت مصرف گاز را جدی می‌گیرند

مدیریت مصرف انرژی و رعایت الگوی مصرف دو موضوع مهم است که از گذشته در روسیه با وجود دارا بودن بیشترین ذخایر انرژی جهان مورد توجه بوده است. به گزارش واحد مرکزی خبر از مسکو، در روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گاز جهان و داشتن بیش از دو و نیم برابر منابع گازی در مقایسه با ایران، شبکه گازرسانی خانگی مانند آنچه در ایران در گازرسانی به نقاط دور و نزدیک انجام شده وجود ندارد.

مطالب بیشتر
توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر
توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر

پنجره ایرانیان: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: اکنون مشترکین برق به ازای هرکیلو وات ساعت مصرف 30 ریال به منظور توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر پرداخت می‏ کنند که افزایش میزان عوارض، می تواند در شتاب‏ دهی برای گسترش این مهم موثر واقع شود.

مطالب بیشتر
تسهیلات بلاعوض برای نصب صفحه‌های خورشیدی
تسهیلات بلاعوض برای نصب صفحه‌های خورشیدی

پنجره ایرانیان: برای نصب صفحه‌های خورشیدی بر روی بام‌ها 50 درصد تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده است .

مطالب بیشتر
۵۰درصد گاز طبیعی کشور در بخش ساختمان مصرف می ‏شود
۵۰درصد گاز طبیعی کشور در بخش ساختمان مصرف می ‏شود

پنجره ایرانیان: مجری طرح ‏های بهینه سازی مصرف انرژی سابا گفت: بخش ساختمان ‏های کشور اعم از ساختمان‏ های مسکونی، تجاری و عمومی حدود ۵۰ درصد از مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

مطالب بیشتر
بهینه سازی مصرف انرژی نیازمند مدیریت کارآمد
بهینه سازی مصرف انرژی نیازمند مدیریت کارآمد

پنجره ایرانیان:بازار و مدیریت ناکارآمد انرژی از جمله موانع اجرای درست بهینه سازی مصرف انرژی در کشور است.

مطالب بیشتر
خیابان‌های بوینس‌آیرس به لامپ‌های LED مجهز می‌شود
خیابان‌های بوینس‌آیرس به لامپ‌های LED مجهز می‌شود

شرکت فیلیپس قصد دارد طی مدت سه سال بیش از 125 هزار لامپ موجود در خیابان‌های شهر بوینس‌آیرسِ آرژانتین را با لامپ‌های LEDتعویض کند که این امر موجب صرفه‌جویی بیش از پنجاه درصد مصرف انرژی خواهد شد.

مطالب بیشتر
امارات: قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابد

وزیر انرژی امارات گفت : این کشور بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی انرژی مصرف می‌کند و ممکن است برای تغییر رفتار مصرف کنندگان مجبور به بالا بردن قیمت‌های حاملهای انرژی شود.

مطالب بیشتر
اعزام هیات نفتی ایران  به آفریقای جنوبی
اعزام هیات نفتی ایران به آفریقای جنوبی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره علاقمندی آفریقای جنوبی برای توسعه همکاری ‏ها با ایران گفت: ماه آینده هیاتی از سوی وزارت نفت برای ادامه مذاکرات به این کشور اعزام خواهد شد.

مطالب بیشتر
کره جنوبی خودروهای پرمصرف را جریمه می کند
کره جنوبی خودروهای پرمصرف را جریمه می کند

وزارت اقتصاد کره جنوبی اعلام کرد: شرکت‌های خودروسازی و واردات خودروی این کشور را که اقدام به تولید و یا واردات خودرو با مصرف سوخت بیش از میزان استاندارد کنند، جریمه خواهد کرد.

مطالب بیشتر
 لایحه اساسنامه سابا و سانا مشکل دارد
لایحه اساسنامه سابا و سانا مشکل دارد

در صورت بهره‌برداری صحیح از انرژی‌های نو نه تنها دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی امکان‌پذیر می‌شود، بلکه می‌توان تا حد زیادی از تغییرات آب و هوایی در کره زمین که تهدیدات زیست محیطی را به دنبال دارد، جلوگیری کرد.

مطالب بیشتر
دلایل صدور قبوض نجومی برق
دلایل صدور قبوض نجومی برق

با افزایش قیمت برق مشترکان خانگی بار مالی قبوض در حالی با روشن نگاه داشتن لامپ‌های اضافی و سایر وسایل برقی در ساعات اوج مصرف به 70 تا 90 هزار تومان افزایش می‌یابد که هر کولر گازی به تنهایی 200 تا 250 هزار تومان هزینه مصرف برق مشترکان را افزایش می‌دهد

مطالب بیشتر