استانداردهای ساختمان‌سازی دگرگون می شود
استانداردهای ساختمان‌سازی دگرگون می شود
1392/12/10
ویرایش چهارم آیین‌نامه مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله - استاندارد 2800 تقدیمی به جامعه مهندسان کشور است تا بتوانیم با اجرای آن ضمن کاهش خسارت‌های زلزله در کشور، کاستی‌های آن را در ویرایش‌های بعدی برطرف کنیم.

محسن تهرانی‌زاده استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم رونمایی از ویرایش چهارم آیین‌نامه مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله  استاندارد 2800، با اشاره به اینکه این آیین‌نامه جدید با همکاری و تلاش‌های بیش از 70 متخصص در حوزه ساخت و ساز، تدوین شده است افزود: آیین‌نامه جدید طی پنج سال گذشته آماده شده و در مجموع 10 کمیته تخصصی در این زمینه با ما همکاری کرده است.

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برای تهیه آیین‌نامه جدید استاندارد مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله 37 موضوع مرتبط با آن مورد بازنگری قرار گرفت تا در استانداردهای جدید شاهد تحول بنیادی نسبت به آیین نامه قبلی باشیم. وی با بیان اینکه برای آماده سازی این آیین نامه حدود 20 هزار نفر ساعت روی آن کارهای تخصصی انجام داده اند، گفت: در این آیین نامه نسبت به ویرایش‌های قبلی آن چهار فصل در زمینه‌های حرکت زمین، اجزای غیرسازه آسیب پذیر، سازه‌های غیرساختمانی و الزامات ژئوتکنیکی به آن اضافه شده و به هفت فصل رسیده است.

رییس کمیته اجرای صنعتی ساختمان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تاکید کرد: ویرایش چهارم آیین‌نامه مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله - استاندارد 2800 تقدیمی به جامعه مهندسان کشور است تا بتوانیم با اجرای آن ضمن کاهش خسارت‌های زلزله در کشور، کاستی‌های آن را در ویرایش‌های بعدی برطرف کنیم. یاد آور می شود: ویرایش چهارم آیین‌نامه مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله - استاندارد 2800 شب گذشته با حضور محمد شکرچی‌زاده معاون وزیر راه و شهرسازی در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی رونمایی شد.

لازم به ذکر است:با رونمایی از ویرایش جدید آیین‌نامه طراحی مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله - استاندارد 2800، کارشناسان و متخصصین در بخش‌های مختلف صنعت ساخت و ساز کشور، با روند تدوین این استاندارد و ویرایش آیین‌نامه‌های قبلی آن، آشنا شدند.