یک بام و دو هوای دولت در مسکن مهر
1393/02/22
پنجره ایرانیان: عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: هر طرحی که قرار است جایگزین مسکن مهر شود، باید ایرادات طرح مسکن مهر را نداشته باشد.
یک بام و دو هوای دولت در مسکن مهر

حجت الله عبدالملکی با حضور در برنامه «پایش» سیمای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با یک ابهام جدی در زمینه سیاست مسکن دولت مواجه هستیم و واقعا جزئیات بیشتر وجود ندارد. داشتن مسکن برای هر خانواده لازم است و دولت ها برای این قضیه نباید منتی داشته باشند. وی با بیان اینکه مسکن مهر در دولت نهم به دلیل ضرورتها مطرح شد، زیرا اقشار زیادی قادر به تامین مسکن نبوده اند، افزود: هم اکنون حدود ۳.۵ میلیون واحد مسکونی نیاز است که دولت لازم است در این قضیه ورود و نیاز حدود ۲۰ میلیون واحد مسکونی در ۱۰ سال آینده را تامین کند.

عبدالملکی تصریح کرد: مسکن مهر با منطق تامین مسکن برای اقشار کم درآمد مطرح شد که یکی از مولفه‌های آن دادن تسهیلات به تولید کننده و کمک به تولید است، اما متاسفانه بانک های عامل در این زمینه مشارکت لازم را نکردند.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: در این طرح برخی مکان یابی‌ها نامناسب بوده که این امر در دولت دهم رفع شد، عدم زمان‌بندی و تامین مسکن برای برخی افرادی که ذیحق نبودند، از دیگر مشکلات این طرح بود. وی بیان کرد: باید دید که در طرح مسکن اجتماعی کاهش هزینه چگونه انجام می شود؟ نحوه تامین مالی، نحوه احراز شرایط و مزایای این طرح نسبت به مسکن مهر چیست؟ مهمترین مشکل مسکن در برگ های سوم تا ششم است و شاید دولت به جای اینکه خود را درگیر این قصه کند بهتر است که برای ارگان‌هایی همچون اوقاف و امورخیریه، شهرداری ها، بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی که خود متولی چنین کاری هستند، خط مشی تعیین کند.

عبدالملکی عنوان کرد: بازار اجاره یک بازار تهدید کننده است و باید نسبت اجاره به مالک بودن متعادل باشد؛ این رقم باید حدود ۱۵ و ۸۵ درصد باشد که در کشور ما مشاهده می شود روند آن به سوی ۵۰ درصد است. وی با اشاره به اینکه مشکل مهم در طرح مسکن مهر این بود که متقاضیان ۱۰ میلیون تومان اولیه را نداشته‌اند، گفت: حال ۵۰ میلیون تومان در طرح مسکن اجتماعی چگونه تامین می شود؟ بهترین کار این است که ایرادات و مشکلات مسکن مهر رفع شود و این طرح به اتمام برسد و یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن باقی مانده تامین شود.

وی گفت:مسکن مهر حرکت خوبی بود که در دولت نهم شروع شد و باید ایرادات آن رفع شود؛ در دولت گذشته اگر آن را به ثمر رساند به دلیل پشتکار و تحرک جدی در این زمینه بود. برای تکمیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن باید دولت این پشتکار را داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: یکی از ایرادات در مسکن مهر عدم نظارت است؛ مالیات بر ثروت و مالیات بر اموال دیگر وجود دارد و هر مالکی به دلیل داشتن ملک مالیاتهایی را پرداخت می کند که برای جبران باید ملک را اجاره دهد یا از آن استفاده کند؛ اگر روزی سیاست مسکن دولت افزایش قیمت مسکن شود، بسیار بد می شود. این گونه کارها قواعد اقتصادی اولیه را زیرپا می گذارند.

عبدالملکی گفت: در آمریکا که اقتصاد لیبرال حاکم است، هیچ وقت قضیه را این گونه رها نمی کنند که هر کسی هرطور خواست، در بازار مسکن برخورد کند. در حال حاضر در کشور حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی خالی وجود دارد که این امر در ادبیات اسلامی یعنی احتکار و اثرات سوئی دارد.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر