بهره‌مندی عشایر از انرژی خورشیدی
1393/04/03
پنجره ایرانیان: عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان ایلام با ساخت موتور برق خورشیدی امکان بهره‌مندی عشایر از انرژی خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز را فراهم کرد.
بهره‌مندی عشایر از انرژی خورشیدی

به گزارش ایسنا منطقه ایلام، هر چند دسترسی به منابع گوناگون انرژی در ایران کاملا ساده و عملی است، غیر از نفت، گاز و زغال سنگ و انرژی هسته‌ای که هر چهار مورد در زمره انرژیهای تجدید ناپذیر هستند می‌توانیم از انرژی باد، برق آبی اعم از آبشارها و یا امواج دریا، خورشیدی و گرمایش زمین، بهره‌مند شویم و با تنوع بخشیدن به منابع گوناگون از امنیت تامین انرژی برخوردار شویم . بهره‌برداری از منابع نفت، گاز و صادر کردن آنها در حجم عظیم و به شکل خام فاقد ارزش افزوده بوده و در دراز مدت شدیدا به اقتصاد کشور و محیط زیست لطمه می‎‌زند.اصلی‌ترین نیازهای جوامع امروزی تولید نور و انرژی است که با توجه به هزینه بالای استفاده از انرژی فسیلی و منابع زیرزمینی استفاده از انرژی خورشیدی بسیار با صرفه‌تر است.

 «احسان عبدلی»، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان ایلام در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که اگر بسترهای لازم برای استفاده عشایر از انرژی خورشیدی فراهم نشود این قشر تولید کننده برای ایجاد روشنایی و رفع نیازهای دیگر به تخریب‌کنندگان محیط زیست تبدیل خواهند شد در توضیح اختراع خود گفت: کشور ایران چون کشور غنی از لحاظ سد و نیروگاه و منابع زیرزمینی است خیلی به موضوع انرژی‌های نو پرداخته نشده و هنوز زیر فشار کمبود منایع زیرزمینی نبودیم که به این انرژی‌های تجدیدناپذیر احساس نیاز کنیم و به سمت این انرژی‌ها برویم اما در بعضی کشورها که از این منابع ملی زیرزمینی بی‌بهره و یا کم‌بهره هستند برخود اجبار دانسته‌اند که از انرژی‌های نو به عنوان جایگزین انرژی‌های فسیلی استفاده کنند.مخترع موتور برق خورشیدی گفت: ما نسبت به وحود خورشید بی‌تفاوت هستیم و باید فرهنگ استفاده از انرژی‌های خورشیدی در کشور و استان ما نهادینه شود و نگرش استفاده از انرژی های نو برای جلوگیری از آلودگی و استفاده از انرژی‌های پاک همچون آب، باد، ژئوترمال و خورشیدی است.

 عبدلی با بیان اینکه با استفاده از انرژی‌های نو می‌توانیم با حدود 90 درصد گاز و برق شهری خداحافظی کنیم و هزینه موتور خانه‌ها را پایین بیاوریم گفت: به جای استفاده از موتورخانه‌ها از آبگرمکن‌های خورشیدی استفاده شود تا از هزینه‌های نگهداری و تعمیر موتورخانه‌ها جلوگیری شود.وی افزود: در سیستم‌های آبگرم‌کن خورشیدی، انرژی بدون نیاز به آبگرمکن و گاز و برق به دست می‌آید و از همه مهم‌تر بدون نیاز به پرداخت هزینه گزاف این انرژی حاصل می‌شود.عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با تببین عمکرد اختراع خود گفت: این دستگاه با دریافت نورخورشید از طریق صفحه‌های فتوولتایی برق تولید می‌کند.

این مدرس دانشگاه گفت: مطابق مصوبه سال گذشته مجلس برای کاهش هزینه برق خانوارها دولت موظف است 50 درصد هزینه تامین برق خورشیدی را به مشترک بدهد که برای تامین برق خورشدی 12 میلیون تومان برآورد شده که دولت باید 5.5 تا 6 میلون تومان آن را کمک بلاعوض کند اما در استان‌هایی مانند ایلام این مصوبه اجرا نمی‌شود و مردم کمتر نسبت به آن شناخت دارند.

وی استفاده از آبگرمکن‌های خورشیدی در استان به خصوص در روستاهایی همچون زرین‌آباد، میمه، مورموری، گوراب و روستاهای دور دست که اصلا گاز وجود ندارد و توجیه اقتصادی هم برای انتقال گاز وجود ندارد را ضروری دانست و تصریح کرد: به جای استفاده از گاز و آبگرمکن‌های گازی که بارها هم سبب مرگ هموطنانمان شده می‌توان از آبگرمکن‌های خورشیدی که کاملا بی‌خطر هستند استفاده کرد.

عبدلی افزود: لبنیات، حبوبات و گوشت ما توسط قشری تامین می‌شود که به علت نداشتن برق از ساعت 6 غروب به بعد در خاموشی به سر می‌برند. عشایر هم برای روشن کردن خانه‌های خود مجبور به تخریب جنگل‌ها شده‌اند که این اختراع سبب روشنایی و استفاده برای شارژ موبایل و تلویزیون و از همه مهم‌تر موجب عدم تخریب جنگل ها شود.وی با اشاره به اینکه عرض جغرافیایی ایران گنجینه‌ای برای استفاده از انرژی خورشید است گفت: در کشورهایی همچون آلمان و روسیه تابش خورشید کم است و برای به دام انداختن انرژی پنج برابر ما از صفحه‌های دریافت انرژی استفاده کنند و هزینه تولید برق خورشیدی برای آنها پنج برابر کشور ما است با این حال از این سیستم‌ها استفاده می‌شود.

عبدلی گفت: اگر صرفه جویی در مصرف انرژی برای دولت یک شعار نیست و در عمل می خواهد جامه عمل بپوشاند باید اول مصرف کننده‌های قهار همچون کارخانه‌ها، شهرک‌های صنعتی، مرغداری‌ها و گاوداری‌ها را به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر اجبار کند تا تولیدشان توجیه داشته باشد.وی با تاکید بر اینکه آموزش اولین گام برای ترویج استفاده از انرژی‌های نو است افزود: رسانه ملی به جای تبلیغ مواد مصرفی و سرطان‌زا و روغن‌های اشباع، با تبلیغ این انرژی‌های پاک به حفظ محیط زیست نیز کمک کند تا به فکر سلامت مردم باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ایلام ادامه داد: محیط زیست، منابع طبیعی، امورعشایری، جهاد کشاورزی و سایر ادارات به نحوی با مساه محیط زیست درگیر هستند و ارباب رجوع های آنها عمدتا در عرصه های طبیعی زندگی می‌کنند پس برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی باید آنها را به انرژی‌های پاک تجهیز کنند و باید در راستای تجهیز عشایر به این انرژی‌ها تلاش چشم‌گیری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه نیز با قرار دادن این موضوع در سرفصل دروس خود می‌تواند این صنعت را نهادینه کند، تصریح کرد: شرکت‌های ملی نفت و گاز و برق باید در استفاده مردم از این انرژی‌ها پیش‌قراول باشند و صدا و سیما این موضوع را با تبلیغات رسانه‌ای کند تا مردم در سایه دانایی و آگاهی به این سمت و سو سوق داده شوند.

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر