کاهش درخواست مجوز ساختمان
1393/04/03
پنجره ایرانیان: حجم فعالیت‌های ساختمانی در تهران تقریبا با همان شتابی که طی سه سال گذشته به خود گرفت و بزرگ شد، هم‌اکنون رو به انقباض است.
کاهش درخواست مجوز ساختمان

تازه‌ترین گزارش‌ آماری از دفتر صدور پروانه‌های ساختمانی شهرداری تهران نشان می‌دهد: تقاضا از طرف بسازوبفروش‌ها برای احداث آپارتمان طی دو ماه اول سال93 به ترتیب 42 درصد و 56 درصد نسبت به ماه‌های مشابه سال92 کاهش پیدا کرده و تیراژ ماهانه ساخت‌وساز از 34 هزار واحد مسکونی در ماه‌های اوج رونق بازار هم‌اکنون به حداکثر 15 هزار واحد رسیده است.

ساخت‌وسازهای مسکونی در شهر تهران برای اولین‌بار در سال90 اوج بی‌سابقه‌ گرفت و با رشد 56 درصدی نسبت به سال قبل، منجر به احداث 233 هزار واحد مسکونی در مناطق 22 گانه شد. آن زمان تبلیغات شهرداری درباره اجرای قریب‌الوقوع طرح تفصیلی جدید و کنجکاوی‌‌ بسازوبفروش‌ها نسبت به محدودیت‌ها و موانع احتمالی موجود در این طرح باعث شد برای اولین‌بار تیراژ ساخت مسکن در پایتخت از مرز 200 هزار واحد مسکونی در سال عبور کند و تا 5/1 برابر سال‌های قبل و حدود دو برابر نیاز طبیعی بازار مسکن، افزایش یابد.

در سال91 نیز با اوج‌گیری رونق در معاملات مسکن و درنتیجه صعود قیمت‌ها، انگیزه بسازوبفروش‌ها دوباره تشدید شد؛ طوری‌که این‌بار اثر تحریکی «رشد قیمت مسکن» قوی‌تر از «نگرانی بابت اجرای طرح تفصیلی» ظاهر شد و حتی با مشخص شدن امتیازهای استثنایی در طرح تفصیلی جدید همچون «اضافه‌ تراکم و تغییر کاربری»، فضا برای بسازوبفروش‌ها بازتر شد و رشد 10 درصدی در ساخت‌وسازهای شهر تهران به‌وجود آمد. در آن سال تعداد واحدهای مسکونی جدید از 233 هزار واحد در سال90 به 254 هزار واحد افزایش یافت.

اما گزارشی که دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی از وضعیت صدور پروانه‌های ساختمانی در شهر تهران طی سال 92 منتشر کرده، حکایت از پایان تشنج در این بازار و شروع دوره‌ای از رکود در فعالیت‌های ساختمانی دارد.

 

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر