به فکر ارزانی مسکن باشیم
1393/04/15
پنجره ایرانیان:مساله مسکن به بازی سیاسی تبدیل شده و به عنوان یک مشکل اجتماعی مدنظر نیست لذا تامین وام 50 درصدی ارزش خرید یک واحد مسکونی هم مرهمی برای زخم بخش مسکن نخواهد بود و باید به جای افزایش وام مسکن به فکر ارزانی باشیم.
به فکر ارزانی مسکن باشیم

محمدعلی پورشیرازی، کارشناس مسکن در گفتگو با ایسنا، درباره پرداخت وام خرید خانه به میزان 50 درصد ارزش یک واحد مسکونی اظهار کرد: به طور کلی مساله مسکن در کشور تبدیل به بازی سیاسی شده و به عنوان یک مشکل اجتماعی مدنظر نیست.وی افزود: در اکثر کشورهای جهان چه اروپا و چه آفریقا کم کشوری است که مسکن به عنوان یک کالای سرمایه ای باشد بلکه مسکن به عنوان یک کالای مصرفی مدنظر قرار دارد.

پورشیرازی با بیان این‌که در کشور ما در طول سال‌های اخیر مسکن به عنوان مهمترین کالای مصرفی قرار داشت، اظهار کرد: در کشورهای دیگر با توجه به گردش مالی افراد تا 90 درصد قیمت خانه را به آن‌ها وام می دهند اما پرداخت این میزان وام در کشور ما مشکلی از این بخش را کم نخواهد کرد.

این کارشناس مسکن تاکید کرد:‌ در اکثر کشورها در بین افراد و هزینه‌ها ارتباط نزدیکی وجود دارد اما کنترل سیستم دولتی در این بخش بسیار مهم است و ما باید در کشور برای کمک به بخش مسکن کاری کنیم که قیمت مصالح بالا نرود.

وام 50 درصدی خرید خانه بدهکاران را بیشتر می‌کند

وی با اشاره به این‌که دادن این وام به بازار کمک چندانی نمی‌کند و بدهکاران را بیشتر می‌کند، افزود: قیمت خانه در حال حاضر بالاست ولی افراد جامعه دارای درآمدی نیستند که بتوانند قسط ماهانه این وام‌ها را پرداخت کنند؛ به طوری که میزان بهره وام در کشور ما فاجعه است.

پورشیرازی با بیان این‌که اگر امنیت اقتصادی در کشور وجود داشته باشد سرمایه‌داران سرمایه خود را به جای آن‌که در بانک‌ها بگذارند وارد قسمت‌های زیربنایی می‌کنند، تصریح کرد: با دادن این وام فقط میزان معوقات بانکی در کشور به شدت افزایش خواهد یافت.

این کارشناس مسکن ادامه داد: با اجرای این طرح بازار مسکن تکان خواهد خورد و یک سری افراد سودجو از این تلاطم در بازار سوء استفاده خواهند کرد.وی تاکید کرد: به دلیل عدم توان پرداخت اقساط فقط معوقات بانک ها بالاتر می‌رود و اجرای این قبیل طرح‌ها زخم بخش مسکن را به طور واقعی درمان نمی‌کند.

به جای افزایش وام مسکن به فکر ارزانی باشیم

پورشیرازی با اشاره به این‌که ما باید به دنبال حل مشکلات در بخش مسکن به طور ریشه‌ای و بنیادی باشیم، گفت: با اجرای طرح‌هایی باید به تولید و تهیه مسکن و همچنین پایین آوردن قیمت مصالح به کمک این بخش بیاییم.

این کارشناس مسکن درباره افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی نیز گفت: به طور کلی من با میزان تمام بهره‌های بانک‌ها مخالفم و در کشوری که بهره بانکی به این میزان بالاست این پیام به افراد جامعه القاء می‌شود که از فعالیت های زیربنایی استعفا دهند.وی تاکید کرد: به همین دلیل نقدینگی در کشور ما از 12 میلیارد ریال به 500 میلیارد ریال رسیده و میزان گردش اقتصادی در کشور کاهش یافته است.

کارشناسان معتقدند تامین 50 درصدی ارزش یک واحد مسکونی به صورت وام می‌تواند به قدرت خرید مردم کمک ویژه کند اما آثار و پیامدهایی را در جامعه بوجو می آورد که باید مدنظر قرار داد.برخی معتقدند مطرح شدن این طرح‌ها در جامعه حتی قبل از اجرای آن می‌تواند ایجاد تورم کند چراکه مطرح شدن این طرح‌ها بار روانی را در جامعه ایجاد می کند که باید به عنوان پیامدهای طرح حتما توجه شود.

همچنین ممکن است در عین حال انتظارات فروشندگان را هم افزایش دهد؛ به طوری که فروشندگان احساس کنند با بالا رفتن قدرت خرید، می‌توانند قیمت‌هایشان را افزایش دهند؛ همان طور که افزایش میزان وام مسکن مطرح شد ناشی از جو روانی این قضیه، قیمت‌ها نیز افزایش پیدا کرد.

البته این طرح فعلا از سوی وزارت راره و شهرسازی به بانک مرکزی ارسال شده و هنوز جزئیات آن مشخص نیست اما به گفته وزیر راه و شهرسازی "این تصور که طبقه متوسط بتواند بیش از 90 درصد از قیمت ملک را یکجا پرداخت کند قابل اجرا نیست و در تجربه‌ کشور‌های گذشته نیز هیچ وقت این مساله قابل اجرا نبوده است لذا می‌توان از طریق فعال‌ کردن نظام پس‌انداز خانوار به متقاضیان مسکن این اطمینان را داد که در صورت تامین 50 درصد از هزینه یک واحد مسکونی می‌توانند بدون مشکل نسبت به برنامه‌های آینده خود تصمیم‌گیری کنند".

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر