برنامه‌های حمایتی افزایش بهره‌وری انرژی
برنامه‌های حمایتی افزایش بهره‌وری انرژی
1393/05/18
پنجره ایرانیان:یکی از سیاست‌های کلان بخش انرژی این است که اجناس کم‌مصرف وارداتی که نمونه مشابه داخلی نداشته باشد، از معافیت گمرکی و تولیدکنندگان لوازم الکتریکی داخلی از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

به گزارش سابا جزییات برنامه‌های این سازمان را برای حمایت از صنایع در راستای افزایش بهره‌وری انرژی تشریح کرد.محمدتقی زیاری اظهار کرد : به‌منظور اجرای راهکارهای صرفه‌جویی در بخش صنایع و کشاورزی، حدود ٥٠ میلیارد ریال در سال ٩٣ درنظر گرفته شده است که در قالب طرح یارانه سود تسهیلات به این بخش پرداخت می‌شود.وی افزود: همچنین در راستای حمایت از تولید لوازم پربازده، ٨٥ میلیارد ریال درنظر گرفته شده است که بخشی از آن به‌دلیل اهمیت بار سرمایشی و پیک‌سایی به حمایت از تولید مبردهای بازده بالا اختصاص می‌یابد و امیدواریم این رقمها از سوی دولت به‌طور کامل تخصیص یابد.

بر پایه اعلام وزارت نیرو ،زیاری با اشاره به اهمیت و نقش آموزش و آگاه‌سازی در ابعاد عمومی و تخصصی، گفت: به‌منظور اجرای طرحهای آموزش و آگاه‌سازی ٣٠ میلیارد ریال از محل طرحهای عمرانی سابا درنظر گرفته شده است.وی اظهار کرد: صنایع و تولیدکنندگان لوازم پربازده می‌توانند با ارایه طرحهای بهینه‌سازی و متناسب با نوع طرح، هزینه و میزان افزایش بهره‌وری انرژی از این تسهیلات استفاده کنند.

زیاری با اشاره به پیگیری برخی سیاستهای تشویقی مالیاتی برای تولیدکنندگان لوازم الکتریکی با بازده بالا، گفت: یکی از سیاستهای کلان بخش برق و انرژی این است که اجناس کم‌مصرف وارداتی که نمونه مشابه داخلی نداشته باشد، از معافیت گمرکی و تولیدکنندگان لوازم الکتریکی داخلی از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.وی با بیان این که تحقق سیاستهای بهینه‌سازی نیازمند افزایش سهم انرژی در سبد خانوار است، تاکید کرد: افزایش نرخ انرژی، خود به‌تنهایی ملاک نیست و سهم انرژی در سبد خانوار مدنظر است زیرا ممکن است همزمان با افزایش بهای انرژی، سایر نرخها افزایش یابد و نسبت هزینه انرژی مصرفی به دیگرکالاهای مصرفی تغییر نکند.

زیاری تصریح کرد: با تعرفه‌گذاری مناسب، مصرف‌کننده به کاهش مصرف انرژی خود ترغیب می‌شود که این به پیک‌سایی و کاهش پیک مصرف کمک می‌کند.مدیر دفتر برنامه‌ریزی سابا با بیان این که این سازمان در زمانهای مشخصی به بازنگری استانداردها اقدام می‌کند، گفت: امسال با هماهنگی وزارت نیرو برای دست‌کم دومورد از تجهیزات برقی فراگیر و پراستفاده در جامعه، استاندارد تدوین می‌شود.