تبعات استناد به آمار روزانه معاملات مسکن
1393/05/20
پنجره ایرانیان: طی ماه‌های اخیر، برخی رسانه‌ها و حتی برخی نهادهای مطالعاتی به دلیل شیوه نادرست، نتیجه‌گیری‌های نادرستی درباره وضعیت بازار مسکن و حجم معاملات اعلام می‌کنند که تبعات ادامه این روش باعث گمراهی کاربران خواهد شد.
تبعات استناد به آمار روزانه معاملات مسکن

با گذشت بیش از چهار سال از راه‌اندازی سامانه رهگیری معاملات مسکن و تکلیف تمام مشاوران املاک کشور به ثبت روزانه کلیه معاملات خرید و اجاره آپارتمان  در این سامانه، هم اکنون یک بانک اطلاعاتی مرجع برای اعلام قیمت مسکن، در دسترس دولت، نهادهای مطالعاتی، مسوولان بازار و مردم قرار گرفته اما طی ماه‌های اخیر، برخی رسانه‌ها و حتی برخی نهادهای مطالعاتی به دلیل شیوه نادرست استناد به آمار این سامانه، نتیجه‌گیری‌های نادرستی درباره وضعیت بازار مسکن و حجم معاملات اعلام می‌کنند که تبعات ادامه این روش باعث گمراهی کاربران خواهد شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، پیش از این بارها از سوی مدیران سامانه مدیریت املاک و مستغلات و همچنین اتحادیه مشاوران املاک اعلام شده بود که استناد به آمار روزانه سامانه رهگیری مسکن در همان روز، به دلایل مشکلات احتمالی که ممکن است در آن روز مانع از ثبت همه قراردادهای صورت گرفته مربوط به آن روز شود، نادرست است، اما طی ماه‌های اخیر برخی رسانه‌ها هر روز با انتشار آمار معاملات روز قبل، میانگین قیمت آپارتمان‌های معامله شده در روز قبل را اعلام می‌کنند!

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، با تایید این موضوع، به «دنیای اقتصاد» گفت: متاسفانه به‌رغم اینکه بارها اعلام کرده بودیم که به دلیل مشکلات احتمالی مانند قطعی برق، خرابی سیستم‌ها، قطعی اینترنت، ناقص بودن مدارک خریدار یا فروشنده و... معمولا بخش قابل توجهی از معاملات مسکن در همان روز انجام معامله، در سامانه رهگیری مسکن ثبت نمی‌شود و ثبت آن با چند روز تاخیر انجام می‌گیرد، اما برخی با استناد نادرست و بدون در نظر گرفتن این ملاحظات، به آمارهای روزانه بلافاصله استناد می‌کنند و این باعث می‌شود اطلاعاتی که بعد از چند روز از مراجع رسمی اعلام می‌شود با آمار این رسانه‌ها مغایرت داشته باشند. حسام عقبایی افزود: این در حالی است که به هیچ‌وجه آمار روزانه ثبت معاملات در سامانه رهگیری مسکن نمی‌تواند برای همان روز به‌عنوان مرجع اطلاعاتی مورد استفاده قرار گیرد و بهتر است این استناد به فاصله چند روز بعد که همه معاملات به صورت کامل در سامانه ثبت می‌شود، صورت گیرد.

سامانه مدیریت املاک و مستغلات یا همان سامانه رهگیری مسکن علاوه بر آمار روزانه، در چهار فاصله زمانی دیگر اعم از هفتگی، ماهانه، فصلی و سالانه، برای استخراج آمار مربوط به معاملات مسکن قابل استناد است. به گفته عقبایی، آمار روزانه معاملات صورت گرفته، حداقل 72 ساعت بعد، قابل استناد است که در این مدت، اغلب مشکلات احتمالی که در سه روز قبل مانع از ثبت قطعی معامله شده است، برطرف شده و امکان ثبت همه قراردادها در سامانه و دریافت کد رهگیری برای مشاوران املاک فراهم می‌شود.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر