رشد ساختمان‌های سبز در اصفهان
1393/05/29
پنجره ایرانیان:رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان گفت: امروزه روند رو به رشد قیمت‌های انرژی باعث حرکت کشور به سمت ساخت ساختمان‌های سبز شده است.
رشد ساختمان‌های سبز در اصفهان

علی پزشکی در نشست خبری سمینار انرژی و صرفه‌جویی در صنعت ساختمان، اظهار کرد: روند رو به رشد قیمت انرژی در 50 سال گذشته باعث شده بحث صرفه‌جویی در انرژی در رأس تصمیمات مجامع قرار بگیرد به گونه‌ای که کشورهایی که صاحب انرژی نیستند، بحث صرفه‌جویی در انرژی را به جد در جامعه‌شان پیاده کرد‌ه‌اند در صورتی که حرکت به سمت صرفه‌جویی در انرژی در ایران کند بوده است.

وی با بیان اینکه بحث اصلی جامعه امروز حرکت به سمت پیاده‌سازی مبانی صرفه‌جویی است، گفت: بیش از 40 درصد مصرف انرژی مربوط به بخش ساختمان است و بیش از 50 درصد تولید برق کشور، در کاربری مسکونی و تجاری مصرف می‌شود که اگر این عدد را به معادل بشکه نفت برسانیم، در سال 1391 حدود 405 میلیون بشکه نفت در ساختمان‌ها انرژی مصرف شده است.رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با اشاره به اینکه شجاعانه‌ترین تصمیم دولت قرار دادن 100 میلیارد دلار بودجه برای صرفه‌جویی در انرژی است، ادامه داد: اگر کسی بتواند در امر صرفه‌جویی در انرژی کاری انجام دهد و با نوآوری و خلاقیت بتواند در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند، دولت مقدار مبلغ صرفه جویی را به فرد پرداخت می‌کند.

پزشکی‌ با بیان اینکه پیاده‌سازی مقررات ملی سازمان نظام مهندسی در راستای صرفه‌جویی در ساختمان‌ها است، اضافه کرد: در این راستا گام‌های مؤثری برداشته‌ایم که اولین گام این است که بتوانیم نیروهای آموزشی که بتوانند بحث ممیزی انرژی را انجام دهند را تشخیص دهیم البته قبل از آن باید بررسی کنیم که میزان مصرف انرژی ساختمان‌ها در چه سطحی قرار دارد تا بتوانیم در راستای صرفه‌جویی ساختمان‌ها، تصمیمات فنی و اجرایی را عملی کنیم.وی با بیان اینکه امروزه علاج واقعه را بعد از واقعه انجام می‌دهیم، گفت: ابتدا ساختمان ساخته و سپس به فکر صرفه‌جویی در ساختمان‌ها افتاده‌ایم، در صورتی که به این موضوع باید قبل از ساخت ساختمان ارزش دهیم.رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه ساختن ساختمان‌های سبز و هوشمند را در دستور کار قرار داده‌ایم، افزود: نیاز، تعیین کننده مسیر حرکت است. در گذشته به دلیل عدم نیاز به این مقوله کشور دارای پتانسیل نبوده است، اما امروزه روند رو به رشد قیمت‌های انرژی باعث شده مسیر حرکت کشور به سمت ساخت ساختمان‌های سبز پیش رود.

پزشکی با بیان اینکه این مسیر پرهزینه و پیچیده نیست، خاطرنشان کرد: امروزه برای یک ساختمان معمولی بین 100 تا 120 متری، بین سه تا هشت میلیون تومان هزینه می‌کنیم تا این ساختمان تبدیل به ساختمانی هوشمند شود.وی با بیان اینکه استفاده از مصالح استاندارد در ساختمان سازی یک رویکرد ملی است، تصریح کرد: ساختمان گران‌ترین کالا در کشور محسوب می‌شود و اگر این کالا استاندارد نباشد، برای خریدار دیگر حکم یک سرمایه‌گذاری ندارد. مطمئناً اگر خواست مردم بر استفاده از مصالح مرغوب باشد، تخلفات نیز به حداقل خواهد رسید، وظیفه عمده سازمان نظام مهندسی استفاده از مصالح خوب است که در این میان باید از مجریان ذی صلاح استفاده کرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ادامه داد: نقش اداره استاندارد در این میان، ارائه لیست کارخانجات و تولیدکنندگان دارای صلاحیت و نقش سازمان نظام مهندسی، حرکت به استفاده صرف از این کالاها در ساختمان‌ها است.پزشکی با بیان اینکه ما در ساختمان نظام مهندسی از پنل خورشیدی استفاده و به دیگر سازمان‌ها نیز این توصیه را می‌کنیم، گفت: اقدامات درون سازمانی ما، ایجاد واحد انرژی در سازمان است و به کارمندان نیز آموزش‌های لازم داده شده تا هم در خانواده‌ها و هم در سازمان مدیریت مصرف انرژی را داشته باشیم.وی با اشاره به سمینار انرژی و صرفه‌جویی در صنعت ساختمان، گفت: یک هزار و 300 نفر در این سمینار شرکت کرده‌اند و ترکان مشاور ارشد رییس جمهور، معاون وزیر نیرو، معاون وزیرراه و شهرسازی، مدیرکل مقررات ملی ساختمان، رؤسای سازمان نظام مهندسی سراسر کشور و هم‌چنین استاندار اصفهان، اعضای شورای شهر و 22 مدیر کل در سطح استان در این سمینار شرکت خواهند کرد و در آخر تفاهم‌نامه‌ای بین 22 ا دستگاه‌ منعقد می‌شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه امروزه متوسط مصرف انرژی یک خانه ایرانی دو تا شش برابر مصرف انرژی یک خانه اروپایی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه اقلیم اروپا سرد و اقلیم ایران گرم است، این عدد بسیار قابل توجه است و ما نیز سعی می‌کنیم این اختلاف را به حداقل برسانیم، در صورتی که اروپا به فکر ساخت ساختما‌ن‌های صفر انرژی است.پزشکی ادامه داد: وقتی مسأله‌ای فرهنگ می‌شود که در سطح جامعه توسط افراد و دستگاه‌های مختلف نیز این موضوع دنبال شود و کاملاً مردم توجیه شوند که تمام این فعالیت‌ها به نفع خودشان است چرا که این فرهنگ‌سازی تنها به عهده سازمان نظام مهندسی نیست.وی در پاسخ به این سؤال که آیا در این راستا از تحقیقات شرکت‌های دانش بنیان استفاده شده است یا خیر؟ تصریح کرد: ما مستقیماً با این شرکت‌ها در ارتباط نیستیم، اما اگر تحقیقی وجود داشته باشد که طراحی خاصی برای صرفه‌جویی داشته باشد، توسط سازمان نظام مهندسی تأیید خواهد شد.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر