فوم‌های پلی اورتان ساختمان و کاربردهای آن
1392/10/01
فوم‌های پلی اورتان ساختمان و کاربردهای آن امروزه صنایع ساختمان همگام با توسعه و پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییرات بسیاری شده است. مهندسین و کارفرمایان در تلاش هستند تا ضمن صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ها، شرایط لازم را برای ایجاد امنیت و آرامش بیشتر مصرف کنندگان فراهم آورند.
فوم‌های پلی اورتان ساختمان و کاربردهای آن


برای مشاهده فایل پی دی اف گفتگو اینجا کلیک کنید:

ورود فوم‌های پلی اورتان به صنعت ساختمان خود تحول عظیمی به شمار می‌رود. بر اساس تحقیقات دپارتمان انرژی آمریکا، حدود 40 درصد از اتلاف انرژی در منازل از طریق درب‌ها، دیوارها و پنجره‌ها صورت می‌گیرد که استفاده از فوم‌های پلی اورتان سبب می‌شود این اتلاف انرژی تا حدود 50 درصد در مقایسه با مصالح سنتی کاهش یابد.

این گروه از فوم‌ها عایق‌های مناسبی در برابر گرما و سرما به شمار می‌آیند و این امر سبب کاهش مصرف انرژی و به تبع آن کاهش هزینه‌ها می‌شود. سبک بودن فوم‌ها مزیت دیگری است که فعالان عرصه ساختمان را علاقه‌مند به استفاده گسترده از این محصول در تکمیل پروژه‌های ساختمانی خویش می‌کند، وزن پایین فوم‌های پلی اورتان بار مرده ساختمان را کاهش می‌دهد.

نفوذ رطوبت به ساختمان از جمله عواملی به شمار می‌آید که منجر به کاهش عمر مفید و فرسایش سریع‌تر آن می‌شود، لذا استفاده از فوم‌های پلی اورتان به دلیل برخورداری از مزیت مقاومت بالا در برابر رطوبت، می‌تواند در برطرف نمودن این مشکل نقش به سزایی ایفا کند. این گروه از فوم‌ها، عایق‌های مناسبی در برابر نفوذ صدا نیز به شمار می‌آیند.

فوم‌های درزگیر پلی اورتان بخشی از خانواده بزرگ فوم‌ها به شمار می‌آیند. این دسته از فوم‌ها به منظور پرکردن درزها و حفره‌های دیوارها، تثبیت و عایق‌کاری چهارچوب‌های درب و پنجره، پرکردن و درزگیری اطراف خروجی کابل‌های برق، لوله‌های آب و گاز و بسیاری موارد دیگر در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، این فوم‌ها می‌تواند به صورت تک جزئی و یا دوجزئی تهیه و تولید شوند. فوم‌های درزگیر از طریق اسپری کردن در محل مورد نظر تزریق می‌شوند، این شیوه سبب می‌شود تا ضمن برخورداری از کاربری آسان، کار به شیوه‌ای تمیز‌تر و در حداقل زمان ممکن تکمیل و آماده تحویل شود.

از سوی دیگر، کیفیت مواد درون قوطی اسپری در طول مدت استفاده یکسان می‌ماند که این نیز از دیگر مزیت‌های اینگونه فوم‌ها به شمار می‌آید. همچنین حجم مناسب قوطی‌های فوم و کاربری آسان آنها، امکان استفاده در مصارف خانگی را نیز فراهم می‌کند. فوم‌های درزگیر انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح تعدادی از آنها خواهیم پرداخت:

فوم پلی اورتان با نازل: در فوم پلی‌اورتان وجود نازل سبب می‌شود تا تزریق فوم دقیقا در محل مورد نظر صورت گیرد و به همین جهت از آلودگی اطراف محل کار جلوگیری می‌شود. توضیح اینکه استفاده از فوم‌های نازل دار بسیار آسان می‌باشد.

فوم‌های پلی اورتان دارای شیر اطمینان: وجود شیر اطمینان در نازل این گروه از اسپری‌ها امکان استفاده به دفعات از یک اسپری را برای کاربر فراهم می‌کند. به علاوه شیر اطمینان مانع مسدود شدن نازل شده و سبب کنترل بهتر جریان خروجی فوم نیز می‌شود.

فوم‌‌‌های گان خور: گان ابزاری است که جهت تزریق فوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیچ تنظیم خروجی گان امکان تنظیم میزان فوم خروجی را در حد مطلوب فراهم می‌آورد.

مجرای خروجی فوم در هنگام استفاده از گان مسدود نمی‌شود، به همین سبب در پروژه‌های بزرگ کاربران بیشتر علاقه مند به استفاده از گان در مقایسه با نازل‌ها هستند لیکن کاربرد نازل آسان‌تر و همیشه در دسترس است.

فوم‌های کمبو: این گروه از اسپری‌ها قابلیت استفاده از گان و نازل را برای کاربر فراهم می‌کند، لذا کاربر می‌تواند بنا بر نیاز و شرایط خود به یکی از این شیوه‌ها اقدام به استفاده از فوم نماید.

فوم‌های پلی اورتان ضد حریق: استفاده از مصالح نسوز در ساختمان امری مهم و حیاتی برای حفظ امنیت، آرامش و سلامت ساکنین آن به شمار می‌رود. مصالح ساختمانی که برای استفاده طولانی مدت به کار می‌روند می‌بایست حداقل دارای درجه اشتعال پذیری معمولی باشند. لذا این گروه از فوم‌ها با درجه اشتعال پذیری معمولی(B2) و سخت (B1) جهت استفاده در ساختمان تولید و به بازار عرضه می‌گردند.

استفاده از این فوم‌ها باعث جلوگیری از انتشار حریق به قسمت‌های دیگر می‌شود. شعله‌ها پس از برخورد با فوم غیرقابل اشتعال با توجه به درجه اشتعال پذیری آنها به سرعت یا پس از چند ثانیه خاموش شده و از پیشروی باز می‌مانند.

فوم‌های پر بازده: این گروه از فوم‌ها علی رغم داشتن قوطی مشابه فوم‌های معمولی، قابلیت بازدهی متری یا حجمی بیشتری دارند. برخی از تولیدکننده‌ها با ایجاد تغییراتی در والو و نازل بازدهی متری فوم‌های پربازده را نیز به حداکثر رسانده و معمولا آنها را به نام فوم ماکسیمم یا نام های مشابه نامگذاری می‌کنند.

میزان خروجی این فوم‌ها به دلیل قطعه‌ای که در سرنازل آنها کارگذاشته شده بسیار اندک است، بنابراین برای پرکردن حفره‌ها و درزهای باریک مناسب هستند.

فوم پاکن‌ها: از این اسپری‌ها می‌توان برای تمیز کردن گان و شیر نازل‌ها استفاده کرد.

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 75، دیماه 1392

تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین
تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین

پنجره‌ایرانیان؛ پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل به سبد کالایی دکتروین اضافه شد.

مطالب بیشتر
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات‌ مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: چند سال است که صنعت آلومینیوم در سایه تحریم‌ها در حال فعالیت است و صنایع کشور با آن خو گرفته‌اند.

مطالب بیشتر
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin

پنجره‌ایرانیان؛ نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin برای گوشی‌های موبایل با سیستم‌عامل (Android و iOS) طراحی و به بازار عرضه می‌شود.

مطالب بیشتر
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ

پنجره‌ایرانیان؛ پایندژ تولیدکننده پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره از سراسر کشور نمایندگی فعال می‌پذیرد.

مطالب بیشتر
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی

پنجره‌ایرانیان؛ دومین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی در شهر تبریز برگزار شد.

مطالب بیشتر
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران

پنجره‌ایرانیان؛ آکپا ایران موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه برای محصولات سیستم‌های نمای کرتین‌وال شد.

مطالب بیشتر
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد

پنجره‌ایرانیان، رنگین آلومینیوم پاسارگاد محصول جدید افزودنی آچانت را روانه بازار کرد.

مطالب بیشتر
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز

پنجره ایرانیان: ماشین‏ آلات ایتالیایی مونتاژ در و پنجره ‏آلومینیومی با برند فوم اینداستری در شیراز نصب و راه ‏اندازی شد.

مطالب بیشتر
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم همانند شرکت‌های فولادی، در تامین مواد اولیه استراتژیک موردنیاز خود، مشارکت کنند.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل

پنجره‌ایرانیان؛ نشانی پستی شرکت پارس یراق پروفیل تغییر کرد.

مطالب بیشتر
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام

پنجره‌ایرانیان؛ بازرگانی سمام به متقاضیان واجد شرایط، نمایندگی فروش پروفیل کاتیا اعطا می‌کند.

مطالب بیشتر