زندگی یک‌سوم جمعیت کشور در بافت فرسوده
1393/07/14
پنجره ایرانیان:مدیرعامل سازمان عمران و بهسازی شهری ایران گفت:افزایش سقف تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده هفته جاری از سوی بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار می‌رود.
زندگی یک‌سوم جمعیت کشور در بافت فرسوده

محمدسعید ایزدی در پاسخ به این سوال که با توجه به تصویب سند ملی نوسازی بافت‌های فرسوده از سوی دولت آیا می‌توان گفت سرعت نوسازی بافت فرسوده افزایش می‌یابد گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه رئیس جمهور رئیس ستاد ملی نوسازی است ماموریت این ستاد نیز افزایش می‌یابد، به طوریکه هم بافت تاریخی و هم بافت‌های فرسوده میانی را این ستاد ملی نوسازی بافت‌های فرسوده انجام خواهد داد.

او در پاسخ به این سؤال که آیا با تصویب سند ملی نوسازی دیگر مشکل تسهیلات بانکی نخواهیم داشت، گفت: سند ملی نوسازی بافت‌های فرسوده ابعاد مختلفی دارد که اولین آن نهادسازی است و دومین رویکرد سیاست مواجهه است که ما سعی کردیم روی آن کار کنیم.ایزدی ادامه داد: سیاست ما در مواجهه با این رویکردها این است که مردم محور باشد دوم اینکه هماهنگ‌سازی دستگاه‌ها به لحاظ منابع آن و مؤظف کردن آنها به دادن خدمات است.معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به نظر بنده سند ملی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند حرکت بزرگ و خوبی در بازآفرینی بافت‌های فرسوده باشد.

او در پاسخ به این سؤال که سالانه چند درصد بافت‌های فرسوده باید نوسازی ‌شود و در حال حاضر در طرح جامع مسکن چه میزان دیده شده است، گفت: در برنامه پنجم توسعه دولت باید در بافت‌های فرسوده زمینه را فراهم کند تا حداقل سالانه 10 درصد از این بافت‌های فرسوده نوسازی شود یعنی دولت با کمک شهرداری‌ها و دادن تسهیلات بانکی از سوی بانک‌ها به مردم کمک کنند تا مردم بافت‌های فرسوده را نوسازی کنند.

ایزدی گفت: آنچه که اتفاق افتاده است این است که دولت در دوره‌های پیش خود را درگیر پروژه‌های اجرایی کرده است و به همین خاطر پروژه‌های متعددی را به جای اینکه به بخش خصوصی واگذار کند و خود به سمت تسهیل‌گری و حمایت برود تا بتواند این وسعت 70 هزار هکتار بافت فرسوده را سرو سامان دهد، درگیر یک سری پروژه‌ها کرده است.به گفته وی،همین اقدامات باعث شد تا سرعت نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده از سرعت مناسبی برخودار نباشد.

ایزدی در پاسخ به این سؤال که در طرح جامع مسکن به طور مشخص نگاه و توجه‌ها به بافت‌های فرسوده چگونه است، گفت: جلسه‌ای روز پنج‌‌شنبه گذشته در بانک مرکزی برگزار و در آن جلسه توجه ویژه‌ای به بافت‌های فرسوده شد چرا که یکی از ارکان اصلی طرح جامع مسکن بحث بهسازی و نوسازی بافت فرسوده است و در این جلسه تمام حاضران متفق‌القول به توجه ویژه به بافت فرسوده رأی دادند.او گفت: یکی از ارکان پیشنهادی بانک مرکزی برای تسهیلات مسکن بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده است.

او ادامه داد: خوشبختانه چه بانک مرکزی و چه معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی که محور این موضوع است راجع‌به بافت فرسوده در این دولت متفق‌القول هستند که این بافت‌ها در اولویت‌ باشند.او گفت: کمیسیون عمران مجلس، بانک مرکزی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی اولویت را پرداختن به وضعیت نابسامانی‌های بافت‌های فرسوده داده اند.او ادامه داد: در حال حاضر این محلات هم به لحاظ وسعت که 130 هزار هکتار هستند بسیار زیاد است و 18 میلیون نفر از جمعیت کشور یعنی یک سوم از جمعیت شهری کشور در این محدوده‌ها زندگی می‌کنند.خوشبختانه تمام مسئولان کشور این موضوع را به عنوان ضرورت پذیرفته‌اند که توجه به این مقوله و استفاده از این فرصت برای اینکه به تهدید تبدیل نشود در اولویت‌ برنامه تأمین مسکن است.

او ادامه داد: به هر حال براساس گفته‌های مقام معظم رهبری اولین گام همان عزم ملی برای توجه به نوسازی بافت‌های فرسوده است که خوشبختانه این عزم در حال ایجاد شدن است و با تنگناها و مشکلات در حال یافتن راه حل‌ها هستیم.او گفت: به هر حال ما در حد توانمان به این موضوع توجه داریم و در جلسه‌ای که روز پنج‌شنبه با مسئولان بانک مرکزی داشتیم بحث افزایش سقف وام نوسازی در بافت‌های فرسوده مطرح شد و بانک مرکزی آن را در هفته جاری به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد داد.

دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران
دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت کارگو وود از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره و ساختمان دعوت کرده است تا در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران از غرفه این شرکت در سالن 38B بازدید کنند.

مطالب بیشتر
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول

پنجره ایرانیان:شاید عبارت پی‌وی‌سی زیاد به گوشتان خورده است، اما آیا چیزی در مورد یو‌پی‌وی‌سی شنیده‌اید؟ این ماده نوع سخت پی‌وی‌سی می‌باشد که ایده‌آل برای ساخت پنجره‌های دوجداره است.

مطالب بیشتر
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر