تحلیل جهانی از قیمت محصولات پتروشیمی دنیا
1393/08/06
پنجره ایرانیان:قیمت محصولات پتروشیمی جهان در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی نسبت به ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت سه درصد کاهش یافت.
تحلیل جهانی از قیمت محصولات پتروشیمی دنیا

به گزارش نیپنا به نقل از پایگاه خبری مارکت واچ از لندن، بر اساس تازه ترین گزارش ماهانه شاخص جهانی پتروشیمی پلاتس  (PGPI)، در پی کاهش قیمت های انرژی در بخش های بالادستی، قیمت محصولات پتروشیمی در بازار سه هزار میلیارد دلاری پتروشیمی در ماه سپتامبر به روند کاهشی خود ادامه داد.

پی جی پی آی سبدی متشکل از هفت نوع محصول پتروشیمی است که به وسیله پلاتس، یک موسسه جهانی انرژی، پتروشیمی و منبع بزرگ فراهم کننده اطلاعات بازار فلزات و یک مرجع قیمتی منتشر می شود.

شاخص پتروشیمی جهانی پلاتس در ماه سپتامبر 43 دلار یا سه درصد کاهش یافت و به هزار دلار و 384 دلار برای هر متریک تن رسید.بر اساس مقایسه سالانه، قیمت های جهانی پتروشیمی در مقایسه با مدت مشابه سپتامبر 2013 با کمتر از یک درصد کاهش روبرو بوده است.

جیم فاستر، مدیر تحریریه بخش تجزیه و تحلیل حوزه پتروشیمی با بیان این که دو عامل بر کاهش قیمت های جهانی پتروشیمی تاثیر گذار بوده اند، گفت: نخست، قیمت های نفت خام و نفتا هر دو با کاهش روبرو شدند که این سبب کاهش هزینه تولید محصولات پتروشیمی شد و دوم این که قیمت های محصولات پتروشیمی برای خریداران به دلیل کاهش تقاضا و افت فروش، بسیار بالا رفته است.

محصولات  پتروشیمی برای استفاده در تولید پلاستیک لاستیک ، نایلون ، مواد مورد نیاز تولیدات مصرفی ، صنایع بسته بندی ، تولیدات صنعتی ، ساخت و ساز ، صنعت تولید دارو ، صنعت هوا و فضا ، الکترونیک و تمامی صنایع تجاری استفاده می شود.

قیمت اولفین ها، گروهی از هیدروکربنهای ترکیبی که تشکیل دهنده بسیاری از مواد پتروشیمی برای کالاهای مصرفی روزمره هستند، در ماه سپتامبر با اندکی کاهش روبرو شد.قیمت های جهانی اتیلن و پروپیلن در ماه سپتامبر به دلیل کاهش قیمت های نفتا، یک درصد کاهش یافت.قیمت پلی اتیلن، پلمیری که برای تولید اتیلن استفاده می شود، در ماه سپتامبر سه درصد کاهش روبرو شد در حالی که قیمت های پروپیلن در دوره مورد بررسی دو درصد کاهش یافت.

قیمت آروماتیک ها، گروهی ازهیدروکربنهای معطر با حلقه های بنزن که برای تولید محصولات مختلف پتروشیمی استفاده می شود، در ماه سپتامبر به دلیل افت تقاضای بخش های پایین دستی با کاهش خیره کننده ای روبرو شد.منابع بازار اعلام کردند که روند تغییر قیمت ها سریع بوده است و این اوضاع سودآوری محصولات پایین دستی  را تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس این گزارش، افت 9 درصدی قیمت های بنزن در ماه سپتامبر، بیشترین کاهش در میان واحدهای شاخص پتروشیمی جهانی پلاتس به شمار می رود.پاراکسیلن در ماه سپتامبر دومین کاهش بزرگ را تجربه کرد و قیمت این  ماده با هفت درصد افت به هزار و 207 دلار برای هر متریک تن رسید.قیمت تولئین نیز با چهار درصد کاهش در ماه سپتامبر به میانگین هزار و 80 دلار برای هر متریک تن رسید.کاهش قیمت در بازارهای جهانی پتروشیمی همزمان با عملکرد پیچیده بازارهای جهانی سهام در ماه سپتامبر رخ داده است.

شاخص بازار سهام لندن (FTSE) در ماه سپتامبر سه درصد، در حالی که میانیگن صنعتی داوجونز(DJIA)  در دوره مورد بررسی کمتر از یک درصد کاهش یافت و در این میان شاخص نیکی 225 (Nikkei 225)  در دوره مورد بررسی پنج درصد افزایش یافت.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی

پنجره ایرانیان: مرکز آمار ایران اعلام کرد: در سال 1390 کل مصرف انرژی کارگاه‎‌های صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر 225 میلیون بشکه معادل نفت خام بوده که نسبت به سال قبل از آن 6.3 درصد رشد داشته است.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
پیشنهادهایی کشورهای خارجی برای بازسازی پالایشگاه ‏های ایران
پیشنهادهایی کشورهای خارجی برای بازسازی پالایشگاه ‏های ایران

پنجره ایرانیان: برخی از شرکت‌های خدماتی فعال در صنعت نفت از کشورهای استرالیا، فرانسه، چین و کره که پیش از اعمال تحریم‌ها در ساخت پالایشگاه‌ در ایران فعال بودند اخیرا و پس از مذاکرات ایران و 6 کشور جهان درخواست خود را برای بازگشت به صنعت نفت ایران ارسال کرده‌اند.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر