قانون نظام مهندسی را مصادره کرده اند
1393/11/01
پنجره ایرانیان:بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان ایران با تایید و ارزیابی مثبت از شش نظریه آخوندی گفت: اجرای نظریات آخوندی مصادره قانون توسط سازمان های نظام مهندسی ساختمان را به حداقل می رساند.
قانون نظام مهندسی را مصادره کرده اند

سیدمجید نیک نژاد افزود: در بحبوحه ای که که سازمان های نظام مهندسی قانون نظام مهندسی را مصادره کرده اند، با اجرایی شدن این موضوعات درصد زیادی از این مصادره کاسته می شود. همچنین تمایل اعضای سازمان نظام مهندسی برای حضور در هیئت مدیره با از بین رفتن منافع مادی ناشی از عضویت در این بدنه، کمرنگ می شود.

نیک نژاد در ادامه اظهار داشت: همچنین شرایطی فراهم می شود تا دلسوزان صنعت ساختمان و اساتید دانشگاهی که خارج از سازمان های نظام مهندسی و این حرفه کارهای علمی انجام می دهند، تشویق به ورود به این هیئت مدیره ها شوند.او با انتقاد از اینکه در حال حاضر سازمان های نظام مهندسی به هیچ کدام از وظایف اصلی خود نمی کنند، تاکید کرد: با اجرایی شدن این نظریات وزیر راه، امضافروشی به حداقل خواهد رسید و خدمات مهندسی واقعی خواهند شد.

نیک نژاد در عین حال با بیان اینکه تا زمانی که دو بند مهم از آیین نامه قانون نظام مهندسی اصلاح نشود هنوز بسیاری از مفاسد پابرجاست تاکید کرد: اجرای این دو بند که با مصوبه هیات وزیران هم امکان دارد، احیای مجدد محدودیت انتخاب اعضای هیات مدیره برای دو دوره و نیز انتخاب بازرسان توسط آرای مستقیم اعضای سازمان و بدون هر گونه اعمال نظر و دخالت هیات مدیره است.وی افزود: در انتخابات مختلف فقط باید افراد دارای پروانه اشتغال، حق رای داشته باشند چون در حال حاضر حدود 70 درصد کسانی که در مجامع برای انتخاب هیئت مدیره، بازرس و... رای می دهند پروانه اشتغال ندارند و تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان ایران افزود: ضمن اینکه در کنار این موارد ماده 29 باید هر چه سریعتر عملیاتی شود که مطمئنا در این صورت میزان تخلفات انگشت شمار خواهد بود و برخورد با این تخلفات هم وظیفه سازمان های نظام مهندسی است تا آن را به شورای انتظامی گزارش دهند.

نیک نژاد با بیان اینکه هم اکنون اکثر اعضای سازمان نظام مهندسی در حوزه ساخت و ساز به صورت صوری فعالیت می کنند، تصریح کرد: محیط به گونه ای است که تمام خدمات ارائه شده از سوی مجری، طراح، ناظر همه حالت صوری دارد و امیدواریم با اجرایی شدن این موارد که مهمترین آن ماده 29 است سازمان های نظام مهندسی در جهت مثبت حرکت کنند و آن دسته از تشکل های صنفی که خارج از گود هستند و مسئولیت اصلی را برعهده دارند، بتوانند خدمات خود را به صورت واقعی و غیرصوری ارائه کنند.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی حقوق مردم، دولت و حرفه مندان واقعی حفظ می شود، گفت: بزرگترین نقص قانون نظام مهندسی این است که هنوز ماده 29 آن برای تعیین تکلیف تشکل های صنفی حرفه ای عملیاتی نشده است. بنابراین چون این موضوع فقط به وزیر راه و شهرسازی مربوط می شود، وی باید در اسرع وقت این ماده را تعیین تکلیف و آیین نامه نظام صنفی را در هیئت دولت تصویب و عملیاتی کند.وی ماده 29 را یکی از موارد بسیار ضروری برای اجرای قانون نظام مهندسی دانست و یادآور شد: با توجه به بلاتکلیفی که بر  صنوف مختلف ساختمانی سایه انداخته، اگر وزیر راه آیین نامه اجرایی را به تایید هیئت دولت برساند، بسیاری از مشکلات موجود حل و فصل می شود.

به گفته این انبوه ساز طبق ماده 4 شرح خدمات تمام افراد دارای صلاحیت فنی و حرفه ای، اعم از مهندس، کاردان، معمار تجربی و حتی کارگر ماهر ارائه می دهند، با روشن شدن وضعیت ماده 29 مشخص می شود. در عین حال حقوق شهروندی و حقوق مصرف کنندگان این خدمات نیز رعایت شده و حقوق حرفه مندان واقعی و دارای صلاحیت نیز ضایع نمی شود.

دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران
دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت کارگو وود از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره و ساختمان دعوت کرده است تا در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران از غرفه این شرکت در سالن 38B بازدید کنند.

مطالب بیشتر
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول

پنجره ایرانیان:شاید عبارت پی‌وی‌سی زیاد به گوشتان خورده است، اما آیا چیزی در مورد یو‌پی‌وی‌سی شنیده‌اید؟ این ماده نوع سخت پی‌وی‌سی می‌باشد که ایده‌آل برای ساخت پنجره‌های دوجداره است.

مطالب بیشتر
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر