ایران از هوای آلوده شهرها برق می‌گیرد
1393/11/05
پنجره ایرانیان:جمهوری اسلامی ایران به دانش فنی طراحی و ساخت نسل جدید توربین‌های اینولاکس به‌منظور تبدیل آلاینده‌ها و هوای آلوده به برق دست یافت و این توربین‌ها در 80 نقطه کشور قابلیت نصب و راه‌اندازی را دارند.
ایران از هوای آلوده شهرها برق می‌گیرد

برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران به دانش فنی طراحی و ساخت نسل جدید توربین های اینولاکس دست یافت که پیش بینی می شود با استفاده از این توربین ها امکان تبدیل انرژی آلایندگی ها و هوای آلوده کلانشهرهای کشور به برق فراهم شود.

مسعود سه دهی در جمع خبرنگاران در تشریح طراحی و ساخت نسل جدید توربین های برق در کشور، گفت: برای نخستین بار طراحی و ساخت نسل جدید توربین‌های دو منظوره توسط یک محقق ایرانی در داخل کشور فراهم شده استوی با اعلام اینکه این توربین های بادی علاوه بر تولید برق، نقش موثری نیز در کاهش آلودگی هوا دارد، تصریح کرد: توربین های بادی اینولکس(Invelox)  توسط یک دانشمند ایرانی ساخته شده است.

سه دهی با تاکید بر اینکه در این توربین با حذف ابر پروانه ها در بالای ستون‌های غول پیکر، باد جذب شده، سرعت آن افزایش می یابد و نهایتا منجر به تولید برق می‌شود، با اشاره به نقش این توربین‌ها در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها، تصریح کرد: ساختار این توربین‌ها به گونه ای طراحی شده که هوای آلوده بدون صرف انرژی از بالای توربین وارد و پس از عبور از فیلترهای ویژه، به صورت هوای پاک به محیط بازگردانده می شود.

مدیرعامل این شرکت نیروگاهی افزود: به عبارت دیگر، استفاده از نسل جدید توربین های بادی در کلانشهرها و مناطق شهری، نه تنها سهم قابل توجهی از نیاز انرژی را با هزینه ای ارزان تامین می کند، بلکه بطور دایمی همزمان با تولید برق، هوای آلوده را نیز تصفیه می کند.

سه دهی با اشاره به قابلیت توربین های اینولاکس در تولید برق با بادهای سرعت پایین، اظهار داشت: این توربین به یک چهارم سرعت باد نسبت به توربین های بادی سنتی برای تولید برق نیاز دارد و با توجه به نقشه بادهای ایران، از این توربین ها می توان در بیش از 80 درصد نقاط ایران استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه قابلیت تولید انرژی این توربین ها، 6 برابر توربین های بادی معمولی است، تاکید کرد: کارکرد در سرعت پایین باد (سه کیلومتر در ساعت)، احداث در مساحتی کمتر از 10 درصد و ارتفاعات پایین تر و همچنین پایین تر بودن هزینه‌های تعمیر، نگهداری و سرمایه گذاری اولیه این توربین‌ها را قابل رقابت با مولدهای سوخت فسیلی در چرخه تولید برق می کند.

سه دهی با اشاره به این که این توربین ها برای هر سایت برابر با شرایط مکانی و نوع بهره برداری مورد نظر طراحی می شود ، بیان کرد: هزینه تمام شده برای احداث یک نیروگاه 100 مگاواتی در امریکا به صورت کلید در دست با استفاده از فنآوری اینولاکس 750 دلار در هر کیلو وات است؛ با توجه به ظرفیت تولید بیش از 50 درصدی اینولاکس هزینه تمام شده تولید انرژی برق با این روش کمتر از 2 سنت خواهد شد.

وی با بیان اینکه امتیاز انحصاری این تکنولوژی برای ایران خریداری شده است تاکید کرد: با استفاده از ظرفیت های داخلی اقدامات اولیه را در خصوص بومی سازی اینولاکس در ایران آغاز شده است.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی

پنجره ایرانیان: مرکز آمار ایران اعلام کرد: در سال 1390 کل مصرف انرژی کارگاه‎‌های صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر 225 میلیون بشکه معادل نفت خام بوده که نسبت به سال قبل از آن 6.3 درصد رشد داشته است.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما از جوان‌ها می‌خواهیم بیاید در میدان و نگذارند واحدهای صنعتی تعطیل شوند.

مطالب بیشتر