تفاوت زمستانی در معاملات مسکن
1393/12/19
پنجره ایرانیان: بازار زمستانی معاملات مسکن در کل کشور با یک تفاوت شاخص نسبت به فصل مشابه در سال92 و حتی سال قبل از آن، هفته‌های پایانی را پشت‌سر می‌گذارد؛ طوری که روند موجود، خود علامت دیگری از در پیش‌بودن آرامش نسبی طی ماه‌های ابتدایی سال94 می‌تواند باشد.
تفاوت زمستانی در معاملات مسکن

گزارش  دنیای‌اقتصاد از تغییرات دست‌کم 23 ماهه در حجم بازار مسکن حاکی است طی دو ماه اخیر، در کل کشور میزان هر دو نوع معاملات آپارتمان– هم خرید و هم اجاره- تقریبا از ثبات برخوردار بوده و برخلاف زمستان دو سال گذشته، بازار کنونی ملک عاری از هیجانات شب‌عید شده است. نیمه زمستان پارسال، کل معاملات مسکن در کشور تحت تاثیر رشد 25 درصدی معاملات اجاره و 35 درصدی معاملات خرید تا 30 درصد نسبت به پاییز افزایش پیدا کرد. در بهمن سال91 نیز کل معاملات ملک با رشد 34 درصدی نسبت به پاییز 91 همراه شد؛ اما هم‌اکنون طبق آمارهایی که اتحادیه مشاوران املاک تهران منتشر کرده، حجم بازار مسکن به لحاظ میزان کل معاملات، فقط 3درصد نسبت به پاییز 93 بزرگ‌تر شده است؛ به این معنا که در شب عید امسال، چون انتظاری از سمت تقاضا بابت «افزایش قیمت یا اجاره‌بهای مسکن در ابتدای سال آینده» وجود ندارد، هجومی برای خرید نیز اتفاق نیفتاده است. پیش‌تر کارشناسان اقتصاد مسکن چشم‌انداز سال آینده بازار ملک را «تداوم رکود البته با شدت خفیف‌تر از امسال» برآورد کردند. در این باره دیروز حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام کرد: در سال 94 حجم بازار خرید و فروش آپارتمان در شهرهای بزرگ با نرخ کم نسبت به مدت مشابه امسال افزایش پیدا می‌کند و انتظار می‌رود در نیمه سال آینده دوره شروع رونق آغاز شود. عقبایی درباره وضعیت قیمت مسکن نیز تصریح کرد: قیمت‌ها در سال 94 مشروط بر رشد قابل ملاحظه معاملات خرید و سربه‌‌سر شدن فایل‌های فروش و حجم تقاضا در بنگاه‌ها، احتمال دارد افزایش یابد؛ اما میزان رشد قیمت قطعا کمتر از نرخ تورم خواهد بود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، حجم خرید و فروش واحد مسکونی در کل کشور طی 9 ماه امسال به جز در فصل تابستان، در سایر ماه‌ها با میزان معاملات انجام شده در زمان مشابه پارسال یکسان بود. در تابستان امسال خرید آپارتمان در کل کشور 4/24 درصد نسبت به تابستان92 افزایش یافت؛ اما در سایر ماه‌ها، حجم معاملات 93 تقریبا با حجم معاملات 94 همسطح بوده است. در بهمن امسال 103 هزار واحدمسکونی در شهرهای کشور خرید و فروش شده که در مقایسه با اردیبهشت93 به عنوان پرمعامله‌ترین ماه سال، حجم کنونی معاملات 26درصد افت کرده است. در بازار اجاره دامنه نوسان معاملات هم در طول سال جاری و هم در مقایسه با سال قبل، به مراتب کمتر از بازار خرید بوده است.در حال حاضر ماهانه بین 4 تا 5 هزار فقره نقل و انتقال در بازار اجاره کشوری انجام می‌شود. 
 پیش‌بینی رئیس اتحادیه
روز گذشته رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران برای بازار مسکن سال 94، رونق معاملات خرید و فروش همراه با افزایش قیمت پیش‌بینی کرد.
حسام عقبایی، گفت: با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال 91 دچار جهش شده بود، در سال 93 با ثبات قیمت همراه با رکود در بازار معاملات خرید و فروش مواجه بودیم. این در حالی است که همزمان با خروج از این رکود در سال 94، سال ِآینده در برخی شهرها که از تعادل کافی میان عرضه و تقاضای مسکن برخوردار نیستیم، پیش‌بینی افزایش قیمت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در شرایطی که رونق معاملات مسکن به صورت سراسری برای کل شهرها پیش‌بینی می‌شود، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مسکن در سال 94، البته به معنای پیش‌بینی جهش و سونامی قیمت نیست، بلکه این افزایش در نهایت کمتر از حد تورم عمومی جامعه خواهد بود و ممکن است چندان هم محسوس نباشد. عقبایی با بیان اینکه سال 94 به خصوص از پایان تابستان و شروع نیمه دوم سال، سال رونق معاملات مسکن خواهد بود و بازار مسکن به طور قطع از رکود فعلی خارج می‌شود، افزود: در سال 92 رکود سنگینی بر بازار معاملات مسکن حاکم شد و این رکود تا سال 93 هم ادامه داشت منتها همان‌طور که از نیمه اول سال 93 پیش‌بینی می‌شد، در نیمه دوم امسال، شاهد افزایش حجم معاملات مسکن بودیم و سیر صعودی معاملات هم در کل کشور و هم در شهر تهران ملموس بوده و آمارهای رسمی نیز این موضوع را تایید می‌کند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران به «دنیای‌اقتصاد» تصریح کرد: یک راه میان‌بر برای خروج سریع از رکود مسکن می‌تواند عزم بانک‌ها در واگذاری دارایی‌های ملکی و پروژه‌های ساختمانی‌ خود به بازار با هدف نرخ‌شکنی بیشتر و شروع معاملات مصرفی باشد. عقبایی در این باره افزود: شرکت‌های ساختمانی وابسته به بانک‌ها باید برای کمک به تجهیز منابع مالی بازار مسکن، دارایی‌های خود را به نقدینگی تبدیل کرده و در اختیار بانک‌ها برای پرداخت وام‌های خرید و ساخت، قرار دهند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران
دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت کارگو وود از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره و ساختمان دعوت کرده است تا در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران از غرفه این شرکت در سالن 38B بازدید کنند.

مطالب بیشتر
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول

پنجره ایرانیان:شاید عبارت پی‌وی‌سی زیاد به گوشتان خورده است، اما آیا چیزی در مورد یو‌پی‌وی‌سی شنیده‌اید؟ این ماده نوع سخت پی‌وی‌سی می‌باشد که ایده‌آل برای ساخت پنجره‌های دوجداره است.

مطالب بیشتر
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر