روشنایی منزل‌ با نور طبیعی
1394/05/29
پنجره ایرانیان: مخترعان ایتالیایی موفق به ساخت گجت هوشمندی شده ‏اند که می‏ تواند برترین نور یعنی نور خورشید را به درون منزل منعکس کند.
روشنایی منزل‌ با نور طبیعی

به گزارش خبرگزاری مهر، گجت جدیدی با نام لوسی (Lucy) تولید شده است که روشن‏ترین نور در میان تمامی نورها یعنی نور خورشید که نوری طبیعی است را به منزل کاربرانش می‏ آورد. این گجت همانند یک آینه روباتیک خورشیدی بوده که نور را به درون خانه بازتاب می ‏دهد.

کار کردن با این گجت بسیار ساده بوده و کاربران می توانند لوسی را در مسیر مستقیمی بین نور خورشید و مکانی که نور کافی نداشته، قرار دهند تا نقطه مورد نظرشان روشن شود. سپس لوسی به صورت خودکار حرکت نور خورشید را ردیابی کرده و در تمام طول روز مکانی را که تاریک است روشن می ‏کند.

محققان ایتالیایی کمپانی Solenica معتقدند، گجت هوشمند لوسی نه تنها می ‏تواند نور طبیعی را به منزل کاربرانش منتقل کند بلکه از قابلیت کاهش تاثیرات کربنی و میزان گازهای گلخان ه‏ای نیز برخوردار است.

این گجت گوی مانند انرژی مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید و به صورت مستقیم دریافت کرده و به برق یا باتری برای تامین انرژی نیازی ندارد. لوسی از طراحی کروی و ساده ای برخوردار است که باعث حفاظت بیشتر از آن می‏ شود. این گجت را می ‏توان با قیمتی در حدود ۱۵۰ دلار پیش خرید کرد.

گفتنی است، نور خورشید، یکی از مهمترین عوامل حفظ سلامت انسان است. علاوه بر سلامت جسمانی، کمبود نور خورشید می‏‏ تواند علت بروز برخی اختلالات روانی مانند افسردگی نیز باشد. استفاده از روشنایی طبیعی یا همان نور روز، ارتباط بسیاری با معماری ساختمان دارد و پس از ساخت آن ممکن است گفته شود که کاری از دست ساکنان منزل برنمی ‏آید.

 

 

تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ بحث به‌کارگیری از انرژ‌ی‌های نو به‌قدری که در دیگر کشورها جاافتاده، در کشور ما همچنان به‌عنوان یک موضوع گنگ و ناشناخته مطرح است و به دلیل نبود آشنایی و فرهنگ‌سازی و همچنین عدم توجه ویژه به این موضوع، جایگاه انرژی‌های نو در ایران تاسف بار تلقی می‌شود.

مطالب بیشتر
اروپا زمینه‌ساز تولید 30 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در ایران می‌شود
اروپا زمینه‌ساز تولید 30 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در ایران می‌شود

پنجره ایرانیان: مدیرعامل انجمن علمی انرژی بادی اروپا گفت: اروپا می ‏تواند با توجه به پتانسیل های مناسب موجود در ایران، زمینه تولید 30 گیگاوات (30 هزار مگاوات) برق را از انرژی‏ های تجدیدپذیر فراهم کند.

مطالب بیشتر
ضریب تولید ۶۰ تا ۹۰ درصدی انرژی
ضریب تولید ۶۰ تا ۹۰ درصدی انرژی

پنجره ایرانیان: ضریب تولید۶۰ تا ۹۰ درصدی برق، پایین بودن هزینه تولید، تعمیر و نگهداری، بازگشت سریع سرمایه و دسترسی به اهداف تولید انرژی پاک از مزایای استفاده از فناوری توربین بادی اینولاکس در مقایسه با دیگر توربین های بادی است.

مطالب بیشتر
اعلام آمادگی ایران برای حضور در پروژه های آب و انرژی های نو قبرس
اعلام آمادگی ایران برای حضور در پروژه های آب و انرژی های نو قبرس

پنجره ایرانیان: مدیرعامل شرکت صادرات تجهیزات و خدمات آب و برق ایران (صانیر) برای حضور کشورمان در پروژه های آب و انرژی کشور قبرس بویژه توسعه انرژی ها نو، اجرای پروژه های آب و احداث خطوط لوله انتقال آب ابراز آمادگی کرد.

مطالب بیشتر
انرژی های پاک هم قیمت با انرژی فسیلی هستند
انرژی های پاک هم قیمت با انرژی فسیلی هستند

پنجره ایرانیان: بسیاری از افراد فکر می‏ کنند که استفاده از انرژی‏ های پاک به واسطه نیاز به تجهیزات خاص، بالاتر از هزینه استفاده از انرژی‏ های فسیلی است. با این وجود متخصصان معتقدند که هزینه استفاده از این دو نوع انرژی عملا برابر با یکدیگر تمام می‏ شود.

مطالب بیشتر
روسیه نیروگاه های خورشیدی شش گیگاواتی می‌سازد
روسیه نیروگاه های خورشیدی شش گیگاواتی می‌سازد

پنجره ایرانیان: وزارت انرژی روسیه از تلاش این کشور برای بهرمندی بیشتر از انرژی خورشیدی خبر داد.

مطالب بیشتر
تشریح مشکلات حوزه زمین‌گرمایی در کشور
تشریح مشکلات حوزه زمین‌گرمایی در کشور

پنجره ایرانیان: مدیر گروه انرژی‌های تجدیدپذیر و محیط زیست دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران گفت: تاکنون 18 منطقه با پتانسیل بالای انرژی زمین گرمایی در کشور شناسایی شده‌اند که این مناطق عمدتا توان تولید برق تجدیدپذیر را دارند.

مطالب بیشتر
ساخت باتری که با انرژی خورشیدی شارژ می‌شود
ساخت باتری که با انرژی خورشیدی شارژ می‌شود

پژوهشگران کره جنوبی با استفاده از باتری از نانوکامپوزیت حاوی فیبرهای پلیمری موفق به ساخت باتری انعطاف‌پذیری شدند که قابلیت شارژ با انرژی خورشیدی را دارد.

مطالب بیشتر
تحولی دوران‌ساز در فناوری سلول‌های خورشیدی
تحولی دوران‌ساز در فناوری سلول‌های خورشیدی

پنجره‌ایرانیان؛ محققان کره جنوبی با استفاده از ورقه‌های نازک مس رنگی توانسته‌اند تحولی دوران‌ساز در فناوری سلول‌های خورشیدی پدید آورند.

مطالب بیشتر
اجرای سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر
اجرای سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر

پنجره ایرانیان: سند ملی توسعه دانش بنیان انرژی های تجدیدپذیر به دستگاه های مرتبط ابلاغ و در صورت تایید، اجرایی می ‏شود.

مطالب بیشتر
عدم موافقت کمیسیون عمران با طرح استفاده از انرژی خورشیدی
عدم موافقت کمیسیون عمران با طرح استفاده از انرژی خورشیدی

پنجره ایرانیان: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، از عدم موافقت کمیسیون متبوعش با طرح اجازه به سازمان ها، دستگاههای دولتی و مؤسسات عمومی غیر دولتی به استفاده از انرژی خورشیدی خبر دا

مطالب بیشتر
تولید پوشش عایق‌های حرارتی با فناوری نانو
تولید پوشش عایق‌های حرارتی با فناوری نانو

محققان البرزی با بهره گیری از فناوری نانو موفق به تولید پوشش عایق‌های حرارتی شدند. معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: این پروژه تحقیقاتی از سال 90 و با حضور محققان این پژوهشکده و با اختصاص بودجه‌ای بالغ بر 20 میلیون ریال آغاز شد.

مطالب بیشتر