ساخت وسازدرارتفاعات بالای 1800 تهران بااجازه شهرداری
1394/07/12
پنجره ایرانیان: ساخت‌وسازهای خارج از خط محدوده شمال شهر تهران پررنگ‌تر از گذشته شده است.
ساخت وسازدرارتفاعات بالای 1800 تهران بااجازه شهرداری

به گزارش معماری نیوز، پوشش کوه‌های شمالی پایتخت در دو جهت غرب و شرق به تدریج از رنگ سبز به رنگ بتن و اسکلت ساختمان‌های بلندمرتبه تبدیل می‌شود. این در حالی است که کارشناسان محیط زیست معتقدند ارتفاعات کوه‌های البرز به منزله ریه‌های تنفسی شهر به شکل‌گیری منابع آبی و رویش درختان و بوته‌ها کمک می‌کنند و مهمتر آنکه مانع از ورود گرد وغبار به شهر می‌شوند.

مطابق تحقیقات کارشناسان محیط زیست هر هکتار جنگل، هفت تن ریزگرد را جذب می‌کند. از این‏رو در اسناد بالادستی شهر تهران همچون طرح جامع و تفصیلی، خط محدوده شمال شهر (بالاتر از ارتفاع 1800 متر از تراز دریا در محدوده شمال و شرق، بالاتر از ارتفاع 1600 متر در منطقه 5 و بالاتر از ارتفاع 1400 متر از تراز دریا در منطقه 22) خط قرمز ساخت‌وسازها عنوان می‌شود.

قرار دادن طرح تفصیلی جدید به‌عنوان فصل‌الخطاب مقررات شهرسازی نیز نتوانسته ممنوعیت کامل برای ادامه ساخت‌وسازها در خط محدوده شمال شهر را ایجاد کند. مدیران شهری می‌گویند خط‌ محدوده شمال شهر تهران مطابق طرح تفصیلی جدید در برخی مناطق به‌عنوان پهنه  G323یا همان «حفاظت ویژه» مشخص شده است که ساخت‌وساز در محدوده آن به‌صورت مشروط مجاز است. به این معنی که ساخت‌وساز با کاربری‌های خدماتی همچون هتل و درمانگاه مجاز شناخته می‌شود، اما امکان صدور مجوز ساخت غیر از این از جمله با کاربری مسکونی در آنها وجود ندارد. اما آنچه در دامنه‌های برخی ارتفاعات شمال شهر دیده می‌شود محدود به ساخت‌وسازهای با کاربری خدماتی نیست. در محدوده کوه‌های شمال غرب تا چند سال گذشته فقط سازه‌های دانشگاه علوم و تحقیقات قابل رویت بود، اما هم ‏اکنون علاوه بر ساخت یک هتل، سازه‌های دیگر با کاربری‌های متنوع نیز ساخته شده است.

به گفته مدیران شهری ساخت سازه علوم تحقیقات مربوط به مصوبه دهه 70 مدیریت شهری است که طی سال‌های گذشته به‏ تدریج ساخته شده است. به‏ جز این، سایر سازه‌های شکل گرفته در این محدوده به‌عنوان مغایر ضوابط از پیش تعیین شده شهرسازی محسوب می‌شود که بالاتر از تراز مجاز منطقه 5 (بالاتر از ارتفاع 1600 متر از تراز دریا) است، از این ‏رو مصوب شده است به هیچ عنوان اجازه گسترش و نوسازی در دوره‌های آتی برای آنها صادر نشود. ضمن آنکه مدیران شهرداری تاکید دارند طی دوره اخیر مدیریت شهری به هیچ عنوان مجوز جدیدی در محدوده ممنوعه خط شمال شهر تهران صادر نکرده است و با قطعیت با تخلفات ساخت‌وساز برخورد شده است؛ به این صورت که هر سازه متخلف در تراز بالای 1800 در منطقه 4، تراز بالای 1600 در منطقه 5 و تراز 1400 در منطقه 22 که دارای حقوق مالکانه بوده توسط شهرداری خریداری و تخریب شده و متعاقبا به فضای سبز تبدیل شده است.

دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران
دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت کارگو وود از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره و ساختمان دعوت کرده است تا در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران از غرفه این شرکت در سالن 38B بازدید کنند.

مطالب بیشتر
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول

پنجره ایرانیان:شاید عبارت پی‌وی‌سی زیاد به گوشتان خورده است، اما آیا چیزی در مورد یو‌پی‌وی‌سی شنیده‌اید؟ این ماده نوع سخت پی‌وی‌سی می‌باشد که ایده‌آل برای ساخت پنجره‌های دوجداره است.

مطالب بیشتر
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر