سفر مقامات ژاپنی به ایران
1394/07/21
پنجره ایرانیان: مقامات ژاپنی که پیش از این تمایل خود برای افزایش خرید نفت از ایران اعلام کرده بودند، قصد دارند با سفر به تهران در هفته جاری درباره جزئیات و میزان خرید نفت در پساتحریم مذاکره کنند.
سفر مقامات ژاپنی به ایران

به گزارش ایرنا، هرچند تحریم های نفتی به‏ طور رسمی لغو نشده، اما مقامات ژاپنی قصد دارند با انجام مذاکرات و دستیابی به تفاهمات اولیه، از هم‏ اکنون چشم ‏انداز همکاری ‏های نفتی با ایران در پساتحریم را ترسیم کنند.

سیدمحسن قمصری مدیر امور بین ‏الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به جزئیات سفر هیات ژاپنی می‏ گوید: مقام‏ های ارشد پالایشگر بزرگ ژاپن در طی سفر به تهران درباره تعیین میزان خرید نفت از ایران پس از رفع تحریم‏ ها مذاکره می‏ کنند. وی با اشاره به سفر مقام‏ های شرکت شواشل به همراه وزیر امور خارجه ژاپن به ایران در هفته جاری، گفت: شرکت یادشده از مشتریان قدیمی نفت ایران است و صحبت برای میزان فروش نفت خام به این پالایشگر بزرگ آسیایی یکی از محورهای این دور از مذاکرات است.

وی افزود: مقام ‏های ارشد پالایشگر بزرگ ژاپن به همراه فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه این کشور در این سفر درباره تعیین میزان خرید نفت از ایران پس از رفع تحریم ها مذاکره می کنند. وی با اشاره به اینکه سطح مقام‏ هایی که این هفته از شرکت شواشل به ایران می‏ آیند از دور قبلی بالاتر است، گفت: هیات همراه وزیر امور خارجه ژاپن از شرکت شواشل از مقامات بلندپایه این شرکت هستند و حتما با برنامه ‏هایی برای همکاری با ایران به کشورمان سفر می ‏کنند.

شرکت شواشل یکی از بزرگترین پالایشگران ژاپن و همچنین خریدار نفت ایران است که ٣٥ درصد از سهام آن در اختیار شرکت هلندی ـ بریتانیایی رویال داچ شل و ١٥ درصد در اختیار شرکت عربستانی آرامکو است. ژاپن در کنار چین، هند، ترکیه و کره در دوران تحریم، مجاز بودند که مجموعا تا یک میلیون بشکه در روز، نفت خام از ایران خریداری کنند. همچنین در روزهای اخیر، رسانه ‏های ژاپنی از تفاهم اولیه ایران و ژاپن برای همکاری ‏های نفتی خبر داده بودند.

براساس گزارش منابع ژاپنی، ایران و ژاپن به زودی بر سر موضوع سرمایه گذاری مشترک و ورود ژاپن به میادین نفتی کشور توافق خواهند کرد.

بنابه گفته این منابع، انتظار می رود این توافق در دیدار وزرای امور خارجه دو کشور، محمد جواد ظریف و فومیو کیشیدا، در روز دوشنبه و پس از یک دوره مذاکرات کوتاه به امضا برسد.

این منابع آگاه اعلام کرده اند که مذاکرات ایران و ژاپن به طور نامعمولی کوتاه و تنها در طول یک ماه گذشته انجام شده است.

علیرغم اینکه تا لغو کامل تحریم های غرب علیه ایران همچنان زمان باقی است، اما مقامات ژاپنی اعلام کرده اند که با هدف کمک به شرکت های ژاپنی برای توسعه فعالیت های خود در ایران در رقابت با شرکت های اروپایی و چینی وارد مذاکره با ایران شده اند.

توافق سرمایه گذاری های مشترک و دو جانبه با هدف تسهیل در توسعه فعالیت شرکت ها و کاهش محدودیت های و ریسک برای این شرکت ها از طریق ایجاد دارایی و حقوق حفاظت شده، انجام شده است.

البته هنوز مقامات وزارت نفت درباره این ادعای رسانه های ژاپنی واکنشی نشان نداده اند.

ساختمان‌هاری انرژی‌خوار،قانون روی کاغذ
ساختمان‌هاری انرژی‌خوار،قانون روی کاغذ

پنجره ایرانیان:عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با اشاره به دغدغه وزیر راه درباره حقوق شهروندی، گفت: بهنیه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها جزو یکی از حقوق شهروندان است که باید با بکارگیری فناوری‌های نوین زمینه تحقق آنرا فراهم کرد.

مطالب بیشتر
تبدیل آب و برق تا پایان سال 97 به کالای اقتصادی
تبدیل آب و برق تا پایان سال 97 به کالای اقتصادی

معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی از تکمیل ساختار اقتصادی صنعت آب و برق تا پایان سال 97 خبر داد و گفت: با تکمیل این ساختار، آب و برق به کالایی اقتصادی برای مشارکت 100 درصدی بخش خصوصی تبدیل می‌شود.

مطالب بیشتر
خطر در کمین سلامت مردم با نصب پکیج‌های گرمایشی
خطر در کمین سلامت مردم با نصب پکیج‌های گرمایشی

یک عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران گفت: نصب پکیج‌های گرمایشی در واحد‌های مسکونی سلامت خانواده‌ها را به مخاطره می‌افکند.

مطالب بیشتر
تدوین سند فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر
تدوین سند فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر

پنجره ایرانیان:مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) از ساخت آب شیرین ‌کن‌های خورشیدی و تدوین سند توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور خبر داد.

مطالب بیشتر
تحویل اتان فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در اواخر آبانماه
تحویل اتان فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در اواخر آبانماه

پنجره ایرانیان: به گفته مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، براساس برنامه ‏ریزی‏ های صورت گرفته قرار است اتان تولیدی در پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در اواخر آبانماه امسال به مجتمع ‏های پتروشیمی تحویل داده شود.

مطالب بیشتر
بهره‌وری انرژی در ایران دو برابر عقب‌تر از جهان
بهره‌وری انرژی در ایران دو برابر عقب‌تر از جهان

پنجره ایرانیان :مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی (سابا) گفت: در حوزه بهره‌وری انرژی ایران نسبت به متوسط جهانی دو برابر عقب‌ماندگی دارد که باید این موضوع به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.

مطالب بیشتر
وزارت نیرو از طرح‎های کاهش مصرف‎انرژی حمایت می‎کند
وزارت نیرو از طرح‎های کاهش مصرف‎انرژی حمایت می‎کند

پنجره ایرانیان: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت، این وزارتخانه از هرگونه طرح سرمایه‎گذاران خارجی که موجب کاهش انرژی و اتلاف برق در کشور شود، حمایت می‎کند.

مطالب بیشتر
وزارت نفت از  بهینه‌سازی مصرف انرژی حمایت می‌کند
وزارت نفت از بهینه‌سازی مصرف انرژی حمایت می‌کند

پنجره ایرانیان: جلسه «بررسی راه‌های حمایت موثرتر از تولید» با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و سه تصمیم مهم در این خصوص اتخاذ شد.

مطالب بیشتر
شدت مصرف انرژی ایرانی‌ها ۴ برابر اروپایی‌هاست
شدت مصرف انرژی ایرانی‌ها ۴ برابر اروپایی‌هاست

پنجره ایرانیان: یک استاد دانشگاه گفت: شدت مصرف انرژی در کشور در مقایسه با کشورهای صنعتی و پیشرفته بسیار زیاد و گاهی تا ۴ برابر هم است که باید اصلاح شود.

مطالب بیشتر
اصلاح قیمت انرژی در 5 گام
اصلاح قیمت انرژی در 5 گام

یک اقتصاددان با بیان اینکه یارانه سنگین انرژی، بودجه "سلامت" و "آموزش‌وپرورش" را نحیف کرده است، تغییر در نحوه تعیین قیمت حاملهای انرژی را اجتناب ناپذیر توصیف کرد.

مطالب بیشتر
کاهش مصرف انرژی با استفاده از آب نرم در لباسشویی
کاهش مصرف انرژی با استفاده از آب نرم در لباسشویی

تحقیقات آزمایشگاه ملی صرفه جویی سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) در زمینه بررسی تاثیر سختی آب بر پاک کنندگی و میزان مصرف انرژی ماشین‌های لباسشویی نشان می‌دهد که در صورت استفاده از آب نرم، امکان صرفه‌جویی انرژی و پودر شوینده در هنگام شست و شو با ماشین لباسشویی وجود دارد.

مطالب بیشتر
تولید محصولات پتروشیمی تا پایان امسال به ٤٧ میلیون تن می ‏رسد
تولید محصولات پتروشیمی تا پایان امسال به ٤٧ میلیون تن می ‏رسد

پنجره ایرانیان: مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با تحویل مستمر اتان فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی و با توجه به تامین خوراک لازم پیش بینی می ‏شود تولید محصولات پتروشیمی تا پایان امسال به ٤٧ میلیون تن برسد.

مطالب بیشتر
Compare Products
Compare