رکود مسکن ناشی از عملکرد دولت‌های قبل است
1394/09/28
پنجره ایرانیان: یک کارشناس، رکود حاکم بر بخش مسکن را ناشی از عملکرد دولت ‏های گذشته در افزایش یکباره قیمت مسکن دانست و پیشنهاد کرد تا دولت برای خروج از رکود با استفاده از اسناد خزانه اسلامی از مردم پول قرض بگیرد.
رکود مسکن ناشی از عملکرد دولت‌های قبل است

به گزارش ایسنا، سلمان خادم المله اظهار کرد: بازار مسکن تهران از وضعیت ایده‌آلی برخوردار نیست و بسیاری از خانه ‏هایی که برای فروش گذاشته شده‏ اند، مشتری ندارند. بخشی از علت این مساله به ساختار بیمار اقتصاد کشور برمی‏ گردد. بسیاری افراد مازاد دارایی خود را به شکلی پس‌انداز کرده‌اند که از چرخه اقتصاد خارج شده است.

وی افزود: اشتباهات دولت گذشته به افزایش شدید قیمت مسکن منجر شد و طرح مسکن مهر تورم 40-50 درصدی را به اقتصاد تحمیل کرد. پایین آمدن درآمدهای نفتی هم رکود اقتصادی را تشدید کرده است.

این کارشناس مسکن با بیان این که عملکرد ضعیف دولت‏ های قبل به واسطه درآمدهای بالای نفتی پنهان می‌شد، گفت: در حال حاضر به خاطر کاهش قیمت نفت، عملکردهای ضعیف خود را بیشتر نشان می ‏دهد. به همین دلیل باید دولت در تصمیم‏ گیری‏ های اقتصادی هوشمندانه عمل کند.

خادم المله به عقب ‏ماندگی تولید مسکن طی دو سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: برای جبران این عقب ماندگی باید در اقتصاد تحرک ایجاد کرد. متاسفانه سوء‏مدیریت دولت قبل و نبود قاطعیت برای اتخاذ سیاست‏ های انبساطی در دولت فعلی باعث مشکلاتی برای اقتصاد شده است. البته دولت یازدهم در بحث سیاست خارجی و رفع تحریم عملکرد قابل تقدیری داشت، اما در اقتصاد داخلی، نیاز به ایجاد فضای بازتر اقتصادی و کاهش نرخ سود بانکی داریم.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه معضل بیکاری تهدیدی برای اقتصاد کشور است، تصریح کرد: اثری که جمعیت بیکار بر کشورها می‌گذارد ممکن است به اقتصاد ختم نشود و عواقب بدتری داشته باشد. لذا کاری که هم اکنون باید انجام شود سیاست‌های انبساطی پولی و کاهش نرخ بهره های بانکی است.

به گفته وی در بهترین شرایط اگر پول‌های بلوکه شده کشور آزاد شود 1.5 تا 2 سال طول می ‏کشد تا سرمایه‌گذاران خارجی به ایران بیایند. لذا تنها راه برای عبور ملایم از 2 سال پیش رو سیاست‌های انبساطی پولی است.

 خادم‌المله با طرح این پیشنهاد که اسناد خزانه اسلامی از مردم پول قرض بگیرد، بیان کرد: در سیستم اقتصادی کشور از یک طرف بیش از 900 هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد و از سوی دیگر بخشی از مشکلات عظیم کشور به خاطر بدهی 300 هزار میلیارد تومانی دولت به بخش خصوصی و پیمانکاران است. راه‏ حل این است که دولت با شفاف سازی و در میان گذاشتن مشکلات با مردم، با استفاده از اسناد خزانه اسلامی از مردم قرض بگیرد. در این صورت پیمانکاران از ورشکستگی و تعطیلی خارج می شوند و فضای اقتصادی بازتر می‌شود.

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر