معاملات مسکن یک دهم شرایط ایده‌آل است
1394/12/15
پنجره ایرانیان: یک کارشناس با اشاره به 106 هزار مورد معاملات خرید و فروش مسکن کل کشور در بهمن ماه گفت: معاملات باید حداقل 10 برابر حجم فعلی باشد تا بتوان گفت بخش مسکن وارد رونق شده است.
معاملات مسکن یک دهم شرایط ایده‌آل است

به گزارش ایسنا، بیت الله ستاریان اظهار کرد: بخش مسکن تابعی از اقتصاد کلان است. افزایش نسبی معاملات از مهرماه تا بهمن ماه سال جاری نیز واکنش روانی است که در کل اقتصاد ایجاد شده و در بخش مسکن هم به تصویر کشیده می‌شود.

وی افزود: وقتی برجام امضا شد تاثیرات روانی خود را بر اقتصاد گذاشت و بخش مسکن شروع به حرکت کرد.

این کارشناس مسکن به آغاز دوران رکود مسکن در سال 1392 اشاره کرد و گفت: بخش مسکن بعد از شروع دوره رونق در سال 1386 طبیعتا باید از اواخر سال 1392 وارد رکود می‌شد ولی دیدیم که از اوایل آن سال به رکود برخورد و علت آن هم تحریم‌های اقتصادی بود.

ستاریان تصریح کرد: هم‌اکنون بارقه‌های امید در اقتصاد کشور دیده می‌شود و در بخش مسکن هم تظاهری را می‌بینیم که ناچیز است. ولی اگر برجام تاثیر خود را بر اقتصاد کشور بگذارد می‌توان از نیمه دوم سال آینده شاهد تحرک بخش مسکن بود.

وی با بیان این‌که رونق مستلزم چهار پارامتر افزایش معاملات، افزایش قیمت، افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش تولید است، گفت: این چهار پارامتر در دوره رکود با کاهش مواجه شدند. البته در آن شرایط معاملات به شدت کم شد اما قیمت کاهش نیافت.

این کارشناس مسکن به افزایش 10.4 درصدی اجاره بها در شش ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تاکید کرد: افزایش اجاره بها ناشی از پایین بودن توان خرید است و البته می‌تواند نشانه‌های پیش‌رونق مسکن باشد؛ چرا که همواره تظاهر اولیه رونق مسکن در افزایش اجاره بها دیده می‌شود.

ستاریان پیش‌بینی کرد: در شش ماهه ابتدای سال 1395 اجاره بها رشد می‌کند و خرید و فروش در معاملات خرد خود را نشان می‌دهد، سپس معاملات کلان با تاخیر جلوه می‌کند. یعنی باید از نیمه دوم سال آینده شاهد افزایش نسبی قیمت و رونق در بخش مسکن باشیم.

گفتنی است، در کل کشور در مهرماه سال جاری 77 هزار و 453 قرارداد خرید و فروش امضا شده است. در آبان‌ماه 81 هزار و 200 قرارداد به امضا رسید. در آذرماه 85 هزار و 118 قرارداد داشتیم. در دی‌ماه تعداد قراردادهای خرید و فروش 107 هزار و 738 مورد بود و در بهمن‌ماه به 106 هزار و 496 قرارداد خرید و فروش رسیدیم. همانطور که آمار و ارقام نشان می‌دهد از مهرماه تا بهمن‌ماه سیر معاملات مسکن صعودی بوده اما حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران اعتقاد دارد این به معنای شکستن یخ‌های رکود مسکن نیست و پیش‌بینی کرد معاملات مسکن در تابستان سال آینده رونق بگیرد.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر