چرا مسکن از رکود خارج نمی‌شود؟
1395/02/28
پنجره ایرانیان: اغلب سازندگان مسکن برای دریافت وام ۱۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن با مشکل مواجه‏ اند و بانک از آنها می‏ خواهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغ وام را در حساب خود، داشته باشند.
چرا مسکن از رکود خارج نمی‌شود؟

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از طرح‌هایی که دولت برای خروج غیرتورمی مسکن از رکود مطرح کرده، تقویت طرف عرضه و افزایش ساخت و سازها به منظور تامین نیاز متقاضیان مسکن است. به همین دلیل سیاست‌های تامین مالی از طریق تسهیلات بانکی یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که وزارت راه و شهرسازی با همکاری بانک مسکن به اجرا رسانده است.

براین اساس وام ۱۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن برای سازندگان در نظرگرفته شده که با استفاده از این تسهیلات، ساخت و ساز رونق بیشتری پیدا کند، چرا که در چهار سالی که از رکود مسکن می‌گذرد، ساخت و ساز با کاهش بیش از ۷۰ درصدی روبرو شده و صدها شغل مرتبط با حوزه ساختمان را با چالش مواجه کرده است.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند انباشت تقاضا و افزایش ناگهانی قیمت‌ها، بازار را نسبت به خرید تشنه می‌کند که این موضوع از جمله مسائلی است که بازار مسکن را در آینده نه چندان دور دچار مشکلاتی خواهد کرد؛ به همین دلیل تقویت عرضه و تقاضا در بازا مسکن از راهکارهایی است که همواره از سوی کارشناسان پیشنهاد شده است.

به همین دلیل، عرضه تسهیلات بانکی برای رونق بازار یکی از راهکارهای مناسب به خصوص در بخش عرضه به شمار می‌رود اما بر سر اجرای این طرح هم مشکلاتی وجود دارد که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده و امکان استفاده از تسهیلات برای اغلب آنها وجود ندارد.

تولیدکنندگان معتقدند که مهمترین و اصلی ترین مشکل، مسائل بانکی است و این مشکلات موجب شده که استقبال چندانی از تسهیلات بانکی صورت نگیرد. در واقع سازندگان و تولیدکنندگان معتقدند که هنوز شرایط بانکی در کشور مطلوب نیست و برای آنها صرفه اقتصادی ندارد که با شرایط خاص تسهیلاتی دریافت کنند و در نهایت سودهای بالایی را بابت آن بپردازند.

براساس این گزارش، یکی از مشکلات تولیدکنندگان در این بخش، اجبار بانک مسکن برای داشتن حساب بانکی فعال با گردش حساب بالا قبل از دریافت وام است. شعب بانک مسکن از متقاضیان وام ساخت می‌خواهند که ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغی وام را در حساب بانکی داشته باشند و متوسط گردش حساب ۶ ماهه آنها به رقم قابل توجهی برسد تا بانک به آنها وام بپردازد.

همچنین پروژه ای که سازنده قصد اجرای  آن را دارد باید شرایط خاصی داشته باشد که این شرایط هم از سوی بانک تعیین شده بنابراین به هر سازنده یا هر پروژه‌ای این تسهیلات تعلق نمی‌گیرد. به همین دلیل استفاده از این تسهیلات برای بسیاری سازندگان تقریبا غیرممکن است.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون تمایلی از سوی انبوه سازان برای دریافت وام ساخت مسکن بوده است، گفت: شرایطی که بانک مسکن برای دریافت وام تعیین کرده، مشکلاتی را پیش روی سازندگان گذاشت و این موضوع اجرایی نشده بنابراین برای دریافت وام حداقل باید ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغ وام در حساب متقاضی باشد.

وی ادامه داد: حتی بانک برخی مواقع درصدی از  وام ۱۵۰ میلیون تومانی را برای چند ماه در حساب جاری بلوکه می کند تا از محل این پول های بلوکه شده سود خود را تامین کند این در حالی است که این تسهیلات برای افزایش توان تولیدکنندگان تعریف شده است.

پورحاجت مشکلات بانکی را گریبان گیر تولیدکنندگان دانست و گفت: هرگونه تزریق منابع مالی به بخش تولید، تاثیر غیرتورمی دارد و اثرات مطلوبی را بر اقتصاد می گذارد بنابراین سیاست تقویت تولید به نفع بازار مسکن اما الان اجرای این سیاست ها با موانعی روبرو است.

وی با بیان اینکه خریداران در بازار حضور دارند اما توان اقتصادی کافی برای خرید مسکن ندارند، افزود: بازار مسکن نیاز به اتفاق جدیدی دارد تا این رویه ها تغییر کرده و متقاضیان هم توان بیشتری برای ورود به این بازار داشته باشند.

اکنون بهترین زمان خرید مسکن برای دست‌به‌نقدهاست
اکنون بهترین زمان خرید مسکن برای دست‌به‌نقدهاست

پنجره ایرانیان: معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت، هیچگاه چنین زمان طولانی‌ در تاریخ اقتصاد مسکن کشور نداشته‌ایم که قیمت این کالا ثابت بماند و حتی اگر بر اساس شاخص‌های تورم محاسبه کنیم، حتی می‌توان نام آن را کاهش قیمت مسکن گذاشت.

مطالب بیشتر
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم

پنجره ایرانیان: مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که با یک تنگنای مالی عجیب در کشور مواجه هستیم بر ضرورت تامین مالی پروژه‌ها با استفاده از روش ساختاریافته مدیریت دارایی‌ها تاکید کرد و گفت: نرخ سود مشارکت در کشور بسیار بالا بوده و 24 درصد است.

مطالب بیشتر
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد

پنجره ایرانیان: رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در بازار اجاره نمی‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر

پنجره ایرانیان: اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اعلام تجمع برخی از مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان جلوی شورای شهر تهران، گفت: در آخرین جلسه مقرر شد تا شهرداری تهران، موارد اصلاحی فرآیند را انجام دهد.

مطالب بیشتر