تاثیر مستقیم انرژی‌تجدید‌پذیر در زنجیره غذایی
1395/07/26
پنجره ایرانیان: با تزریق انرژی تجدیدپذیر در زنجیره تامین مواد غذایی طبق این گزارش می‌توان میزان فقر و صدمه به محیط‌زیست را کاهش داد.
تاثیر مستقیم انرژی‌تجدید‌پذیر در زنجیره غذایی

به گزارش انرژی‌هاب، اخیرا گزارشی در کنفرانس شبکه‌های برق غیر‌متمرکز منتشر شد که به منافع استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و تاثیر همه‌جانبه آن می‌پردازد. میلیاردهای نفر در زنجیره تامین مواد غذایی مشغول هستند و بسیاری از آنها در فقر به سر می‌برند. با تزریق انرژی تجدیدپذیر در این زنجیره طبق این گزارش می‌توان میزان فقر و صدمه به محیط‌زیست را کاهش داد. همچنین می‌توان مقدار تولید را افزایش داد.

زنجیره تامین مواد غذایی از مرحله اول تا محصول نهایی را شامل می‌شود که حتی فرآوری مواد غذایی مانند کمپوت‌ها و غیره را نیز شامل می‌شود. این گزارش به تاثیر‌گذاری انرژی تجدیدپذیر در هر یک از این مرحله‌ها پرداخته است.

در این گزارش به تفصیل درباره توسعه پمپ‌های خورشیدی و مزیت اقتصادی و محیط‌زیستی آنها نسبت به پمپ‌های گازوئیلی توضیح داده شده است. راه‌حل‌های تولید برق غیر‌متمرکز برای زمین‌های کشاورزی و مثال ایالت راجستان هند با استفاده از ۴۰۰۰ پمپ خورشیدی و ذخیره ۲.۴ میلیون لیتر گازوئیل برابر ۳۵۰ هزار دلار در سال آورده شده است.

همچنین در این گزارش آورده شده که چگونه می‌توان با نصب پمپ‌های خورشیدی مستقیما درآمد را بالا برد. در زیمباوه یک مطالعه نشان می‌دهد که با نصب پمپ خورشیدی درآمد هر خانوار بسیار فقیر بیش از ۲۸۶ درصد، خانواده‏های فقیر ۱۷۳ درصد و خانواده‌ّهای متوسط ۷۳ درصد رشد داشته است. اما انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار بیشتر از تنها انرژی خورشیدی هستند. می‌توان از پمپ‌های آبی، بایوگاز، خوراک‌پزی‌های خورشیدی و خشک‌کن‌های خورشیدی و توربین‌های بادی استفاده کرد که در بسیاری از مناطق صرفه بالاتری دارند.

به صورت کلی، یک سوم مواد غذایی تولید شده هدر می‌روند که به دلیل دسترسی سخت به انرژی است. خشک‌کن‌های خورشیدی می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های نگهداری مورد استفاده قرار گیرد و با از بین بردن رطوبت توسط انرژی خورشیدی به ماندگاری مواد غذایی کمک کند.

در این گزارش نشان داده شده در تایلند با استفاده از این تکنولوژی به برگه‌های با کیفیت‌تری از موز دست پیدا کرده‌اند که تا سه برابر قیمت برگه موز خشک شده توسط آتش هم به فروش می‌رسد. این تکنولوژی باعث ۱.۵ میلیون دلار درآمد بیشتر از ۹۶۰۰ تن موز خشک شده است.

این تکنولوژی همچنین از لحاظ سلامت و عدم سمی کردن برگه‌های موز نیز به نفع فروشنده و مصرف‌کنندگان است در حالی که سوخت فسیلی نیز مصرف نمی‌شود. این تکنولوژی همچنین به کاهش گاز گلخانه‌ای کمک می‌کند.

گفتنی است، کشاورزی و تمام فعالیت‌های مرتبط به کشاورزی و تولید غذا قلب تپنده اقتصاد روستایی است. درصد بالایی از جمعیت خانوار مشغول به داشت، کاشت، برداشت، حمل و نقل و فروش مواد تولیدی است. هنوز خیلی روستاها از دسترسی به منبعی مورد اطمینان و اقتصادی محروم هستند که باعث می‌شود کیفیت مواد غذایی و تنوع آن‌ها به شدت کاهش پیدا کند. این علل باعث می‌شود که جامعه روستایی معمولا گرفتار فقر شوند.

دسترسی به انرژی ارزان‌ قیمت در این هزاره به عنوان یک گزینه مورد نیاز و هدف در توسعه شناخته می‌شود که شامل از بین بردن فقر قطعی می‌شود. اخیرا، دسترسی نه تنها به انرژی بلکه انرژی پاک و پایدار به این اهداف اضافه شده است. این دستیابی به انرژی اقتصادی و پاک و پایدار می‌تواند یک تاثیر بسیار وسیع در بسیاری از جنبه‌های توسعه از قبیل سلامت، همسانی جنسی و رفع مشکل بی‌سوادی بگذارد.

 

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ بحث به‌کارگیری از انرژ‌ی‌های نو به‌قدری که در دیگر کشورها جاافتاده، در کشور ما همچنان به‌عنوان یک موضوع گنگ و ناشناخته مطرح است و به دلیل نبود آشنایی و فرهنگ‌سازی و همچنین عدم توجه ویژه به این موضوع، جایگاه انرژی‌های نو در ایران تاسف بار تلقی می‌شود.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر