حفظ درختان خیابان ولیعصر به قانون جدید نیاز ندارد
1395/11/12
پنجره‏ ایرانیان: دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی با بیان این‌که حفظ درختان خیابان ولیعصر طبق سند ملی که سال‌های گذشته تصویب شده باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: با این وجود آماده همکاری با شورای شهر و شهرداری برای حفظ ارزش‌های خیابان ولیعصر هستیم.
حفظ درختان خیابان ولیعصر به قانون جدید نیاز ندارد

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی اظهار کرد: سند ملی خیابان ولیعصر در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده که اتفاقا در آن مصوبه ابتدا شهرداری اعلام آمادگی کرده بود. لذا صیانت از ارزش‌های فرهنگی، تاریخی و درختان این خیابان نیازی به قانون جدید ندارد. با این حال اگر شورای شهر یا شهرداری نامه‌ای در این خصوص به ما ارسال کنند قطعا بررسی و همکاری لازم را انجام می‌دهیم.

وی افزود: خیابان ولیعصر ۱۸ کیلومتر طول دارد و درختان چنار به این خیابان زیبایی خاصی داده‏اند ولی در معرض آسیب‏های جدی قرار دارند. این تعداد چنار در دنیا کم‌نظیر است و حفاظت از آن وظیفه‌ی همگانی است. مانند این خیابان فقط یک مورد در چین وجود دارد که طول آن هم به اندازه‌ِ طول خیابان ولیعصر (عج) نیست.

حناچی با اشاره به آسیب‌هایی که ارزش‌های فرهنگی، تاریخی و زیست محیطی خیابان ولیعصر را تهدید می‌کند گفت: عمده‌ترین مشکل خیابان ولیعصر ساخت و سازهای اطراف و گودبرداری‌های عمیقی است که باعث نرسیدن نور به درختان، صدمه دیدن ریشه و نرسیدن آب به ریشه‌ها می‌شود. دقیقا در مکان‏هایی که ساخت و سازهای سنگین و مرتفع درجوار خیابان ولیعصر داریم درختان چنار از بین رفته‏ اند خصوصا در منطقه شمالی این موضوع محسوس است. آلودگی آب هم معضل دیگری است. همچنین آلودگی هوا باعث خزان زودرس درختان می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی، هم‌چنین ایجاد کف‌پوش موزاییک و سیمان در اطراف درختان وجلوگیری از نفوذ آب را از اقداماتی عنوان کرد که باعث می‌شود آب به ریشه درختان نرسد.

به گفته‌ حناچی، خیابان ولیعصر این پتانسیل را دارد که به خیابان فراغتی تبدیل شود. برای این منظور باید تجیهزات حمل و نقل عمومی متناسب با آن ایجاد شود. برای چنین خیابان‌هایی در دنیا از قطارهای کم‌سرعت و پرحجم که قابلیت بالایی برای حمل مسافر دارند استفاده می‌شود که می‌تواند برای خیابان ولیعصر نیز مورد مطالعه قرار گیرد.

گفتنی است، در جلسه ۱۴ دی ماه شورای شهر تهران، لایحه حفاظت از درختان خیابان ولیعصر به تصویب رسید و بر همین اساس شهرداری موظف شد در مورد حفظ درختان خیابان ولیعصر و همچنین کنترل ساخت و ساز در این خیابان اقداماتی انجام دهد به گونه‌ای که باید نحوه سیمان کردن جوی‌ها اصلاح شده و از حداقل مصالح ساختمانی در بهسازی جوی‌ها استفاده شود و همچنین شهرداری موظف است هر یک متر به یک متر درختانی با بن ۱۰ ساله بکارد.

در این خصوص مهدی چمران با بیان اینکه یکی دیگر از مصوبات این لایحه نیازمند تایید شورای عالی معماری و شهرسازی است گفت: «متاسفانه کنسولی که به ساختمان‌هایی که در خیابان ولیعصر هستند داده می‌شود موجب شده که شاهد تعرض ساختمان به حریم درختان هستیم که در اینجا از شورای عالی معماری و شهرسازی درخواست شده است که اجازه کنسول دادن به ساختمان‌هایی که در خیابان ولیعصر ساخته می‌شوند داده نشود».

همچنین بنا به گفته محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، از سال ۱۳۱۷ که ۲۴ هزار اصله درخت در دو سوی خیابان ولیعصر کاشته شده تعداد آنها هم اکنون به ۱۱ هزار اصله درخت رسیده است.

از سوی دیگر طرح پلاک گذاری درختان خیابان ولیعصر از سال ۱۳۹۰ مطرح شده اما هنوز این اقدام انجام نشده است. لذا برآوردی از تعداد دقیق درختان وجود ندارد.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر