برگزاری سومین جشنواره ساختمان‌های برتر قزوین در سال 98
1398/01/17
پنجره‌ایرانیان؛ حامد عبدالرزاقی در نشست خبری مسئولان اداره کل راه و شهرسازی و نظام‌مهندسی ساختمان استان، تاکید کرد: جشنواره سوم باهدف معرفی الگوهای مناسب استانی در حوزه معماری، کیفیت ساخت و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در ساخت‌وساز اجرا می‌شود.
برگزاری سومین جشنواره ساختمان‌های برتر قزوین در سال 98

عبدالرزاقی، برقراری نظام تشویق برای سرمایه‌گذاران و مهندسان را از دیگر اهداف جشنواره سوم برشمرد و تصریح کرد: رویکرد اداره کل راه و شهرسازی در جشنواره سوم مشارکت حداکثری برای ساخت‌وسازهای بهتر، دخالت مهندسان، شهروندان، دانشگاهیان و هنرمندان در امر ساخت‌وساز و کیفیت ساختمان‌ها خواهد بود.

به گفته وی، برای انتخاب لگوی برتر این جشنواره نیز 149 اثر از هنرمندان کشوری و استانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که 10 اثر از سوی داوران انتخاب شده و در آینده نیز یک اثر برتر معرفی خواهد شد.

عبدالرزاقی ادامه داد: استان قزوین طی روزهای گذشته عنوان برتر در رعایت مقررات ملی ساختمان کشور را به دست آورد و تاکنون از هشت دوره برگزاری این رویداد، توانسته هفت مرتبه عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.

وی به شاخص‌های استان برای کسب این عنوان اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفیت ساخت‌وساز، آموزش مهندسان، ترویج مقررات، اجرای سامانه جامع نظارت عالیه کشور در استان، عملکرد سازمان نظام‌مهندسی و نظارت بر عملکرد شهرداری‌های استان و اجرایی کردن برنامه وزارت راه و شهرسازی در رابطه با مقررات ملی ساختمان در سال 97 ازجمله این شاخص‌ها بوده‌اند.

عبدالرزاقی در ادامه به انجام آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته در بافت فرسوده قزوین اشاره کرد و یادآور شد: به علت وجود لایه‌های عمیق خاک دستی، متأسفانه ساختمان‌های این بافت با آسیب‌های فراوان روبه‌رو هستند به همین دلیل روش ساخت در این نوع مناطق از مهرماه امسال به‌جای اجرای فونداسیون‌ها در سطح به‌صورت شمع ستون در عمق اجرا می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: موضوع رعایت درز انقطاع در ساختمان‌ها نیز یکی دیگر از موارد آسیب‌شناسی شده بود که با اقدامات صورت گرفته قرار شد ازاین‌پس این موضوع به‌صورت جدی اجرایی شود.

وی گفت: تاکنون از 17 مورد بازرسی به‌عمل‌آمده در این زمینه، 13 مورد درز انقطاع انجام شده و چهار مورد نیز به علت رعایت نکردن با تعطیلی کار روبه‌رو شده‌اند.

عبدالرزاقی اضافه کرد: به لحاظ حفظ ارزش‌های ملی و اسلامی در ساخت‌وسازها موضوع ممنوع بودن اجرای نمای رومی در استان مورد پیگیری قرارگرفته و این مسئله در پروانه‌های صادرشده نیز لحاظ می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: ما از گذشته به دنبال الگوی مناسب در نماهای ساختمانی قزوین و تعمیم آن در سطح استان بوده‌ایم و در این رابطه نیز مطالعات گسترده‌ای با بهره‌گیری از تجارب سایر شهرهای کشور ازجمله رشت و اصفهان و حتی چند کشور خارجی انجام شده است.

محسن اسماعیلی با اشاره به اینکه پس از جمع‌بندی‌های لازم این مسئله در کارگروه سیما و منظر شهری مطرح شد و درنهایت نیز برای تصویب به کمیسیون ماه پنج ارسال گردید، افزود: با توجه به زمان‌بر بودن مسئله ممنوعیت نمای رومی در ساختمان‌ها تصمیم گرفتیم برای کارهای پیشگیرانه اقدامات خود را عملی کرده و سپس این مسئله را در شورای فنی مطرح کرده و به تصویب برسانیم.

وی ادامه داد: هم‌زمان با حذف نمای رومی، الگوهایی در این زمینه استخراج شد و پس از ابلاغ، چارچوب مشخصی نیز برای انجام این کار تعریف‌شده و حتی مشوق‌هایی نیز برای آن در نظر گرفته شد.

 

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر
Compare Products
Compare