تهیه پوشش‌های خودترمیم‌کننده بر روی آلومینیوم
1397/08/01
پنجره‌ایرانیان؛ محققان دانشگاه صنعتی شریف با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور موفق به تهیه و بررسی پوشش‌های خودترمیم‌کننده بر روی آلومینیوم با استفاده از نانومخازن پلیمری شدند.
تهیه پوشش‌های خودترمیم‌کننده بر روی آلومینیوم

به گزارش پنجره‌ایرانیان به نقل از روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد ملی علم ایران INSF) یکی از مهم‌ترین راه‌های قطع وابستگی‌های غیرضروری، شناخت مشکلات و موانع و راه‌های تقلیل اثرات سوء آن‌ها است. به همین قیاس، در صنعت و به‌خصوص صنایع کشور ما، برای جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی و انسانی که یکی از پیامدهای آن، تقویت هر چه بیشتر بندهای وابستگی است، لازم است تا نقاط ضعف صنعت را به‌خوبی شناخته و در آن راستا، به تقویت هر چه بیشتر توان علمی خود بپردازیم.

خوردگی یکی از موارد معدودی است که اثر خود را نه‌تنها در مراحل طراحی، ساخت و تولید و بهره‌برداری نمایان می‌سازد، بلکه مبالغ عظیمی را نیز در مرحله حفاظت و نگهداری به خود اختصاص می‌دهد. خسارات ناشی از خوردگی در کشورها بین 2 تا 5 درصد تولید ناخالص ملی گزارش شده است، ولی با توجه به اینکه ایران کشوری با اتمسفر خورنده و نیمه‌صنعتی است به‌احتمال‌زیاد، درصد هزینه‌های خوردگی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها بالاست. ضمنا با توجه به این‌که ایران دارای ذخایر نفتی زیاد و صنایع مختلف مرتبط با آن است و با توجه به خورندگی بالای نفت این کشور، پیدا کردن روش‌هایی کارآمد که بتوان از طریق آن‌ها طول عمر و کارایی پوشش‌های صنعتی را بهبود بخشیده و حفاظتی موثرتر از سطوح فلزی در مقابل خوردگی را ایجاد کرد، بسیار ضروری است.

بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور محققان دانشگاه صنعتی شریف را موردحمایت قرار دادند تا طرح «تهیه و بررسی پوشش‌های خودترمیم‌کننده بر روی آلومینیوم با استفاده از نانومخازن پلیمری» را به اتمام برسانند. هدف این طرح بررسی امکان کپسوله‌کردن گونه‌های ترمیم‌کننده آلی در داخل حفره نانومخازن پلیمری ویژه و واردکردن مخازن مذکور در پوشش است. به‌طوری‌که در صورت آسیب دیدن پوشش بازدارنده خوردگی به‌صورت تدریجی و کنترل‌شده از داخل نانومخازن آزاد شود، بدین ترتیب حتی در قسمت‌هایی که پوشش اصلی دچار آسیب شده باشد، حفاظت از سطح فلزی در مقابل خوردگی می‌تواند انجام شود.

همچنین در این طرح با واردکردن نانوکپسول‌های پلیمری ویژه حامل بازدارنده‌های خوردگی در پوشش اپوکسی، قابلیت خودترمیم کنندگی در این پوشش‌ها ایجاد شده و امکان محافظت فعال از سطوح فلزی حتی بعد از وارد آمدن آسیب‌هایی چون ترک، خراش و غیره را فراهم آورد. بدین ترتیب می‌توان راندمان و طول عمر مفید حفاظتی را در پوشش به‌مراتب افزایش داد. این پوشش‌ها قابل کاربرد در قسمت‌های مختلفی از صنعت که با مشکل خوردگی روبرو هستند، خصوصا در صنایع نفت و گاز، خودرو و هوافضا هستند.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان هم‌زمان با انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره

پنجره‌ایرانیان؛ آکادمی ساتیان کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره را با حضور استادان ایران و آلمان در دی‌ماه 96 برگزار می‌کند.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد

پنجره ایرانیان: مجمع عمومی عادی انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران در روز 12 مرداد ماه برگزار شد.

مطالب بیشتر