دلیل عقب‌ماندگی صنعت آلومینیوم
1399/04/10
پنجره‌ایرانیان؛ رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درباره علل عقب‌ماندگی صنعت آلومینیوم ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه خلیج‌فارس گفت: نخستین واحد آلومینیومی کشور در دهه ۴۰ احداث شد و در سال‌های نخست دهه ۵۰، آغاز به تولید کرد. بااین‌وجود، درحال‌حاضر بسیاری از کشورهای حوزه خلیج‌فارس در این صنعت از ما پیشی گرفته‌اند. این موضوع را باید به سیاست‌گذاری‌ها دولت در طول سالیان گذشته مربوط دانست.
دلیل عقب‌ماندگی صنعت آلومینیوم

هوشنگ گودرزی در گفتگو با صمت اظهار کرد: ایران باوجود منابع غنی معدنی، ذخایر محدودی بوکسیت دارد؛ بنابراین برای توسعه این صنعت و افزایش ظرفیت تولید آن، باید حجم قابل‌توجهی از مواد اولیه مورد نیاز آن برای تولید وارد شود. ما در سال‌های گذشته همواره با قدرت‌های بزرگ مشکل سیاسی داشتیم و به‌نوعی با تحریم روبه‌رو بوده‌ایم؛ بنابراین تامین مواد اولیه صنعت آلومینیوم در سایه این روابط تیره‌وتار سیاسی دشوار شده است.

گودرزی در ادامه گفت: تولید این فلز استراتژیک غیرآهنی در ایران با مزیت‌هایی همراه است. ازجمله این مزیت‌ها می‌توان به جمعیت جوان و تحصیل‌کرده اشاره کرد. بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیروی کار خود را از کشورهایی مانند هند وارد می‌کنند. به‌علاوه اینکه ایران از گستردگی قابل‌توجهی در مقایسه با سایر کشورهای موردبحث برخوردار است. همین گستردگی و جمعیت قابل‌توجه موجب می‌شود سرانه مصرف این فلز در کشور افزایش یابد. در چنین شرایطی، توسعه صنعت آلومینیوم در کشور ما اهمیت ویژه‌ای می‌یابد، چراکه از یک‌سو از ظرفیت‌های یادشده برای ارزش‌آفرینی و تولید استفاده می‌شود و از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری در این صنعت به‌منزله توسعه اشتغال‌زایی است.

وی افزود: تمام کشورهای حوزه خلیج‌فارس از ذخایر غنی نفت و گاز برخوردار هستند. همین ذخایر عظیم انرژی، مزیتی برای این واحدها در تولید آلومینیوم به‌شمار می‌رود. ایران نیز از منظر داشتن ذخایر گازی در رتبه اول یا دوم جهان قرار دارد؛ درنتیجه نسبت به سایر کشورهای موردبحث از جایگاه مشابهی برخوردار است.

گودرزی بیان کرد: در مثال یادشده به این نتیجه می‌رسیم که ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه وضعیت حتی مناسب‌تری برای تولید آلومینیوم دارد. چنانچه روابط بین‌الملل ایران با سایر کشورها اصلاح و زمینه ورود مواد اولیه موردنیاز این صنعت فراهم شود، این صنعت جای رشد بسیاری خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل ایجاد واحدهای آلومینیومی در کشور گفت: نصب واحدهای ذوب و تولید فلز آلومینیوم در منطقه خاورمیانه و به‌ویژه برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس، در بهره‌گیری از ذخایر انرژی است. درواقع این کشورها ترجیح می‌دهند به‌جای صادرات گاز، بخشی از این ذخایر انرژی را در مسیر تولید به محصولاتی با ارزش‌افزوده بالاتر یعنی آلومینیوم تبدیل کنند.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: این صنعت باوجود تمام چالش‌های یادشده، همچنان توان اداره خود را دارد. اگر سرمایه قابل‌قبولی جذب صنعت آلومینیوم می‌شد، در وضعیت بهتری قرار داشت؛ یعنی شاید بستری برای دور زدن تحریم‌ها و ارتقای جایگاه این صنعت در کشور فراهم می‌شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل پایین بودن ظرفیت صنعت آلومینیوم در کشور گفت: ظرفیت واحدهای آلومینیومی وابسته به میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده در احداث این واحدهاست. در ایران و در فعالیت‌هایی که به سرمایه قابل‌توجهی نیاز دارند، دولت پا پیش می‌گذارد یا شرکت‌های متعلق به بخش دولتی، سرمایه‌گذاری می‌کنند.

شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان هم‌زمان با انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره

پنجره‌ایرانیان؛ آکادمی ساتیان کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره را با حضور استادان ایران و آلمان در دی‌ماه 96 برگزار می‌کند.

مطالب بیشتر
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد

پنجره ایرانیان: مجمع عمومی عادی انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران در روز 12 مرداد ماه برگزار شد.

مطالب بیشتر
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد

پنجره‌ایرانیان شماره 136 خود را منتشر کرد؛ در نشریه بهمن‎ماه 97 پنجره‌ ایرانیان می‌خوانید:

مطالب بیشتر
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت ایران آلومینیوم گفت: با توجه به کاهش میزان مصرف برق در تیرماه امسال، باید تولید مجموعه افت پیدا می‌کرد اما با خروج تعدادی از دیگ‌ها از مدار تولید، مذابی که در این دیگ‌ها وجود داشت، تخلیه و به میزان تولید افزوده شد.

مطالب بیشتر
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با ایجاد محدودیت و کنترل عرضه و قیمت، فعلا شرایط را به نفع مصرف‌کننده رقم زد تا با توافقی که با انجمن‌ها و صنوف تولیدی خواهد داشت بر اساس ظرفیت تولید واحدها در سامانه بهین یاب، اقدامات لازم را انجام داده و سپس به سمت آزادسازی سقف رقابت مواد اولیه اقدام کند.

مطالب بیشتر
صنعت استراتژیک آلومینیوم در جستجوی نیروی متخصص
صنعت استراتژیک آلومینیوم در جستجوی نیروی متخصص

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت سراج آلومینیوم آذربایجان، تولیدکننده پروفیل آلومینیومی گفت: درحالی‌که صنعت استراتژیک آلومینیوم روند رو به رشدی را طی می‌کند، متاسفانه با کاهش نیروی انسانی متخصص طی ماه‌های اخیر مواجه هستیم که ضرورت دارد تمهیدات لازم برای رفع این معضل اندیشیده شود.

مطالب بیشتر
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ

پنجره ایرانیان: شرکت دکونیک در نمایشگاه نورنبرگ 2016 محصولات جدیدی را به بازار عرضه کرد.

مطالب بیشتر
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ شرکت پیروتک (Pyrotek) آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، قصد راه‌اندازی یک واحد تولیدی در دوبی را دارد.

مطالب بیشتر
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو

پنجره‌ایرانیان؛ یک استارت‌آپ ایتالیایی درصدد است که پنجره‌هایی مجهز به پنل‌های خورشیدی با فناوری نانو به تولید برساند.

مطالب بیشتر
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود که با افتتاح این واحد، تولید آلومینیوم کشور دو برابر می‌شود.

مطالب بیشتر
اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری بر صنعت آنادایزینگ وارد شده است
اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری بر صنعت آنادایزینگ وارد شده است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت صنایع آلومینیوم ماندگار و فعال در حوزه آنادایزینگ آلومینیوم گفت: تداوم فشارهای اقتصادی و محیطی بر صنعت آلومینیوم منجر به کاهش توجهات به مقولۀ کیفیت شده که می‌تواند اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری را بر پیکرۀ این صنعت و به‌ویژه بخش آنادایزینگ وارد آورد.

مطالب بیشتر