راهکارهای خروج از رکود بازار مسکن
1402/07/22
پنجره‌ایرانیان؛ قیمت مسکن از ابتدای امسال سه روند متفاوت را تجربه کرده است؛ طی دو ماه نخست سال قیمت مسکن افزایشی بود، اما به‌تدریج این مسیر تغییر کرد و قیمت‌ها در بازار کاهشی شدند. حالا اما مدت‌هاست قیمت مسکن متوقف شده و رشد و نزول خاصی را تجربه نمی‌کند. این روند بازار را در رکود عمیقی فرو برده است. منصور غیبی، تحلیلگر و پژوهشگر بازار مسکن معتقد است همچنان راهکارهایی برای خارج کردن بازار مسکن از رکود وجود دارد.
راهکارهای خروج از رکود بازار مسکن

 منصور غیبی، پژوهشگر اقتصاد مسکن در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در مورد وضعیت کنونی بازار مسکن بیان کرد: «بازار مسکن متاسفانه اکنون در رکود به سر می‌برد. این رکود نه به نفع مردم است و نه دولت، زیرا گردش سرمایه و ثروت را به‌نوعی در اقتصاد مسکن از دست داده‌ایم و تمام وجوه سرمایه‌گذاری، خدمات مربوط به فنی و مهندسی، امور مربوط به پیمانکاری و ساخت‌وساز نیز همگام با رکود حرکت می‌کنند.»

او ادامه داد: «این رکود در ذات خود به اقتصاد مسکن آسیب می‌زند و طبیعی هم است. اگر عوامل رکود را کنار هم قرار دهیم به این نتیجه می‌رسیم که یا ناشی از کنترل روانی التهابات بازار است یا افزایش قیمت به سطحی رسیده که بازار ازلحاظ قیمتی اشباع شده است.»

غیبی دراین‌باره توضیح داد: «من این دو دلیل را می‌توانم تایید کنم؛ یعنی هم دخالت دولتمردان برای کاهش التهاب را می‌توان تایید کرد و از سوی دیگر بحث سوداگری که خود را به حوزه اقتصاد مسکن تحمیل کرده است و باعث می‌شود با هر تکانه کوچکی شاهد افزایش قیمت و حضور کاسبان و سوداگرانی باشیم که به ملک و آپارتمان به‌عنوان سرمایه نگاه می‌کنند.»

این پژوهشگر اقتصاد مسکن همچنین گفت: «این موارد باعث می‌شود شاهد افزایش قیمت در بازار باشیم، ولی اکنون ما با رکود عجیب‌وغریبی مواجه هستیم که اگر برای آن فکری نشود، ممکن است تثبیت شود و خروج از این وضعیت و عبور از آن و ورود به یک رونق عادی ثقیل باشد.»

غیبی در مورد خروج بازار مسکن از رکود هم توضیح داد: «ازآنجاکه سیاست‌مدار می‌خواهد جامعه را در این شرایط حفظ کند باید اقدام مناسبی برای خروج از رکود از سوی سیاست‌گذاران و مجریان انجام شود. اگر چنین حرکتی ایجاد شود و رونق در سایر بازارهای موازی نیز به تعادل برسد طبیعتا مسکن نیز وارد رونق خواهد شد.»

او در مورد سانسور آماری در حوزه مسکن بیان کرد: «از سال گذشته آماری از بازار مسکن منتشر نشده و این در حالی بوده که برخی مسئولان ادعا می‌کنند قیمت مسکن در چندماه گذشته مسیر نزولی داشته است.»

او ادامه داد: «منتشر نکردن آمار باعث نخواهد شد تاثیرات افزایش قیمت، رفتار سوداگرانه یا التهابات بازار از این وضعیت خود را خارج کند بلکه به مسیر خود ادامه می‌دهد. اکنون آمار موجود نیست و در غیاب آمارهای رسمی هجوم بحث‌هایی که به شرایط منفی دامن می‌زند و می‌تواند در اقتصاد مسکن موثر باشد در جامعه جای خود را باز می‌کند.»

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر