رشد 100 درصدی سهام ایرالکو در 6 ماه گذشته
1398/04/10
پنجره ایرانیان؛ برخلاف روند کلی قیمت جهانی فلز آلومینیوم در نیمه اول سال 2019 میلادی (از دی‌ماه 1397)، ارزش سهام شرکت ایرالکو پیوسته در حال صعود بوده است؛ به‌طوری‌که ارزش نماد فایرا، طی این مدت حدود 100 درصد افزایش یافته است.
رشد 100 درصدی سهام ایرالکو در 6 ماه گذشته

به گزارش فلزات آنلاین، طی 6 ماه گذشته، ارزش سهام شرکت آلومینیوم ایران (فایرا)، حدود 96 درصد رشد داشته است که بیشترین میزان صعود، طی این بازه از ابتدای عرضه آن در بورس است. تنها در دی‌ماه 1397 (ماه ژانویه) ارزش سهام ایرالکو 24 درصد افزایش یافت که با در نظر گرفتن تغییرات یک‌درصدی قیمت جهانی آلومینیوم در آن مقطع، می‌توان ابراز کرد که ارزش فایرا بیشتر تحت تاثیر پالس مثبت بازار از فروش بیشتر از مقدار پیش‌بینی‌شده تا دی‌ماه 1397 بود. مشابه این شرایط، فروش اردیبهشت گذشته نیز بیشترین میزان در 8 ماه گذشته بود. این عوامل به روند روبه رشد فایرا در بورس کمک کرد. نمودار، تغییرات ارزش سهام ایرالکو در 6 ماه گذشته (نیمه اول سال 2019) را نشان می‌دهد.

این رشد ارزش در شرایطی است که بررسی قیمت جهانی آلومینیوم نسبت به 6 ماه قبل، حدود 4 درصد کاهش را نشان می‎دهد. پس از تشدید مجدد تنش‌های تجاری چین و آمریکا، اوضاع بازار کامودیتی‌ها نیز به‌هم‌ ریخت و قیمت‌ها بار دیگر وارد فاز انقباضی شد. هر تن آلومینیوم که با امیدواری از به سرانجام رسیدن مذاکرات تجاری به بالای 1900 دلار رسیده بود، طی 3 ماه اخیر با بیش از 7 درصد کاهش، در حال حاضر به 1776 دلار بر تن رسیده است.

علاوه بر این، نرخ ارز در بازار آزاد، روند افزایشی را پشت سر گذاشته و طی یک ماه اخیر در کانال 13 هزارتومانی متوقف بوده است. اگرچه با توجه به کاهش چشم‌گیر صادرات آلومینیوم کشور، درآمدهای ارزی شرکت‌های این صنعت نیز رو به کاهش است و رشد نرخ ارز، تاثیر کمتری در صعود ارزش سهام شرکت‌های بورسی آلومینیوم نسبت به گذشته دارد. علاوه بر این، تحریم اخیر صنعت فلزی ایران توسط آمریکا نیز ممکن است تاثیر منفی بیشتری بر کاهش صادرات آلومینیوم بر جای بگذارد.

از دیگر عوامل تاثیرگذار در رشد ارزش سهام ایرالکو، کاهش قیمت پودر آلومینا بوده است. این پودر، ماده اولیه در فرآیند تولید شمش آلومینیوم است و به‌طور متوسط از هر 2 تن، پودر آلومینا، یک تن شمش آلومینیوم به دست می‌آید. قیمت پودر آلومینا، هم‌اکنون در بازار جهانی روندی نزولی دارد و طی نیمه اول سال 2019 میلادی، حداقل 14 درصد کاهش پیدا کرده است. توقف فرآیند تولید در کارخانه Xinfa در ایالت ژیائوکوی چین، منجر شده بود تا عرضه این ماده که ماده اولیه شمش آلومینیوم است تا حدی مختل شود و رشد قیمتی مقطعی حاصل شود. این کارخانه، ظرفیت تولید سالانه حدود 2.8 میلیون تن آلومینا را دارد. بااین‌وجود، روند نزولی قیمت آلومینا در بازارهای بین‌المللی تحت تأثیر از میان رفتن وقفه تولیدی در برزیل، باعث روند نزولی قیمت‌ها حتی در بازار چین شد. این عامل نیز تاثیر خوبی بر وضعیت سهام فایرا در بازار بورس داشت و به روند صعودی ارزش آن‌که طی 6 ماه گذشته ادامه داشته است، کمک کرد.

 

 

شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان هم‌زمان با انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره

پنجره‌ایرانیان؛ آکادمی ساتیان کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره را با حضور استادان ایران و آلمان در دی‌ماه 96 برگزار می‌کند.

مطالب بیشتر
دوگانه ضد صادراتی بازار آلومینیوم
دوگانه ضد صادراتی بازار آلومینیوم

پنجره‌ایرانیان؛ تا‌ امروز تولید جهانی آلومینیوم در سال حدود ۶۴ میلیون تن بوده که چین مشابه بسیاری از بخش‌های دیگر، عمده‌ترین مصرف‌کننده و تولیدکننده این فلز در جهان است.

مطالب بیشتر
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد

پنجره ایرانیان: مجمع عمومی عادی انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران در روز 12 مرداد ماه برگزار شد.

مطالب بیشتر
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد

پنجره‌ایرانیان شماره 136 خود را منتشر کرد؛ در نشریه بهمن‎ماه 97 پنجره‌ ایرانیان می‌خوانید:

مطالب بیشتر
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت ایران آلومینیوم گفت: با توجه به کاهش میزان مصرف برق در تیرماه امسال، باید تولید مجموعه افت پیدا می‌کرد اما با خروج تعدادی از دیگ‌ها از مدار تولید، مذابی که در این دیگ‌ها وجود داشت، تخلیه و به میزان تولید افزوده شد.

مطالب بیشتر
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با ایجاد محدودیت و کنترل عرضه و قیمت، فعلا شرایط را به نفع مصرف‌کننده رقم زد تا با توافقی که با انجمن‌ها و صنوف تولیدی خواهد داشت بر اساس ظرفیت تولید واحدها در سامانه بهین یاب، اقدامات لازم را انجام داده و سپس به سمت آزادسازی سقف رقابت مواد اولیه اقدام کند.

مطالب بیشتر
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ

پنجره ایرانیان: شرکت دکونیک در نمایشگاه نورنبرگ 2016 محصولات جدیدی را به بازار عرضه کرد.

مطالب بیشتر
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ شرکت پیروتک (Pyrotek) آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، قصد راه‌اندازی یک واحد تولیدی در دوبی را دارد.

مطالب بیشتر
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو

پنجره‌ایرانیان؛ یک استارت‌آپ ایتالیایی درصدد است که پنجره‌هایی مجهز به پنل‌های خورشیدی با فناوری نانو به تولید برساند.

مطالب بیشتر
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود که با افتتاح این واحد، تولید آلومینیوم کشور دو برابر می‌شود.

مطالب بیشتر
اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری بر صنعت آنادایزینگ وارد شده است
اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری بر صنعت آنادایزینگ وارد شده است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت صنایع آلومینیوم ماندگار و فعال در حوزه آنادایزینگ آلومینیوم گفت: تداوم فشارهای اقتصادی و محیطی بر صنعت آلومینیوم منجر به کاهش توجهات به مقولۀ کیفیت شده که می‌تواند اثرات تخریبی جبران‌ناپذیری را بر پیکرۀ این صنعت و به‌ویژه بخش آنادایزینگ وارد آورد.

مطالب بیشتر