روزی ۲ کارگر ایرانی به خانه برنمی‌گردند!
1397/02/17
پنجره ایرانیان؛ کارگران زیادی هر روز صبح خود را از بیم حوادثی مانند «ریزش ساختمان»، «مسمومیت»، «آتش‌سوزی»، «سقوط از ارتفاع»، «خفگی» و … شروع می‌کنند.
روزی ۲ کارگر ایرانی به خانه برنمی‌گردند!

به گزارش ایسنا، براساس آمار سازمان‌ بین‌المللی کار، در بین میلیاردها کارگری که هر روز در سراسر جهان به محل کار می‌روند، ۶۳۰۰ نفر از آنان هیچ‌گاه برای غروب به خانه برنمی‌گردند و قربانی حوادث ناشی از محیط کار می‌شوند. همچنین این آمارها نشان می‌دهد که سالانه حدود ۲ میلیون نفر از کارگران جهان قربانی حوادث ناشی از محیط کار می‌شوند.

حوادث ناشی از کار تنها مختص به ایران نیست. برخی به واسطه کار در محیط‌های شیمیایی، بعد از چند سال به انواع بیماری‌های خطرناک مانند سرطان مبتلا می‌شوند. برای آنان که در بخش ساختمان مشغول به فعالیت هستند به مراتب حوادث ناگوارتری مانند سقوط از ارتفاع و ریزش مصالح رخ می‌دهد.

گویا کارگران باید بپذیرند که در طول زمان کار به احتمال زیاد حداقل یک بار در معرض چنین حوادثی قرار می‌گیرند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تازگی در بخشی از گزارش خود تحت عنوان «ویژه‌نامه روز جهانی کارگر» به موضوع حوادث ناشی از محیط کار در ایران پرداخته است.

براساس گزارش مذکور، آمارها به ما می‌گویند هم میزان حوادث ناشی از محیط کار و هم تعداد حادثه‌دیدگان ناشی از حوادث در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل‌ توجهی داشته است. این گزارش تایید می‌کند که تعداد موارد منجر به فوت از ۸۱۴ نفر در سال ۱۳۹۵، به ۸۴۳ نفر در سال ۱۳۹۶ رسیده است.

شاید در نگاه اول این آمار چندان چشمگیر نباشد اما هنگامی‌که این نکته را در نظر می‌گیریم که فوت ۸۴۳ نفر، افراد و خانواده‌های زیادی را در معرض آسیب قرار می‌دهد، وضعیت به گونه دیگری خواهد بود؛ چرا که جان‌باختگان ناشی از محیط کار معمولا جزء سرپرستان خانوار محسوب می‌شوند.

با این حال، علاوه بر ۸۴۳ نفر کارگر ایرانی که در سال ۹۶ با مرگ دست‌و‌پنجه نرم کرده‌اند، تعداد زیاد دیگری از افراد نیز دچار شکستگی، قطع عضو، سوختگی، جراحت و … شده‌اند.

براساس گزارش مذکور از جمله عواملی که بیشترین نقش را در سال ۹۶ در بروز حوادث محیط کار داشته‌اند می‌توان به ترتیب به «سقوط کردن و لغزیدن»، «گیر کردن داخل یا بین اشیاء و ماشین»، «برخورد با اشیاء و تجهیزات» و «سقوط اشیاء» اشاره کرد.

این آمار نشان می‌دهد که عامل «سقوط کردن و لغزیدن» با اختصاص۳۳٫۹ درصد از حوادث کار به خود بیشترین نقش را در این حوادث داشته است. نکته‌ای که باید در اینجا در نظر گرفت این است که کارگران بخش ساختمان و مسکن بیشتر از سایر کارگران در معرض «سقوط کردن و لغزیدن» و به طور کل حوادث ناشی از کار  هستند.

اما آمار ویژه‌نامه وزارت کار نیز مهر تاییدی بر ادعای فوق است. براساس این گزارش بخش ساختمان در سال ۱۳۹۶ با اختصاص ۴۰۵۸ حادثه ناشی از کار به خود در صدر ایستاده است. سایر بخش‌های صنعت، کشاورزی و بخش تامین آب و برق و گاز هر کدام به ترتیب با اختصاص ۳۶۵۹، ۳۸۲ و ۲۲۶ حادثه به خود در رتبه‌های دیگر هستند.

آنگونه که گزارش وزارت کار تایید کرده، در سال ۱۳۹۶، استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و گلستان هر کدام به ترتیب با فوت ۲۰۴، ۶۳، ۵۲، ۴۹ و ۴۸ نفر به لحاظ مرگ‌و‌میر ناشی از کار در صدر هستند.

آمار فوق نشان می‌دهد که استان‌های یاد شده که دارای بیشترین مرگ‌و‌میر ناشی از محیط کار هستند، استان‌هایی هستند که سهم قابل‌توجهی را نیز در اشتغال بخش صنعتی دارند. ضمن آنکه در مورد استان گلستان نباید حادثه معدن یورت در ابتدای سال ۹۶ را نادیده گرفت که موجب افزایش سهم این استان شده است.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
محرومیت صنعت پروفیل آلومینیوم از رقابت‌های جهانی
محرومیت صنعت پروفیل آلومینیوم از رقابت‌های جهانی

پنجره‌ایرانیان؛ قدمت تولید پروفیل آلومینیومی در کشور شاید بیشتر از کشورهای همسایه باشد اما این قیاس، نشان‌دهنده برتری ایران در این زمینه نیست زیرا تولیدکنندگان پروفیل در کشور ترکیه، در مدت‌زمانی که وارد این حوزه پرسود شده‌اند، از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود بهره برده‌اند و توانسته‌اند بعد از مدت‌زمان کوتاهی، سرمایه اولیه خود را برگردانند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر