رونمایی از آیین‌نامه کنترل ساختمان به تعویق افتاد
1396/01/23
پنجره‌ایرانیان: بر اساس تصمیمات وزیر راه و شهرسازی، معاون مسکن و ساختمان وزیر و نیز رئیس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان، رونمایی از اصلاحیه آیین‌نامه کنترل ساختمان به تعویق افتاد.
رونمایی از آیین‌نامه کنترل ساختمان به تعویق افتاد

به گزارش ایسنا، در شرایطی که پیش‌ازاین عنوان می‌شد آیین‌نامه کنترل ساختمان به‌زودی تصویب می‌شود، پیرو تصمیماتی که در جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی در روز چهارشنبه مورخ ۱۶ فروردین‌ماه در ساختمان شورای مرکزی گرفته شد، در تاریخ ۲۰ فروردین جلسه‌ای با حضور آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان و فرج اله رجبی، رئیس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان در خصوص بررسی مواردی از آیین‌نامه کنترل در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد.

به گفته رجبی در این جلسه مقرر شد با تامین یک فرصت زمانی مناسب مواردی از آئین‌نامه مذکور مورد تبادل‌نظر مجدد قرار گیرد.

بنابراین گزارش اولین نسخه آیین‌نامه کنترل ساختمان در سال گذشته منتشر شد و در ماهه‌ای اخیر یک گروه کارشناسی حقوقی و فنی در قالب کمیسیون مبحث دوم مشغول بررسی دقیق این آیین‌نامه است که مطالب و نظرات به اطلاع تدوین‌کنندگان و موثران این آیین‌نامه می‌رسد. نظرات کارشناسی به کسانی که مسوولیت دارند مستمرا انتقال پیدا می‌کند و اخیرا هم روسای سازمان‌های نظام‌مهندسی در این خصوص نامه‌نگاری داشتند.

نسخه قبلی در قالب یک پیش‌نویس ۱۶۰ ماده‌ای مفصل و ازلحاظ ساختاری دچار مشکلات و بعضا تناقضاتی بود که در نسخه ۴۶ ماده‌ای اخیر این مشکلات ساختاری تا حدود زیادی کم شده‌اند، اما به گفته کارشناسان، روح حاکم همان فضایی است که در نسخه قبلی بود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان تهران بابیان اینکه نقش و جایگاه سازمان‌های نظام‌مهندسی در این آیین‌نامه بسیار کم دیده‌شده است، افزود: این از نقاط ضعف این آیین‌نامه است که از پتانسیل‌های یک سازمان صنفی تخصصی قانونی به این کمی استفاده شود. بسیاری از وظایفی که در آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ فعلی و مبحث دوم مقررات ملی فعلی به عهده این سازمان است از اختیارات این سازمان در حوزه کنترل ساختمان حذف شده است.

مهدی روانشادنیا خاطرنشان کرد: در بیش از دو دهه عمر سازمان‌های نظام‌مهندسی ساختمان، مهندسان خدمات قابل‌توجهی را در قالب نظارت ۱.۵ میلیارد مترمربع ساختمان در سراسر کشور انجام داده‌اند و به قطع کیفیت ساخت امروز با سال ۷۰ قابل‌مقایسه نیست. در بلوغ مسائل صنفی و حرفه‌ای هم همین است.

وی ادامه داد: نمی‌شود کتمان کرد که سازمان‌های نظام‌مهندسی در سراسر کشور، امروز با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند. ما هر چه بتوانیم پول‌های اضافی را از سازمان‌ها دور نگه‌داریم، این سازمان‌ها با حواشی کمتر روبرو خواهند بود و به کار اصلی خود می‌رسند. ما این کار را به مجمع اخیر پیشنهاد دادیم و خوشبختانه مجمع مصوب کرد که حق‌الزحمه نظارت به‌حساب ناظران واریز شود.

به گفته روانشادنیا، همین حواشی و مشکلات در بحث ارجاع کار هم وجود دارد. این روزها ساخت‌وساز کم و در حد نصف ارقام سال ۱۳۹۱ است و تعداد اعضای دارای پروانه مهندسی ساختمان رشد قابل‌توجهی پیداکرده و همه این انتظار را از سازمان‌ها دارند. علاوه بر این، سازمان ما هنوز در حوزه آموزش و ترویج که از مصرحات قانونی وظایفش است، نتوانسته انتظارات را برآورده کند. همچنین، سیاست‌گذاران باید برای سازمان‌های نظام‌مهندسی ماموریت‌های جدیدی تعریف کنند.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر

پنجره ایرانیان: اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اعلام تجمع برخی از مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان جلوی شورای شهر تهران، گفت: در آخرین جلسه مقرر شد تا شهرداری تهران، موارد اصلاحی فرآیند را انجام دهد.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر