صحبت‌های شریعتمداری در مراسم تکریمش از وزارت صنعت
1397/08/15
پنجره‌ایرانیان؛ وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه توقف رشد نرخ ارز تصمیمی راهبردی از سوی دولت بود، گفت: تغییراتی که اتفاق افتاد، محدودیت‌هایی در اقتصاد کشور ایجاد کرد و نرخ ارز افزایش یافت، بااین‌حال دولت تصمیم گرفت روند رو به رشد نرخ ارز را متوقف کند.
صحبت‌های شریعتمداری در مراسم تکریمش از وزارت صنعت

به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید صنعت، معدن و تجارت که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور اسحاق جهانگیری- معاون اول رئیس‌جمهوری- و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فعالان صنعتی، معدنی و تجاری کشور در حال برگزاری است، اظهار کرد: در طول بیش از یک سال که در وزارت صنعت، معدن و تجارت به خدمت مشغول بودم، حوادثی اتفاق افتاد که خارج از اراده ما بود و اولین مورد آن به حوزه سیاست خارجی مربوط می‌شد و نتیجه این حوادث، بروز عدم قطعیت‌ها در اقتصاد و پمپاژ یاس و ناامیدی در جامعه بود و آثار آن را در سیاست‌های ارزی، تولید و تجارت شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از آن در بسیاری از گروه‌های کالایی شاهد رشد بودیم و تا بهمن‌ماه سال گذشته روند طبیعی در اقتصاد داشتیم و آنچه تحت عنوان بحران ناکارآمدی اطلاق می‌شود وجود نداشت، خاطرنشان کرد: تغییراتی که اتفاق افتاد، محدودیت‌هایی در اقتصاد کشور ایجاد کرد و نرخ ارز افزایش یافت، بااین‌حال دولت تصمیم گرفت روند رو به رشد نرخ ارز را متوقف کند که تصمیمی راهبردی بود.

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه درحال‌حاضر پس از چند ماه انتقاداتی به سیاست‌های ارزی وارد می‌شود، گفت: در آن روزها کشور در لبه پرتگاه بود و باید چنین تصمیمی اخذ می‌شد. امروز نیز با دو نوع ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای کالاهای خاص، مواد اولیه، کالاهای اساسی و موردنیاز مردم پرداخت می‌شود و ارز ۷۵۰۰ تومانی برای باقی کالاها مواجهیم که با نرخ ارز در بازار آزاد تفاوت دارد.

شریعتمداری با بیان اینکه در بخش سامانه ثبت سفارش تلاش شد تا مأموریت‌ها بین وزارتخانه‌های مختلف تقسیم شود تا کارها در مسیری پیش برود که کنترل و نظارت بیشتری صورت گیرد، اظهار کرد: امروز و در شرایط تحریم باید در ابعاد گوناگون برای تسهیل امور تولید گام‌های اساسی برداشته شود چراکه درحال‌حاضر کشور به تولید نیاز دارد و اگر در بخش تولید قطعه‌ای نیاز است باید با یک تماس تولیدکننده بتواند قطعه را دریافت کند و نباید در صف واردات کالا از طریق نیما قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه امروز کشور نیازمند این است تا مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را با مکانیسم بدون انتقال ارز و بدون اینکه از سامانه نیما ارز گرفته شود انجام دهد، یادآور شد: در گذشته راهکاری تحت عنوان «حساب باز» مدنظر قرار گرفت که بین تولیدکنندگان در داخل و خارج کشور و شرکای آن‌ها برقرار بود، اما امروز کاملا متوقف شده است و انتظار داریم در چارچوبی اجازه دهیم این اقدام مجدد انجام شود.

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه حیات کشور درگرو حمایت از تولید است و در این راستا باید اقداماتی در جهت تسهیل امور تولید انجام گیرد، گفت: علاوه بر این امروز بسیاری فروشندگان حاضرند نسبت به فروش کالای خود اقدام کنند و باید شرایط آن را فراهم کنیم.

شریعتمداری در پایان نیز ترامپ را بسیار کوچک‌تر از آن دانست که ملت و مردم بزرگ ایران را متوقف کند.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر