طرح صنعتی‌سازی ساختمان در وزارت دفاع افتتاح شد
1400/05/05
پنجره‌ایرانیان؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظارت میدانی سال گذشته از خوزستان و تعیین اعتبار هزار میلیارد تومانی برای رفع مشکلات این استان، با تاکید بر این‌که ما از نبود امکانات و پول رنج نمی‌بریم بلکه رنج اساسی ما در حوزه مدیریت و باور است گفت: باوجود تعیین روستاهایی که دارای تنش آبی هستند و نیز مشخص شدن وزارتخانه متولی رفع انجام کار درحالی‌که بنا بود با تامین اعتبار هزار میلیارد تومانی بخشی از کار شروع شود اما بروکراسی اداری و مدیریتی آن‌قدر این موضوع را چرخاند تا تبدیل شد به مشکلی که امروز می‌بینیم.
طرح صنعتی‌سازی ساختمان در وزارت دفاع افتتاح شد

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در مراسم آغاز به کار پروژه طرح صنعتی سازی ساختمان وزارت دفاع ضمن تبریک میلاد باسعادت امام هادی (ع) و عید ولادت و امامت عید سعید غدیرخم، گفت: باعث خوشحالی بنده بود که توفیق داشتم در مراسم بهره‌برداری از کارخانه صنعتی سازی ساختمان که با زحمات نیروهای مسلح و همت جوانان پرکار و باسابقه و با دانش فنی و تکنولوژی روز دنیا اجرایی شد، حضور داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی موضوع مسکن به‌عنوان یک صنعت پیشران اقتصادی و بسیار مهم موردتوجه قرار گرفته است به‌نحوی‌که چند ماه گذشته قانونی برای تولید یک‌میلیون مسکن در سال تثبیت شد تا در برنامه هفتم در دستور کار قرار بگیرد.

وی ادامه داد: امروز شاهد برخی موضوعات و مشکلات در کشور همانند موضوع آب در استان خوزستان هستیم ازاین‌رو برای چندمین بار تاکید می‌کنم که ما از نبود امکانات و پول رنج نمی‌بریم بلکه رنج اساسی ما در حوزه مدیریت و باور است.

قالیباف اظهار کرد: بنده در اولین نظارت میدانی از مناطق محروم به استان خوزستان رفتم، بسیاری تعجب کردند که مگر خوزستان منطقه محروم است! اما واقعیت تلخ این است که این استان باوجود امکانات فراوان، استانی محروم و بحران آب در این منطقه بسیار جدی است.

وی افزود: در نظارت میدانی ۴ روزه به استان خوزستان مشخص شد که ۷۴۰ روستا با تنش آبی روبه‌رو هستند. برای حل این معضل مهم، روستاها مشخص شد و وزارتخانه متولی رفع این معضل هم تعیین شد. هزار میلیارد تومان اعتبار قطعی هم برای مشکلات خوزستان تعیین شد و بنا بود بخشی از کار شروع شود اما سیستم بروکراسی، اداری و مدیریت این‌قدر این موضوع را چرخاند و چرخاند تا امروز تبدیل به آنچه شد که می‌بینیم و امروز می‌بینیم که هنوز اندر خم یک کوچه هستیم؛ درحالی‌که یک گره به‌راحتی باز می‌شد آن را تبدیل به یک مشکل کردیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: مشکل بعدی کشورمان بحث باور است بنده از چند ماه گذشته در جریان این پروژه بودم و حال خوشحال هستم که در افتتاح این مجموعه حضور دارم ازاین‌رو از امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همکارانشان که این پروژه را شجاعانه دنبال کردند تشکر و قدردانی می‌کنم.

قالیباف با تاکید بر اهمیت اینکه ما می‌توانیم، گفت: دوستان نظامی می‌دانند در دوران دفاع مقدس با همین بحثی که حضرت امام (ره) فرمودند ما توانستیم کار را پیش بردیم. یکی مانند بنی‌صدر می‌گفت ما نمی‌توانیم و دلایلی برای این کار می‌آوردند که بیهوده بود. ظاهر درستی داشت با باطنی غلط.

وی ادامه داد: در آن زمان آتش توپخانه پرحجم اصلا نداشتیم و در آتش توپخانه حداکثر به‌صورت محدود ۲۵ کیلومتر را در آن زمان می‌توانستیم تحت پوشش بگذاریم آن‌هم با آتش بسیار کم؛ که این کار در جنگ هیچ معنایی ندارد و اگر برد آتش توپخانه ۲۰ کیلومتر باشد یعنی نجنگ و جنگ امکان‌پذیر نیست.

قالیباف اضافه کرد: اما جوانان کشور ایستادند و امروز شاهد هستیم در حوزه همان آتش با ظرفیت موشکی خود ۲۰۰۰ کیلومتر از خاک خودمان برای نقطه مدنظر می‌توانیم تصمیم بگیریم که این‌ برای بازدارندگی و همان باوری است که می‌گویم به آن اعتماد داشته باشیم. امروز با همان روحیه بالاست که ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهیم و وارد کشورهایی شده‌ایم که پرتاب ماهواره انجام می‌دهیم درحالی‌که ۳۰ سال قبل برای پرتاب آتش خمپاره دچار مشکل بودیم و این مهم دستاورد باور ما است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر در کشور دچار مشکل هستیم به خاطر ضعف مدیریت و بی‌توجهی به فرهنگ ما است درحالی‌که ما می‌توانیم به جوانان و کارمان اعتماد کنیم.

وی در همین زمینه تصریح کرد: بحث مربوط به مسکن نشان داد با توجه به اینکه در کشور زلزله‌خیز هستیم هنوز تبعات یک زلزله را جمع نکرده نقطه دیگر کشور زلزله اتفاق می‌افتد. آن را جمع نکرده جای دیگر سیل را شاهدیم. ما جزو ۱۰ کشور نخست حادثه‌خیز دنیا هستیم که این به ما دیکته می‌کند باید در ایمن‌سازی، سرعت سازی، کیفیت ساختمان و قدرت انتقال ساختمان در بحث‌های مربوط به اقتصادی بودن در این تکنولوژی، در لبه‌های علم و تکنولوژی دنیا قرار بگیریم که در اینجا در وزارت دفاع تشکر می‌کنم که با همان روحیه دفاع مقدس پا به این عرصه گذاشتند و مهم‌تر اینکه به تیم بچه‌های جوان این‌کاره اعتماد کردند.

 

ما ساختمان را صنعتی‌سازی و بومی‌سازی کرده‌ایم اما اگر این صنعت را مردمی‌سازی نکنیم در نطفه خفه می‌شود

وی افزود: ما ساختمان را صنعتی‌سازی و بومی‌سازی کرده‌ایم اما اگر این صنعت را مردمی‌سازی نکنیم در نطفه خفه می‌شود. پس ساختمان باید مردمی سازی شود. اگر می‌توانیم شش هزار واحد در سال در یک اشل ۱۲ طبقه دنبال کنیم باید در جغرافیاهای متفاوت کشور بر اساس نیازها، بحث‌های ژئوتکنیکی و آیین‌نامه‌های موجود، بحث شهر و روستا، قیمت تمام‌شده و نیازهایی که در این سازه‌ها ضرورت دارد باید مردمی سازی شود یعنی صنعت‌گران ما همه باید وارد این صحنه شوند.

قالیباف گفت: طبق آنچه در مجلس برای طرح مسکن تصویب‌شده، قرار نیست دولت یک‌میلیون مسکن بسازد. دولت یک مسکن هم نباید بسازد. چون دولت هم گران می‌سازد و هم به‌جای یک‌میلیون، ۱۰۰ هزار مسکن هم نمی‌تواند بسازد. باید این را به‌طور کامل مردمی‌سازی کنیم و اجازه دهیم جوانان و سرمایه‌گذاران پای‌کار بیایند. ظرفیت‌هایی داریم که قوانین و مقررات را درست کند که درست کردیم. زمین ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه یک ساختمان است ما صندوق زمین و مسکن را در این قانون در مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی کرده‌ایم یعنی دولت بیاید با پرداخت بیشترین وام در بخش زمین آن را جبران کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز مسکن در فرهنگ ما و در شرایط اقتصادی کشور ما تنها یک سرپناه نیست و آسایش و آرامش مردم و امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را تحت تاثیر قرار داده است. در این شرایط سخت کرونایی هر دو طرف صاحب‌خانه و مستاجر در استرس و ناراحتی هستند. صاحب‌خانه آپارتمان کوچکی دارد که به‌عنوان دارایی می‌خواهد زندگی‌اش را اداره کند از آن‌سو مستاجر در یک شرایط سخت در آن خانه زندگی می‌کند صاحب‌خانه ناگزیر است اجاره را بالا آورد مستاجر توان ندارد و هر دو آسیب می‌بینند.

وی ادامه داد: مسکن امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را از بین برده است. چه بخواهیم چه نخواهیم یکی از اثرهای مهم در حوزه سرمایه،‌ خانه است و با این تورم رو به رشد اگر کسی امروز صاحب‌خانه نشود هیچ‌وقت صاحب‌خانه نمی‌شود.

قالیباف گفت: بعد می‌گوییم چرا ازدواج دیر انجام می‌شود و افزایش طلاق داریم یا اینکه چرا رشد ما در حوزه جمعیت منفی است. قطعاً مهم‌ترین عوامل همین‌ها هستند لذا اگر حضرت آقا می‌فرمایند مسکن یکی از پیشران‌های ما در حوزه اقتصاد کشور است به این دلیل است که در حوزه اجتماعی، فرهنگی و مسائل کلان افزایش جمعیت و آرامش، همه این‌ها لازمه این کار است. این‌ها از اولویت ما در مجلس شورای اسلامی و بدون شک از اولویت‌های برنامه هفتم توسعه است و امیدوارم این تیمی که این کار را بومی‌سازی کرد آن را مردمی سازی کند. چه‌بسا مردمی‌سازی کردن این صنعت به‌مراتب سخت‌تر از بومی‌سازی است.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر