عدم توجه به توسعه صنایع پایین‌دستی آلومینیوم
1399/12/16
پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت پانیذسازان دانا گفت: سرمایه‌گذاران عمدتا احداث واحدهای جدید را به سرمایه‌گذاری در توسعه واحدهای در حال فعالیت ترجیح می‌دهند که علت آن به ترس از دست دادن سرمایه در سرمایه‌گذاری‌های مشارکتی برمی‌گردد.
عدم توجه به توسعه صنایع پایین‌دستی آلومینیوم

حسین قنطار در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: صنایع پایین‌دست، رکن اصلی برای ادامه فعالیت صنایع بالادستی هستند پس سرمایه‌گذاران باید به فکر توسعه این بخش از زنجیره آلومینیوم کشور باشند زیرا در این صورت، این صنایع وضعیت تولید و فروش بهتری پیدا می‌کنند و این رونق به صنایع بالادستی سرایت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه جان بخشیدن به تولید می‌تواند حل معضلات اقتصادی را تسریع کند، گفت: اگر قرار باشد سرمایه‌گذاری در صنعت آلومینیوم کشور انجام شود، بهتر است این امر برای توسعه صنایع پایین‌دستی صورت بگیرد.

مدیرعامل شرکت پانیذسازان دانا در پاسخ به این سوال که عامل اصلی ارجحیت سرمایه‌گذاران به احداث واحد جدید به‌جای شراکت و سرمایه‌گذاری در واحدهای فعلی به‌منظور توسعه آن چیست، تصریح کرد: برخی از سرمایه‌گذاران که تاکنون از طریق واردات، سود قابل‌توجهی را به دست می‌آوردند اما در شرایطی که با ممنوعیت‌های وارداتی مواجه هستیم، برای سودآوری بیشتر به حوزه تولید ورود کرده‌اند اما علت اینکه سرمایه‌گذاری برای احداث واحد جدید را به توسعه واحدهای دیگر ترجیح می‌دهند، این است که اقدام اول را مطمئن‌تر ارزیابی می‌کنند.

قنطار اضافه کرد: وقتی سرمایه‌گذار برای احداث واحد صنعتی جدید، سرمایه‌‌‌گذاری می‌کند، به‌نوعی اختیار سرمایه خود را در دست دارد. درحالی‌که در فرایند سرمایه‌گذاری در واحدهای فعلی، تضمینی برای بازگشت سرمایه و سودآوری وجود ندارد.

این فعال صنعت آلومینیوم گفت: تاکنون نزدیک به 30 درصد سرمایه‌گذاری در صنعت آلومینیوم به‌صورت مشارکتی صورت گرفته و مابقی سرمایه‌گذاری‌ها توسط بخش خصوصی انجام شده است. به‌عنوان یک تولیدکننده اگر قصد سرمایه‌گذاری داشته باشم، قطعا به‌صورت مشارکتی در بخش پایین‌دست این کار را انجام خواهم داد. چراکه با تقویت حوزه پایین‌دست آلومینیوم، این صنعت پیشرفت بیشتری خواهد کرد اما تا زمانی که واسطه میان صنایع پایین‌دستی با Smelter ها و سرمایه‌داران، قرار گرفته باشند اجازه نخواهند داد صنایع پایین‌دستی آلومینیوم رونق را تجربه کند.

قنطار با اشاره به توسعه نامتوازن زنجیره آلومینیوم، عنوان کرد: صنایع پایین‌دستی به علت اینکه نقدینگی ضعیفی دارند، نمی‌توانند این قدرت را پیدا کنند که خود به‌صورت مستقل تامین مواد اولیه موردنیاز واحد تولیدی خود را انجام دهند و حتما باید پای یک واسطه در میان باشد. طبیعی است که دراین‌بین، همیشه سود و منفعت در جیب واسطه قرار می‌گیرد و طول مسیری که بین تولیدکنندگان بزرگ در بالادست و صنایع پایین‌دست آلومینیوم وجود دارد، هیچ‌گاه از وجود دلالان خالی نبوده و اجازه نمی‌دهند فاصله بین تولیدکننده و مصرف‌کننده شمش آلومینیومی به یکدیگر نزدیک شود.

وی اضافه کرد: تعداد شرکت‌ها در حوزه پایین‌دست زیاد است و تعاونی‌ها نیز عملا به خاطر عدم‌حمایت از سوی دولت و مسئولین، تعطیل شده‌اند و دیگر نمی‌توانند چرخه تولید صنایع کوچک را به حرکت درآورند و به آن رونق ببخشند؛ این امر موجب به وجود آمدن همین عدم توازن در زنجیره آلومینیوم شده است؛ یعنی یک تولیدکننده پایین‌دستی هیچ‌گاه نمی‌تواند 40 تن شمش آلومینیومی به‌صورت یکجا بخرد و به علت تعطیلی تعاونی‌ها، باید حتما از واسطه خرید کنند. وزارت صمت برای توسعه متوازن زنجیره می‌تواند اقدامات موثری انجام دهد اما باید این نکته را در نظر داشت که کار سخت و زمان‌بری خواهد بود.

این تولیدکننده آلومینیوم خاطرنشان کرد: تامین‌کنندگان بزرگ به‌جای اینکه با تعداد بالایی از صنایع پایین‌دستی ارتباط برقرار کنند، تنها یا دو تا سه نفر که چه شرکت‌های واقعی هستند و چه سوری، عقد قرارداد انجام می‌دهند و فقط این دو یا سه شرکت هستند که در نقش واسطه به صنایع پایین‌دستی شمش آلومینیومی که مهم‌ترین ماده اولیه موردنیاز این تولیدکنندگان است را می‌فروشند و بیش از این فعالیتی ندارند. باید نقش واسطه به‌کلی از زنجیره آلومینیوم حذف شود تا صنعت آلومینیوم دوباره جان بگیرد.

مدیرعامل شرکت پانیذسازان دانا در پایان این گفت‌وگو اظهار کرد: اگر روند ممنوعیت واردات ادامه پیدا کند، به‌یقین می‌توان گفت رقابت‌پذیری شدت بیشتری به خود خواهد گرفت اما در حال حاضر، تولیدکنندگان پایین‌دستی ازلحاظ توان مالی، نمی‌توانند شمش آلومینیومی را از بازار آزاد خریداری کنند تا بتوانند چرخه تولید خود را از رکود خارج کنند و به آن سرعت ببخشند. اگر وزارت صمت با دقت بیشتری بر اوضاع بازنگری داشته باشد، مشاهده خواهد شد که کیفیت محصولات آلومینیومی صنایع پایین‌دست، رشدی هرچند اندک اما موردقبول داشته است و این انتظار می‌رود تا این وزارتخانه هرچه زودتر شرایط را برای به فعلیت رساندن پتانسیلی که در این بخش وجود دارد، فراهم کند.

تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین
تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین

پنجره‌ایرانیان؛ پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل به سبد کالایی دکتروین اضافه شد.

مطالب بیشتر
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات‌ مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: چند سال است که صنعت آلومینیوم در سایه تحریم‌ها در حال فعالیت است و صنایع کشور با آن خو گرفته‌اند.

مطالب بیشتر
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin

پنجره‌ایرانیان؛ نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin برای گوشی‌های موبایل با سیستم‌عامل (Android و iOS) طراحی و به بازار عرضه می‌شود.

مطالب بیشتر
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ

پنجره‌ایرانیان؛ پایندژ تولیدکننده پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره از سراسر کشور نمایندگی فعال می‌پذیرد.

مطالب بیشتر
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی

پنجره‌ایرانیان؛ دومین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی در شهر تبریز برگزار شد.

مطالب بیشتر
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران

پنجره‌ایرانیان؛ آکپا ایران موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه برای محصولات سیستم‌های نمای کرتین‌وال شد.

مطالب بیشتر
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد

پنجره‌ایرانیان، رنگین آلومینیوم پاسارگاد محصول جدید افزودنی آچانت را روانه بازار کرد.

مطالب بیشتر
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز

پنجره ایرانیان: ماشین‏ آلات ایتالیایی مونتاژ در و پنجره ‏آلومینیومی با برند فوم اینداستری در شیراز نصب و راه ‏اندازی شد.

مطالب بیشتر
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم همانند شرکت‌های فولادی، در تامین مواد اولیه استراتژیک موردنیاز خود، مشارکت کنند.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل

پنجره‌ایرانیان؛ نشانی پستی شرکت پارس یراق پروفیل تغییر کرد.

مطالب بیشتر
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام

پنجره‌ایرانیان؛ بازرگانی سمام به متقاضیان واجد شرایط، نمایندگی فروش پروفیل کاتیا اعطا می‌کند.

مطالب بیشتر
Compare Products
Compare