قیمت مسکن ملی هر سه ماه یک‌بار تعدیل می‌شود
1399/09/24
پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی آخرین قیمت ساخت مسکن ملی را ۲.۷ میلیون تومان اعلام کرده و اظهارنظرهای دیگر نباید پوشش رسانه‌ای داده شود گفت: هر سه ماه یک‌بار در چارچوب پروژه‌های عمرانی کشور، نرخ ساخت تغییر می‌کند؛ زیرا هم‌زمان باید منافع سازندگان و متقاضیان لحاظ شود.
قیمت مسکن ملی هر سه ماه یک‌بار تعدیل می‌شود

محمود محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مسئولیت اعلام قیمت واحدهای مسکن ملی با وزارت راه و شهرسازی است و هرکس دیگر عددی را اعلام کرد نباید پوشش رسانه‌ای داده شود. وزارتخانه به دنبال عددی است که به‌عنوان پایه در کشور عمل شود.

وی افزود: طبیعی است باید قیمتی را تعیین کنیم که ترجیح سازندگان و مردم را در نظر داشته باشد. بین این دو به عددی برسیم که به نفع هردو بخصوص متقاضیان باشد. درعین‌حال امکان اجرا هم برای سازندگان هم وجود داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر قیمت متری ۲.۷ میلیون تومان خاطرنشان کرد: عدد ۲.۷ میلیون تومان بر اساس فهرست‌بها در چارچوب پروژه‌های عمرانی کشور و بر اساس تعدیل سه‌ماهه دوم سال ۱۳۹۹ محاسبه شده است. از ابتدا اعلام کردیم تعدیل‌های سه‌ماهه‌ای که سازمان برنامه برای طرح‌های عمرانی اعلام می‌کند مشمول پروژه اقدام ملی نیز خواهد شد؛ بنابراین سازندگان متضرر نمی‌شود و متقاضیان هم می‌دانند در این عدد محاسبه شده‌ای نفع آن‌ها در نظر گرفته شده است.

محمودزاده در پاسخ به این سوال که چرا از ابتدا قیمت مشخصی به متقاضیان اعلام نشده است گفت: ضریب تعدیل، موضوعی است که در پروژه‌های عمرانی کشور بر اساس افق قرارداد اعلام می‌شود. ما در پروژه‌ها دو راه داریم؛ یکی اینکه قرارداد را با عدد خیلی بالایی ببندیم که ریسک افزایش قیمت‌ها را در درون آن ببینیم. این یک ریسک برای سازنده و متقاضی است.

وی تصریح کرد: شیوه دوم، اطمینان پیدا کردن است. بدین‌صورت که اعلام می‌کنیم قرارداد بر اساس تاریخی که بسته می‌شود بر اساس قیمت روز خواهد بود. اگر قیمت‌های اصلی که در ضرایب تعدیل می‌آید در این دوره تغییر پیدا کرد، قیمت اعلامی نیز تغییر می‌کند و به‌روز می‌شود؛ زیرا باید شرایط سازنده را در نظر گرفت؛ زیرا اگر قیمت مصالح ساختمانی بیشتر شد یا باید از خودش هزینه کند یا پروژه را تعدیل کند. پس برای اینکه طرفین به اطمینان برسند که رعایت مصالح هر دو صورت گرفته، قانون‌گذار موضوع تعدیل نرخ‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

به گفته محمودزاده، ضریب تعدیل مستند به افزایش یا حتی کاهش قیمت است که البته به‌ندرت اتفاق می‌افتد. ممکن است افزایش جزئی وجود داشته باشد ولی این سوپاپ اطمینانی برای طرفین قرارداد و معامله است.

 

مسکن ملی در یک نگاه

شهریورماه ۱۳۹۸ طرح اقدام ملی مسکن با حضور رئیس‌جمهور کلنگ زنی شد. اولین واحدها از این پروژه ۴۰۰ هزار واحدی به تعداد ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد در روز یکم آبان‌ماه ۱۳۹۹ به دستور رئیس‌جمهور افتتاح شد. این پروژه از طریق آورده متقاضیان و ۱۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد ساخته می‌شود. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود ۴۰ میلیون تومان است. میانگین قیمت این واحدها در کل کشور طبق آخرین برآورد از هزینه‌های تابستان ۱۳۹۹ به متری ۲.۷ میلیون تومان می‌رسد. ثبت‌نام مرحله اول به پایان رسیده و متقاضیان واجد شرایط برای بارگذاری مدارک خود باید به سامانه tem.mrud.ir مراجعه کنند. مهلت بارگذاری مدارک و افتتاح حساب، پایان مهرماه اعلام شده بود که تا پایان آذرماه تمدید شده است. در صورت عدم واریز وجه یا انصراف متقاضیان اولیه، افرادی از لیست رزرو جایگزین آن‌ها می‌شوند.

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
ثبات بازار مسکن شکننده است
ثبات بازار مسکن شکننده است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در پنج ماه گذشته تورم بازار مسکن صفر شده است گفت: ادامه ثبات کنونی به عملکرد دولت آینده بستگی دارد اما می‌توان از دیدگاه افراد نزدیک رئیس‌جمهور برداشت کرد که به خلق پول و انبساط مالی اعتقاد دارند که اگر این برداشت درست باشد ایجاد تورم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
کلنگ زنی ۶۰۰۰ واحد مسکن ملی در آذربایجان غربی
کلنگ زنی ۶۰۰۰ واحد مسکن ملی در آذربایجان غربی

پنجره‌ایرانیان؛ ۶۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی در آذربایجان غربی با حضور وزیر راه و شهرسازی کلنگ زنی شد.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر