محاسبه ضریب انتقال حرارت (UW)
1396/07/19
پنجره ایرانیان; پای برچسب ‏های صرفه‏ جویی در انرژی به سیستم ‏های در و پنجره نیز گشوده شد.
محاسبه ضریب انتقال حرارت (UW)

چند سالی است که در کشورهای توسعه ‏یافته و در حال توسعه پیشرفت ‏های چشمگیر در طراحی و تولید مقاطع دقیق و فنی از سیستم‏ های در و پنجره و مخصوصا سیستم ‏های ترمال‏ بریک و متعاقب آنها توسعه فناوری در حوزه‏ های صنایع وابسته (یراق ‏آلات و اتصالات) و همچنین تولید شیشه ‏های کم ‏گسیل (low- e) و امکان کاهش مبادله انرژی گرمایشی یا سرمایشی به صورت واقعی، باعث گردیده مباحث جدیدی در این خصوص مطرح شده و از سوی کارخانه‏ های تولید آلومینیوم و شیشه مورد توجه قرار گرفته و اجرا شوند.

برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید

از جمله:

UF: ضریب انتقال حرارت پروفیل

Ug: ضریب انتقال حرارت شیشه

Uw: ضریب انتقال حرارت سیستم در و پنجره (پروفیل و شیشه)

در مباحث گذشته به صورت مبسوط به Uf  و Ug پرداخته‏ ایم ( شماره 117 تیر ماه 96) . در این مجال به مبحث UW می‏ پردازیم.

جهت محاسبه ضریب انتقال حرارت از پنجره برنامه ‏های محاسباتی وجود دارد که بر اساس داده ‏ها،  به صورت دقیق این محاسبات را اعلام می ‏کنند، اما این محاسبات را می ‏توان به صورت دستی نیز انجام داد و به نتیجه مطلوب رسید.

از جمله فرمول:                                                                                                

UW =  ضریب انتقال حرارت از پنجره  W/ .K

Ag =   مساحت شیشه 

Ug = ضریب انتقال حرارت شیشه W/ .K

Af =  مساحت پروفیل

Uf =  ضریب انتقال حرارت پروفیل   W/ .K

Lg =   طول اسپیسر  m

Ψg =   ضریب انتقال حرارت از قسمت زهوار  W/ .K                                                                           

در این فرمول برخی مقادیر توسط کارخانه ‏های تولید شیشه وپروفیل آلومینیوم به صورت اطلاعات محصولات تولیدی به صورت داده ‏های اولیه ارائه می ‏گردد.

پس از به ‏دست آوردن مقدار UW  بر اساس سیستم پروفیل و شیشه مورد نظر می‏توان درجه ‏بندی انرژی پنجره را مشخص کرد. بر اساس آیین نامه Din 4108  می توان درجه بندی را در 5 ردیف انجام داد .

البته برخی داده ‏های اولیه در این خصوص اهمیت فراوانی دارند. به طور مثال در پروفیل‏ ها، سیستم‏ های ترمال‏ بریک با UF پایین و در شیشه‏ ها سیستم low- e دو یا سه جداره با Ug پایین، تاثیر مستقیم روی ضریب UW خواهد داشت. با توجه به مقدار UW به دست آمده انتخاب نوع پنجره مطابق با اقلیم جغرافیایی و میزان نیاز به حفظ انرژی و متعاقب آن انتخاب نوع سیستم در و پنجره درست ‏تر و دقیق ‏تر خواهد بود.

البته در ایالات متحده آمریکا و کانادا شرکت‏ های تولیدی موظف به زدن برچسپ ویژه‏ ای بر روی محصولات خود هستند به‏ نام: Nfre certificate در این certificate شرکت تولیدی موظف است Uf / UW   transmittance   visible , solar factor , Air leakage  محصول را اعلام کند.

در انگلیس نیز Bfrc certificate این امر را به عهده گرفته و بر اساس Uf  و Ug  ارایه شده توسط شرکت های تولیدی مجوزهای استفاده این برچسب ها را بر روی محصولات ارایه می نمایند البته ارایه  ,solar factor , Air leakage  نیز الزامی است .

کارخانه های تولید پروفیل آلومینیومی با تولید پروفیل های دقیق و ارایه سیستم های محاسبه شده اتصالات و یراق آلات، نقش مهمی را در این زمینه ایفا می نمایند به این نوع پنجره ها و سیستم ها محصولات سبز نیز گفته می شود.  ( قابل بازیافت و بهره وری مجدد هستند)

استفاده از یراق آلات استاندارد و با کیفیت به همراه واشرهای آبندی و هوابندی مناسب سیستم ها در پایین بودن UW در عمل کمک شایانی می نمایند و شاید بتوان به جرات مطرح کرد بدون استفاده از یراق آلات استاندارد و مناسب سیستم ها ، دست یابی به ضریب انتقال حرارت قابل قبول، غیر ممکن خواهد بود.

درب و پنجره های آلومینیومی ترمال بریک به همراه شیشه های کم گسیل (low- e) در زمره محصولات سبز و با درجه انرژی بسیار مناسب هم اکنون در حال ارایه به بازار و صنعت ساختمان می باشند .

در بررسی موردی کشور ترکیه درجه بندی انرژی به صورت زیر تهیه شده است و بر اساس این نقشه در شهرهای مختلف می توان از پنجره های با ضریب انتقال انرژی لازم استفاده نمود.

در نمودار زیر مناطق آب و هوایی به 6 منطقه تقسیم شده اند و UW مربوط به سیستم های درب و پنجره نیز مشخص شده است.

در نمودار بهترین UW های پیشنهادی ارایه شده است . لیکن در شرایط عمومی بهتر است کوچکتر یا مساوی UW≤  2/6   باشد .

استفاده از سیستم مناسب اقلیم هر منطقه علاوه بر کمک به خریدن محصولی با استانداردهای بالا می تواند صرفه اقتصادی لازم را نیز به همراه داشته باشد.

نشریه پنجره ایرانیان-سال دهم-شماره 120-مهر96

 

پول روی پول با بهانه کمک به خریداران مسکن
پول روی پول با بهانه کمک به خریداران مسکن

پنجره ایرانیان؛ بسته جدید بانک ملی که از آن به عنوان انحصارشکنی وام مسکن نام برده شد، به اعتقاد کارشناسان، تکرار سناریوهای معمول تسهیلات نظام بانکی است و بیشتر از آنکه به فکر جامعه هدف بخش مسکن باشد، در جهت منافع بانکی برنامه‌ریزی شده است.

مطالب بیشتر
ملاحظات کلی قبل از عملیات نصب پنجره
ملاحظات کلی قبل از عملیات نصب پنجره

پنجره ایرانیان: آموزش حلقه گمشده صنعت در و پنجره یو.پی.وی.سی ایران است؛ چه اینکه بنابر باور فعالان صنعت، ضعف آموزش و به روز نبودن مهارت‌ها باعث شده در فرایند تولید و نصب در و پنجره‌های یو.پی.وی.سی مشکلاتی به وجود آید که باعث ضربه دیدن کل صنعت شود.

مطالب بیشتر
گزارش تصویری فعالیت کارخانه‌های بزرگ آلومینیوم چین
گزارش تصویری فعالیت کارخانه‌های بزرگ آلومینیوم چین

پنجره‌ایرانیان؛ یکی از فعالان صنعت آلومینیوم در سفر به کشور چین گزارش تصویری از فعالیت چند کارخانه بزرگ آلومینیوم این کشور تهیه کرده است.

مطالب بیشتر
گرانی دلار معادلات بازار مسکن را بر هم زد
گرانی دلار معادلات بازار مسکن را بر هم زد

پنجره‌ایرانیان؛ تجربه سال ۱۳۹۱ نشان می‌دهد که بازار مسکن به فاصله زمانی کوتاه از پرش قیمت ارز تأثیر می‌گیرد.

مطالب بیشتر
تولید مسکن یک‌سوم تقاضا + جدول قیمت
تولید مسکن یک‌سوم تقاضا + جدول قیمت

پنجره‌ایرانیان؛ آمار نشان می‌دهد هم‌اکنون تولید مسکن به یک‌سوم میزان تقاضا رسیده است؛ از سوی دیگر در شرایطی که از بهار سال جاری بازار مسکن آماده ورود به دوران پیش رونق بود با وقفه تعویق تصمیم‌گیری برای ساخت‌وساز از سمت عرضه مواجه شد.

مطالب بیشتر
وام ۲۰ میلیون تومانی برای کیفی سازی مسکن
وام ۲۰ میلیون تومانی برای کیفی سازی مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران در روز ملی روستا گفت: بنیاد مسکن استان تهران برای نوسازی واحدهایی که مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان را رعایت کنند ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با سود پنج درصد پرداخت می‌کند.

مطالب بیشتر
محرومیت صنعت پروفیل آلومینیوم از رقابت‌های جهانی
محرومیت صنعت پروفیل آلومینیوم از رقابت‌های جهانی

پنجره‌ایرانیان؛ قدمت تولید پروفیل آلومینیومی در کشور شاید بیشتر از کشورهای همسایه باشد اما این قیاس، نشان‌دهنده برتری ایران در این زمینه نیست زیرا تولیدکنندگان پروفیل در کشور ترکیه، در مدت‌زمانی که وارد این حوزه پرسود شده‌اند، از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود بهره برده‌اند و توانسته‌اند بعد از مدت‌زمان کوتاهی، سرمایه اولیه خود را برگردانند.

مطالب بیشتر
بیشترین تقاضای مسکن در کدام مناطق تهران است؟
بیشترین تقاضای مسکن در کدام مناطق تهران است؟

پنجره ایرانیان؛ واحدهای مسکونی میان متراژ شهر تهران در مناطق ۵، ۴، ۲ و ۸ بیشترین تقاضا را در آذرماه و هفت روز ابتدای دی ماه سال جاری به خود اختصاص داده اند.

مطالب بیشتر
دلار نخرید؛ ضرر می‌کنید
دلار نخرید؛ ضرر می‌کنید

پنجره ایرانیان؛ در روزهای اخیر بازار ارز از نوسان شدیدی‌تری نسبت به گذشته برخوردار شده و رکورد ۴۷۰۰ تومان هم برای دلار به ثبت رسید اما مسئولان امر تاکید دارند که جریان به این روال نخواهد ماند و دلار در ماه‌های پایانی سال که اکنون وارد آن شده‌ایم در روند کاهشی مناسبی قرار می‌گیرد.

مطالب بیشتر
مایل به گرانی مسکن نیستیم
مایل به گرانی مسکن نیستیم

پنجره‌ایرانیان؛ رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: ما به‌هیچ‌عنوان تمایلی به افزایش قیمت مسکن نداریم؛ چراکه در این صورت بازار مسکن سردتر از شرایط فعلی خواهد شد.

مطالب بیشتر
گزارش اختصاصی پنجره ایرانیان از هفدهمین نمایشگاه بین المللی ساختمان تهران
گزارش اختصاصی پنجره ایرانیان از هفدهمین نمایشگاه بین المللی ساختمان تهران

پنجره ایرانیان;هفدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان تهران از 21 تا 24 مردادماه 96 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران پذیرای دورهمی سالانه فعالان صنعت ساختمان بود.

مطالب بیشتر
وضعیت کم‌سابقه اشتغال در آمریکا
وضعیت کم‌سابقه اشتغال در آمریکا

پنجره ایرانیان؛ نرخ بیکاری آمریکا به پایین‌ترین سطح ۴۵ سال اخیر رسیده است که بیانگر بازگشت رونق به اقتصاد است.

مطالب بیشتر