میانگین قیمت مسکن در خوزستان متری ۲۳ میلیون؟!
1399/09/23
پنجره‌ایرانیان؛ رئیس انجمن انبوه‌سازان خوزستان با بیان اینکه اعلام میانگین قیمت متری ۲۳ میلیون تومان برای استان خوزستان دور از ذهن است، گفت: در مناطق معدودی از اهواز قیمت‌ها بین ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان و در اکثر محله‌ها ۴ تا ۸ میلیون تومان است و نمی‌توان متوسط ۲۳ میلیون تومان را به‌راحتی پذیرفت.
میانگین قیمت مسکن در خوزستان متری ۲۳ میلیون؟!

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: منطقه کیان پارس در اهواز گران‌ترین منطقه این شهر است که قیمت هر متر آپارتمان در آن بین ۱۵ تا حدود ۳۵ میلیون تومان است و در مواردی نادر به ۴۰ میلیون تومان می‌رسد. در رتبه بعدی محله‌ای مثل پادادشهر و زیتون کارمندی هستند که بالاترین قیمت مسکن در آنجا حدود متری ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان است.

وی افزود: بعدازآن در منطقه‌ای مثل گلستان که جزو مناطق خوب شهر اهواز است قیمت مسکن به متری ۱۰ تا ۱۸ تومان می‌رسد. بقیه مناطق متوسط اهواز زیر متری ۱۵ میلیون تومان و بالغ‌بر ۱۵ محله شهر اهواز هم قیمت‌ها متری ۱۰ میلیون تومان به پایین است.

رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان خوزستان تاکید کرد: وقتی از متوسط قیمت شهر اهواز صحبت می‌کنیم باید ببینیم اهواز چند بلوک شهری است. شاید حدود ۵ تا ۶ بلوک از مجموعه ۲۰ بلوک شهری، قیمت‌ها بین ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان باشد اما سایر مناطق متری ۴ تا ۸ میلیون تومان است.

پورحاجت با اشاره به میانگین قیمت ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مسکن در تهران بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی گفت: در تهران در بعضی مناطق آپارتمان متری ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون معامله می‌شود. بااین‌حال متوسط قیمت پایتخت ۲۷ میلیون اعلام شده است. چطور در اهواز که بالاترین قیمت ۴۰ میلیون تومان است متوسط قیمت‌ها ۲۳ میلیون تومان اعلام می‌شود؟ مگر چند ساختمان لاکچری در اهواز وجود دارد که در قیمت‌ها لحاظ کنیم؟ مضافا اینکه مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند قیمت‌های نجومی مناطق ۱ و ۳ تهران نباید ملاکی برای متوسط نرخ شهر باشد. اگر متوسط قیمت مسکن در اهواز ۲۳ میلیون تومان در هر مترمربع باشد باید بپذیریم که میانگین قیمت در تهران بسیار بیش از ۲۷ میلیون تومان است.

وی با انتقاد از اینکه وزارت راه و شهرسازی آمار بازار مسکن شهر تهران از تیرماه به بعد را اعلام نکرده است گفت: حدود پنج ماه هیچ آماری در حوزه مسکن ارائه نشده، درحالی‌که بخش خصوصی و مردم با توجه به آمار و دیتاها برای زندگی و فعالیت اقتصادی خود برنامه‌ریزی می‌کنند. به‌یک‌باره می‌بینیم بعد از پنج ماه آمارهای سوال برانگیز را مطرح می‌کنند که نمی‌تواند کمکی به برنامه‌ریزی باشد.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان همچنین در واکنش به این صحبت که علت قیمت‌های بالا در اهواز سرمایه‌گذاری خارجی عنوان شده است اظهار کرد: شاید منظور معاون محترم وزیر راه و شهرسازی شهروندان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و عراق است که باید عرض کنم این حرف، مستند به قانون نیست؛ زیرا قانون اساسی اجازه نمی‌دهد اتباع بیگانه در ایران اقدام به خریدوفروش ملک کنند.

پورحاجت خاطرنشان کرد: شاید در شمال کشور، مشهد یا تبریز به لحاظ قرابت فرهنگی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس رفت‌وآمدهایی باشد و در اثر ازدواج با اتباع ایرانی، ماحصل این ازدواج‌ها منتج به انتقال سند به یک فرد ایرانی است که دیگر خارجی محسوب نمی‌شود. مناطق آزاد هم که دستورالعمل مشخص دارند. بدین‌صورت که ۵۱ درصد سرمایه‌گذاری باید توسط ایرانی‌ها و ۴۹ درصد توسط خارجی‌ها انجام شود.

رئیس انجمن انبوه‌سازان خوزستان درعین‌حال گفت: با همه این تفاسیر معتقدم باید شرایطی فراهم شود که کشورهای همسایه بتوانند در بازار املاک ایران سرمایه‌گذاری کنند؛ چراکه می‌تواند منجر به ارزآوری برای کشور شود؛ کاری که در ترکیه، امارات، گرجستان و دیگر کشورهای همسایه انجام می‌شود.

روز گذشته محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشستی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: میانگین قیمت خریدوفروش هر مترمربع واحد مسکونی در کشور ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. دراین‌بین شهر تهران با متوسط ۲۷.۸ میلیون تومان در هر مترمربع و استان خوزستان با ۲۳.۵ میلیون تومان به ترتیب بالاترین قیمت را دارند که علت افزایش غیرمنطقی قیمت خانه در خوزستان، سرمایه‌گذاری خارجی است.

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
ثبات بازار مسکن شکننده است
ثبات بازار مسکن شکننده است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در پنج ماه گذشته تورم بازار مسکن صفر شده است گفت: ادامه ثبات کنونی به عملکرد دولت آینده بستگی دارد اما می‌توان از دیدگاه افراد نزدیک رئیس‌جمهور برداشت کرد که به خلق پول و انبساط مالی اعتقاد دارند که اگر این برداشت درست باشد ایجاد تورم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد

پنجره ایرانیان: مدیرعامل شرکت عمران پردیس با بیان این‌که فقط ۱۵ هزار مسکن مهر این شهر (۱۵ درصد) مشمول افزایش سقف ۵ میلیون تومانی تسهیلات شدند، گفت: بانک مسکن می‏ گوید پولش برای افزایش سقف تمام شده است.

مطالب بیشتر