هزینه‌های مسکن مهر تمامی ندارد
1396/10/19
پنجره ایرانیان؛ طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خرج پروژه مسکن مهر شده و در روزهای اخیر قائم مقام او اعلام کرد که این طرح به ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیاز دارد.
هزینه‌های مسکن مهر تمامی ندارد

به گزارش ایسنا، عنوان شده که تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خرج مسکن مهر شده و هنوز عمده سایت‌ها با مشکل خدمات زیربنایی و روبنایی مواجهند. طبق اعلام قائم‌مقام وزیر راه وشهرسازی در طرح مسکن مهر، این پروژه به حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد که ۴ هزار میلیارد تومان آن باید به خدمات و زیرساخت‌ها اختصاص پیدا کند. اما کارشناسان می‌گویند احتمالا با این ارقام نیز مناطقی که مسکن مهر در آنجا احداث شده قابلیت سکونت بی‌دغدغه را نخواهد داشت.

زمانی که دولت قبل در سال ۱۳۸۶ پروژه مسکن مهر را کلنگ زد تصور می‌شد با چاپ ۴۵ هزار میلیارد تومان پول بدون پشتوانه برای این طرح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد ظرف حداکثر ۲ سال به پایان می‌رسد. البته ظاهرا درخصوص زیرساخت‌های این طرح ساده‌انگاری شده بود. بعد از شش سال و تا سال ۱۳۹۲ نه تنها زیرساخت‌ها بلکه تکمیل واحدها نیز که اقدام ساده‌تری بود به طور کامل انجام نشد. تا مردادماه امسال که آخرین آمار مسکن مهر ارائه شد یک میلیون و ۸۳۹ هزار و ۸۲۹ واحد مسکن مهر تکمیل و افتتاح شده که سهم دولت‌های نهم ودهم ۵۵ درصد و دولت روحانی ۴۵ درصد بوده که اگر پروژه به طور کامل دردولت دوازدهم تکمیل شود سهم دولت روحانی ۵۵ و و دولت احمدی‌نژاد ۴۵ درصد خواهد بود.

با این‌که اعلام شده جشن پایان مسکن مهر در ۲ شهر یزد و زنجان برگزار شده و تا پایان امسال در هشت شهر دیگر هم برگزار می‌شود، بنا به اذعان احمد اصغری مهرآبادی، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی، برنامه دو ساله برای اتمام مسکن مهر در نظر گرفته شده اما امیدی به تکمیل آن در مدت‌زمان تعیین شده نیست. در بسیاری از شهرهای جدید از جمله پردیس، پرند و هشتگرد که مسکن مهر در آن مناطق قرار دارد خدمات زیربنایی دچار مشکل است؛ چرا که در شهرهای جدید قرار نبود به این زودی چنین جمعیت گسترده‌ای ساکن شود. به طور مثال افق جمعیتی پردیس ۱۸۰ هزار نفر بود که با مصوبه ایجاد ۸۰ هزار واحد مسکن مهر در پردیس در دولت قبل افق جمعیتی به ۵۳۰ هزار نفر رسید و ناگهان آب، برق، گاز و بسیاری دیگر از خدمات شهری دچار چالش اساسی شد. در پرند و هشتگرد نیز به ترتیب ۹۵ و ۵۰ هزار واحد مسکن مهر تعریف شد که ۷۰۰۰ واحد در پرند و ۱۰ هزار واحد در هشتگرد فاقد متقاضی است.

طبق اعلام عباس آخوندی، با حمایت دولت و پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت توسط اشخاص حقیقی و حقوقی بنا شد برنامه مسکن مهر به پیش برود اما در پایان دولت دهم تنها حدود یک میلیون واحد معادل ۴۵ درصد از کل این پروژه تکمیل و افتتاح شدند. جانمایی مناسب، ضعف در پاره‌ای از موارد، عدم برخورداری از خدمات زیربنایی مناسب همچون آب، برق، گاز و فاضلاب، انتقال پول پرقدرت در تامین مالی و محدودیت منابع مالی بخشی از مشکلاتی بود که مسکن مهر برای دولت یازدهم به ارمغان آورد.

از سوی دیگر، مشکل بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر مطرح است. با این‌که تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافته، این نگرانی وجود دارد که خانواده‌ها از عهده اقساط ماهیانه برنیایند. به گفته‌ی مهرآبادی بازپرداخت ۱۲ ساله تسهیلات مسکن، مردم را در تنگنا قرار می‌دهد از این رو از بانک‌ها درخواست می‌کنیم در این زمینه با نگاه بازتری به موضوع توجه داشته باشند.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر