پرچم‌داران انرژی تجدیدپذیر در جهان
1400/05/13
پنجره‌ایرانیان؛ طبق بررسی جدید، نروژ بالاترین سهم را در استفاده از انرژی تجدیدپذیر در میان کشورهای جهان دارد.
پرچم‌داران انرژی تجدیدپذیر در جهان

به گزارش ایسنا، بررسی پلتفرم مقایسه تعرفه انرژی "یوتیلیتی بیدر" ۲۰ کشور برتر در زمینه انرژی پاک را و همچنین کشورهایی که بیشترین اتکا را به سوخت‌های فسیلی دارند، رتبه‌بندی کرده است.

سوخت‌های فسیلی موردبررسی شامل زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی بودند درحالی‌که منابع تجدیدپذیر شامل سوخت‌های زیستی و زباله، باد، خورشیدی و آبی بودند. آمار بررسی‌شده از اطلاعات آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) استخراج شده است. یافته‌های این بررسی نشان داد ۵۶ درصد انرژی موردنیاز نروژ از منابع تجدیدپذیر تامین می‌شود. پس از نروژ، کشورهای برزیل و نیوزیلند در رتبه دوم و سوم قرار می‌گیرند.

 

نقطه اشتراک نروژ، برزیل و نیوزیلند چیست؟

این سه کشور پرچم‌داران جهان در مصرف انرژی تجدیدپذیر هستند.

نروژ بیش از هر کشور دیگری در جهان از برقی آبی استفاده کرده و ۴۵ درصد از انرژی موردنیازش را از این منبع تامین می‌کند. این کشور حوزه اسکاندیناوی برای دره‌های عمیق و رودخانه‌های زیادی که دارد و همچنین بارندگی فراوان به دلیل تغییرات اقلیمی، شناخته‌شده که به معنای وفور برق‌آبی است.

برزیل که دومین رتبه برتر تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر در جهان را دارد، پرچم‌دار استفاده از انرژی سوخت زیستی و زباله است. این منابع ۳۲ درصد از کل تامین انرژی این کشور را تشکیل می‌دهند.

برزیل دومین تولیدکننده بزرگ سوخت اتانول و پیشروی صنعتی است و اتانول مشتق شده از نیشکر موفق‌ترین سوخت جایگزین تاکنون شناخته‌شده است.

منابع انرژی تجدیدپذیر در ۴۲ درصد از تامین انرژی نیوزیلند سهم دارند. این کشور پرچم‌دار استفاده از انرژی بادی و خورشیدی است که ۲۵ درصد از انرژی موردنیاز نیوزیلند را تامین می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی نیوزیلند که در مسیر بادهای شدید و مداوم قرار دارد، اجازه داده است این کشور بهترین استفاده را از انرژی بادی ببرد. همچنین روزهای آفتابی فراوان به نیوزیلند امکان داده که از انرژی خورشیدی هم بهره‌مند شود.

 

کدام کشورها بیشترین اتکا را به سوخت‌های فسیلی دارند؟

سنگاپور با ۹۸ درصد وابستگی به سوخت‌های فسیلی، از این نظر در میان کشورهای جهان در صدر فهرست قرار گرفته است. این کشور بالاترین میزان استفاده از نفت نسبت به کل تامین انرژی را دارد و سوخت‌های فسیلی ۷۳ درصد از کل انرژی موردنیازش را تامین می‌کنند. این کشور به دلیل این‌که موقعیت تجاری ایده آلی دارد و همچنین برخورداری از یک فضای امن، خانه شرکت‌های نفتی بزرگی مانند اکسون موبیل است. پس از سنگاپور استرالیا با ۹۳ درصد و سپس آفریقای جنوبی با ۹۱ درصد سهم قرار گرفته‌اند.

لوکزامبورگ و هلند با وابستگی ۹۰ درصدی به سوخت‌های فسیلی، در رتبه چهارم و پنجم قرار می‌گیرند.

بر اساس گزارش یورو نیوز، هلند بالاترین میزان مصرف گاز طبیعی را در مقایسه با هر کشور دیگری در این فهرست دارد و ۵۰ درصد از این گاز از میدان گازی گرونینگن تامین می‌شود که بزرگ‌ترین میدان گازی اروپاست. بااین‌حال دولت هلند متعهد شده است تولید گاز از میدان گرونینگن را تا سال ۲۰۲۲ متوقف کند.

۲۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در دست احداث
۲۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در دست احداث

پنجره‌ایرانیان؛ سخنگوی سازمان ساتبا با اشاره به این‌که هم‌اکنون در تمامی استان‌های کشور نیروگاه‌های تجدیدپذیر راه‌اندازی شده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب‌شده این نیروگاه‌ها در سراسر ایران به ۸۴۱ مگاوات رسیده و تمامی این ظرفیت از طریق ۱۱۵ شرکت بخش خصوصی محقق شده است.

مطالب بیشتر
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ بحث به‌کارگیری از انرژ‌ی‌های نو به‌قدری که در دیگر کشورها جاافتاده، در کشور ما همچنان به‌عنوان یک موضوع گنگ و ناشناخته مطرح است و به دلیل نبود آشنایی و فرهنگ‌سازی و همچنین عدم توجه ویژه به این موضوع، جایگاه انرژی‌های نو در ایران تاسف بار تلقی می‌شود.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
تولید ۱۲ درصد انرژی جهان از طریق باد و خورشید در سال ۲۰۲۲
تولید ۱۲ درصد انرژی جهان از طریق باد و خورشید در سال ۲۰۲۲

پنجره‌ایرانیان؛ در سال ۲۰۲۲ رکورد تازه‌ای در زمینه تولید انرژی بادی و خورشیدی ثبت شد و این رقم از ۱۰ درصد کل انرژی تولیدی جهان در سال ۲۰۲۱ به ۱۲ درصد افزایش یافت.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر