پیشنهاد سقف تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن
1400/07/24
پنجره‌ایرانیان؛ وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه میزان تسهیلات مسکن هفته آینده مشخص می‌شود، گفت: پیشنهاد ما برای سقف تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومان در شهرهای بزرگ است.
پیشنهاد سقف تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن

به گزارش ایسنا، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان فارس گفت: سفر به استان فارس به این دلیل برنامه‌ریزی شده است که گام‌های مشخصی برای رفع مشکل مسکن و شهرسازی در استان برداریم. استان در این زمینه عقب‌ماندگی‌هایی دارد و البته پیشرفت‌هایی هم مشاهده می‌شود. به‌هرحال به‌عنوان استانی که بیشترین شهرهای کشور در آن قرار گرفته است و مساحت قابل‌ملاحظه‌ای دارد، باید به استان فارس توجه شود.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای که قبل از سفر برگزار شد، تلاش کردیم که بودجه‌ای برای حل مشکلات حمل‌ونقل استان در نظر گرفته شود. بودجه دولت محدود است و این واقعیتی است که در کشور وجود دارد؛ بنابراین باید متناسب با این واقعیت گام‌های بزرگ برداریم. با تلاش‌هایی که انجام شد اعتبارات مناسبی برای پروژه‌های استان در نظر گرفته شد. ازجمله برای تکمیل آزادراه اصفهان-شیراز که به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

قاسمی افزود: پروژه بزرگ دیگری که جزو مشکلات استان است، محور شیراز-جم-عسلویه است که اعتبار مناسبی در سفر تصویب شده و احداث باند دوم آن به‌زودی آغاز می‌شود. تامین بخشی از این اعتبار را سازمان مدیریت برنامه‌وبودجه تقبل کرده و اعتبارات دیگری هم برای این پروژه پیش‌بینی شده است. البته برای بخش‌های دیگر نظیر لار نیز اعتبار دیده شد. این اقدام می‌تواند برای استان گام خوبی باشد. هرچند بسیاری از این پروژه‌ها در دست اقدام است اما تزریق این اعتبار می‌تواند سرعت خوبی را به این پروژه‌ها بدهد. فرصت بسیار خوبی برای استان ایجاد شده و باید تلاش کنیم از این فرصت به‌خوبی استفاده کنیم. ما پیگیر دریافت منابع هستیم، اما در استان باید پیگیری شود که پروژه‌ها در زمان‌بندی مشخص تمام شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث حمل‌ونقل ریلی گفت: در سفر بوشهر رئیس‌جمهور از قطعه دهم راه‌آهن شیراز-بوشهر بازدید کرد. این پروژه یکی از پروژه‌های بزرگ کشور است و باید بن‌بست راه‌آهن شیراز با وصل به بنادر جنوب کشور شکسته شود. در این سفر اجازه دادند حدود ۲۰۰ میلیون دلار از محل تهاتر نفت برای این پروژه در نظر گرفته‌شده و پروژه فعال شود تا مدل مالی اصلی پیش‌بینی و باقی‌مانده اعتبار از روش‌های دیگر تامین شود. در سفر امروز رئیس‌جمهور اعلام خواهد شد که این پروژه ادامه پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: تقاضا دارم راهداری اقدامی را برای حل مسئله راه‌های روستایی استان انجام دهد. اقدام خوبی که در بخش راهداری انجام‌شده با مصوبه جدید شورای اقتصاد منابع خوبی برای سال آینده در اختیار این بخش قرار داده می‌شود تا ۸ درصد باقی‌مانده از راه‌های روستایی استان نیز آسفالته شود. در مورد نقاط حادثه‌خیز باید اقداماتی انجام شده تا تلفات جاده‌ای کم شود. اعتباری معادل ۱۰۰ میلیارد تومان برای رفع این نقاط در استان در نظر گرفته‌شده که باید برای رفع نقاط مهم‌تر برنامه‌ریزی شود. برای سال آینده نیز اعتبار خواهیم گرفت تا این نقاط به صفر برسند. ما مسئول جان مردم هستیم. سال آینده باید مسئله راه‌های روستایی آسفالت نشده و نقاط حادثه‌خیز در استان به‌کلی حل شود.

این وزیر دولت سیزدهم با بیان اینکه در بحث هواشناسی با پژوهشگاه هواشناسی استان فارس موافقیم، ادامه داد: استان فارس باید به‌عنوان محوریت جنوب کشور در بحث هواشناسی قرار بگیرد، بنابراین تمام پیشنهادات در این زمینه را تصویب خواهیم کرد. در مورد شهرها و شهرک‌های جدید نیز اگر مصوبه‌ای در شورای عالی معماری و شهرسازی نیاز است، تصویب خواهد شد. نباید شهری در استان فارس داشته باشیم که مشکل زمین داشته باشد. توسعه شهر صدرا در ۴۰۰ هکتار نیز باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه به مبحث مسکن اشاره کرد و گفت: ما تعهد کردیم که سالی یک میلیون مسکن در کشور بسازیم، هرچند کشور به بیش از این مقدار نیاز دارد. خیلی‌ها فکر می‌کنند که این کار شدنی نیست، اما حتما شدنی است. اکنون سالی ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته می‌شود. این بخشی از نیاز کشور است. بخشی از این نیاز در روستاهای کشور است و بنیاد مسکن برای رفع آن تعهد دارد. بخش باقی‌مانده را ما باید بسازیم. در قانون جهش تولید مسکن برای دهک‌های یک تا ۵ زمین مجانی است و قطعا این مسئله اجرا می‌شود. قانون جهش تولید مسکن که قانون بسیار خوبی است، اما الحاقیه‌ای نیاز است که یا به‌عنوان متمم قانون یا قانون بودجه ۱۴۰۱ به مجلس ارائه خواهد شد. این قانون امکان مسکن دار شدن مردم را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: نباید برای ساخت مسکن در استان سقف تعیین کنیم. عددی که تعیین می‌شود، نیاز مردم است. هرچه قدر مردم نیاز داشته باشند باید مسکن بسازیم. اگر بخواهیم به برنامه زمان‌بندی برسیم، باید احداث ۲ میلیون واحد مسکونی را شروع کنیم چون ساخت مسکن یک سال و نیم تا ۲ سال طول می‌کشد. حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی را مردم می‌سازند و حدود ۱۴۰۰ هزار واحد مسکونی باید از سوی ما ساخته شود. در قانون به ما اجازه داده شده است که از زمین‌های متعلق به راه و شهرسازی در درون و برون شهرها استفاده کنیم؛ بنابراین زمین‌هایی که در مجاورت شهرها هستند را الحاق شده در نظر بگیرید و ثبت‌نام برای احداث واحد مسکونی در این زمین‌ها را شروع کنید. زمین‌های متعلق به دستگاه‌های دولتی و عمومی نیز باید شناسایی شود. دستگاه‌ها موظف‌اند این زمین‌ها را در اختیار بگذارند و اگر این کار را نکنند ظرف دو ماه اداره ثبت مالکیت این زمین‌ها را به وزارت راه و شهرسازی منتقل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در بعضی شهرها ۵۰ درصد از قیمت مسکن برای زمین است که در این طرح مجانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که جاذبه‌ بسیار بزرگی است. تسهیلات در نظر گرفته‌شده در سال ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است و این عدد متناسب با تورم در سال‌های آتی افزایش پیدا می‌کند. هفته آینده در شورای عالی پول و اعتبار سقف وام تصویب خواهد شد. پیشنهاد ما در شهرها تا ۴۰۰ میلیون تومان و در روستاها تا ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان‌قیمت است. این مسئله کاملا محاسبه شده و از هفته آینده به بانک‌ها ابلاغ خواهد شد. برای اقشار ضعیف هم سود کاهش یافته و هرسال بازپرداخت افزایش خواهد یافت. دولت به این اقشار از طریق صندوقی که پیش‌بینی می‌شود، کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما وظیفه داریم بنا بر قانون جهش تولید مسکن خدمات مجانی به مردم ارائه دهیم. از محل منابع خودمان زیرساخت‌ها را ایجاد خواهیم کرد و برای اخذ پروانه و مالیات تخفیف خواهیم داد. اکنون ۴۰ میلیون تومان مالیات یک واحد مسکونی است که در این قانون این مالیات یک میلیون تومان پیش‌بینی شده است. هزینه پروانه ساخت را نیز دولت تقبل می‌کند. این بهترین شرایط برای توسعه احداث مسکن در کشور است. بخش مسکن پیشران اقتصاد نیز هست. با شروع احداث این واحدها همه کارخانه‌ها فعال شده و اشتغال ایجاد می‌شود. از سوی دیگر، بخش قابل‌توجهی از هزینه سبد خانوار متعلق به مسکن است؛ بنابراین این طرح می‌تواند معیشت مردم را نجات دهد. مسکن اولویت‌دارترین اقدام دولت است و در حال ایجاد ساختار هستیم که به‌صورت آنلاین احداث مسکن را پایش کنیم.

قاسمی با اشاره به ضرورت پرهیز از بلندمرتبه‌سازی در شهرهای کوچک گفت: در شهرهای کوچک به دنبال ایجاد ارتفاع نیستیم و زمین باید به‌صورت ویلایی به مردم واگذار شود. در شهرهایی که زمین کم نیست و کوچک است نباید اصلا به سمت ارتفاع سازی برویم که مردم راحت زندگی کنند.

وی افزود: نشانی سامانه جدید ثبت‌نام مسکن هفته آینده پس از تعیین عدد تسهیلات اعلام می‌شود که مردم بتوانند به‌صورت مشخص در آن ثبت‌نام کنند. نیاز به تغییراتی در فرم ج هست که به دنبال آن تغییرات هستیم. اگر کسی پیشتر خانه داشته و اکنون ندارد و اگر کسی ازدواج نکرده اما قصد ازدواج دارد نیز باید بتواند از تسهیلات بهره‌مند شود چراکه هدف ما این است که مردم صاحب‌خانه شوند؛ بنابراین باید حداقل ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در استان فارس احداث شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: احداث بخشی از واحدهای مسکونی به‌صورت خود مالکی است که زمین و تسهیلات در اختیار مردم قرار می‌گیرد تا خود واحدهای مسکونی خود را بسازند. یک بخش از این واحدها نیز توسط پیمانکاران و انبوه‌سازان احداث می‌شود. از این فرصت باید استفاده کرده و دانش و فناوری نوین ساخت مسکن را نیز وارد کشور کنیم. اکنون در رده سوم فناوری قرار داریم و در جهان رده ششم و هفتم فناوری نیز وجود دارد. با برخی کشورها مذاکره کردیم که فناوری جدید ساخت مسکن را وارد کشور کنیم و اکنون نمایندگان این کشورها در تهران حضور دارند.

وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که مشکلات مالکیت واحدهایی که مشکل مالکیت دارند را نیز حل کنیم تا کسانی که چندین سال است در این واحدها زندگی می‌کنند به زندگی در واحدهای خود ادامه دهند و واحدهای آن‌ها تخریب نشود. ما خادمان مردمیم و باید مشکلات مردم را حل کنیم.

قاسمی در انتها گفت: حمل‌ونقل زیرساخت توسعه کشور است. در برخی کشورها ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را بخش حمل‌ونقل تشکیل می‌دهد. کشور ما که ژئوپلیتیک خاص دارد و کریدورهای متعددی در آن قرار دارد باید از این ظرفیت استفاده کند. روش‌های تامین مالی باید متنوع شود تا طرح‌های بزرگ به اجرا درآید و باید از سرمایه خصوصی، چه داخلی و چه خارجی در این زمینه استفاده شود.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
زندگی 18میلیون نفر در بافت فرسوده
زندگی 18میلیون نفر در بافت فرسوده

پنجره ایرانیان: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 18 میلیون نفر از جمعیت شهری در بافت‌های فرسوده، تاریخی و حاشیه شهرها زندگی می‌کنند بر توجه به این بافت‌ها تاکید کرد.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
کلنگ زنی ۶۰۰۰ واحد مسکن ملی در آذربایجان غربی
کلنگ زنی ۶۰۰۰ واحد مسکن ملی در آذربایجان غربی

پنجره‌ایرانیان؛ ۶۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی در آذربایجان غربی با حضور وزیر راه و شهرسازی کلنگ زنی شد.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها ۴۵۰ میلیون تومان شد
تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها ۴۵۰ میلیون تومان شد

پنجره‌ایرانیان؛ تسهیلات ساخت مسکن در تهران و کلان‌شهرها تا ۴۵۰ میلیون تومان و در بافت فرسوده به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
متقاضیان وام مسکن منتظر رای شورای پول و اعتبار
متقاضیان وام مسکن منتظر رای شورای پول و اعتبار

پنجره‌ایرانیان؛ افزایش قیمت مسکن، قدرت خرید مردم را کاهش داده و این در حالی است که در سال جدید سه برنامه مجزا برای افزایش قدرت خرید مردم و کنترل قیمت مسکن برنامه‌ریزی‌شده که یکی از آن‌ها افزایش مبلغ وام مسکن در صورت تائید شورای پول و اعتبار است.

مطالب بیشتر