کنترل بازار مسکن با ساخت خانه در شهرهای جدید
1399/02/16
پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در قالب طرح اقدام ملی، ساخت ۷۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید آغاز شده و احداث واحدهای مسکونی در شهرهای جدید ظرفیتی است که به کنترل قیمت مسکن در کلان‌شهرها کمک می‌کند، گفت شهر جدید هشتگرد صاحب مترو شده و سه شهر بهارستان، پرند و پردیس در آینده مترودار خواهند شد.
کنترل بازار مسکن با ساخت خانه در شهرهای جدید

به گزارش ایسنا، حبیب‌الله طاهرخانی در مراسم آغاز عملیات اجرای ۱۴ هزار و ۵۶۴ واحد مسکن فرهنگیان اظهار کرد: علاوه بر بیش از ۸۰۰۰ واحد مسکونی که در شهرهای جدید در این مرحله احداث خواهد شد، ۲۹ پارک و فضای سبز، ۷ مجموعه درمانی، ۳۷ مجموعه ورزشی، ۱۸ مسجد و ۱۱ مرکز فرهنگی در شهرهای جدید احداث می‌شود که امیدواریم این اقدامات به جذابیت سکونت بیانجامد.

وی افزود: ما ظرفیت ساخت‌وسازهای مسکونی را با توجه به زمین‌های آماده‌شده داریم ولی موضوع اصلی ایجاد مراکز خدماتی است که به جذابیت سکونت منجر می‌شود.

 

چهار شهر جدید صاحب مترو می‌شوند

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: از تاکیدات وزیر راه و شهرسازی، توسعه دسترسی‌ها بین شهرهای جدید و شهرهای مادر است. کسانی که محل اشتغالشان در شهرهای بزرگ است، زمانی سکونت در حومه برایشان مطلوب است که بتوانند دسترسی سریع و آسانی به شهرهای اصلی داشته باشند. این مشکل عمومی مناطق کلان‌شهری کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها را توسعه حمل‌ونقل ریلی بین کلان‌شهرها و شهرهای جدید دانست و گفت: سال گذشته مترو کرج - هشتگرد را به بهره‌برداری رساندیم. انشاالله برنامه اتمام مترو بهارستان تا سال ۱۴۰۰ را نیز داریم. مترو فرودگاه امام (ره) تا شهر پرند را با شهرداری تهران پیش می‌بریم. همچنین امسال کلنگ مترو تهران - پردیس زده می‌شود.

 

ساخت ۷۰ هزار واحد مسکن ملی در شهرهای جدید آغاز شده است

طاهرخانی با بیان اینکه احداث واحدهای مسکونی در شهرهای جدید ظرفیتی است که به بازار مسکن کلان‌شهرها کمک می‌کند گفت: در طرح اقدام ملی مسکن ۲۰۰ هزار واحد به‌عنوان تعهد شرکت عمران شهرهای جدید است که تاکنون ۷۰ هزار واحد در سه شکل مختلف آغاز شده که پیشروترین آن مشارکت با بخش خصوصی است. آورده ما عموماً زمین و پروانه ساخت است و هزینه ساخت بر عهده شرکت‌های بخش خصوصی خواهد بود.

به گفته طاهرخانی، در بخش مشارکت تاکنون ۱۲ هزار و ۷۰۰ واحد شروع شده و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز در مرحله انعقاد قرارداد است. کل برنامه برای مشارکت با بخش خصوصی ۵۰ هزار واحد است که ۲۵ هزار واحد آن تا پایان امسال آغاز می‌شود.

 

جذب ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال جاری

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید اظهار کرد: اگر هزینه ساخت هر یک از این واحدها را حتی ۲۰۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، امسال می‌توانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی را وارد حوزه ساخت‌وساز کنیم.

وی در پاسخ به سوال معاون اول رئیس‌جمهوری که پرسید منظورتان از بخش خصوصی، سرمایه‌گذار است یا مالکان واحدها؟ بیان کرد: این‌ها عموماً سرمایه‌گذاران و پیمانکاران هستند که قاعدتاً تامین زمین و پروانه ساخت برایشان مشکل است. به همین دلیل ما این دو این اقدام را برای آن‌ها تامین می‌کنیم که وارد حوزه ساخت می‌شوند و در پایان پروژه سهم هریک از طرفین تقسیم می‌شود. بخش خصوصی واحدهای خود را بر اساس قیمت بازار می‌فروشد و سهم ما در اختیار سیاست‌های دولت قرار می‌گیرد. البته بازار مسکن شهرهای جدید یک ویژگی دارد که ما عموماً جامعه مخاطبمان اقشار متوسط هستند و مسکن لوکس در شهرهای جدید ساخته نمی‌شود.

وی با اشاره به وجه دیگر طرح اقدام ملی که در قالب ثبت‌نام اجرا می‌شود گفت: این افراد کسانی هستند که حائز شرایط بودند و در قالب فراخوان عمومی اقدام به ثبت‌نام کردند. برای این افراد با کمک منابع بانکی، پروژه‌های پیمانکاری ساخت ایجاد خواهیم کرد که به‌تدریج از طریق آورده افراد و منابع بانکی، واحدها تکمیل می‌شود.

طاهرخانی، قالب سوم را تفاهم‌نامه با دستگاه‌های دولتی دانست و گفت: ساخت ۱۷۰ هزار واحد برای فرهنگیان از این وجه است. مکان‌یابی این پروژه‌ها به‌خصوص واحدهای فرهنگیان در جاهایی است که درون شهرهای جدید قرار دارد و از زیرساخت‌ها و خدمات مناسب برخوردار است.

طی مراسمی که به‌صورت ویدئوکنفرانس با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر آموزش‌وپرورش، وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید برگزار شد، عملیات اجرایی ساخت ۱۴۵۰۰ واحد مسکن برای فرهنگیان آغاز شد.

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر